Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 11:02

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πανθουριακός για τελικό, νίκησε 2-1 εκτός την Καλαμάτα!

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πανθουριακός για τελικό, νίκησε 2-1 εκτός την Καλαμάτα!

Ενας σπουδαίος Πανθουριακός νίκησε χθες το απόγευμα 2-1 την Καλαμάτα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και πήρε προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας!

Η ομάδα της Θουρίας πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο και τελικά πήρε απόλυτα δίκαια τη νίκη που της δίνει πλεονέκτημα εν όψει του επαναληπτικού ημιτελικού αγώνα που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, το χθεσινό αποτέλεσμα προσδίδει αυτοπεποίθηση στον Πανθουριακό εν όψει και της μάχης του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής, εκεί όπου βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Πάμισο!

Η Καλαμάτα από την άλλη απογοήτευσε στο χθεσινό ματς. Ξεκίνησε με πολλές αλλαγές στην 11άδα, με τον Νίκο Ζαλίκα να επιλέγει να ξεκουράσει πολλούς βασικούς παίκτες.

Το σχήμα που ξεκίνησε ήταν τελείως ασύνδετο στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε λύσεις για να απειλήσει επιθετικά και παράλληλα είχε πολλά κενά στην άμυνα, παρότι εκεί έπαιζαν σχεδόν όλοι οι βασικοί. Το αποτέλεσμα ήταν ο Πανθουριακός να προηγηθεί με 2-0 με τα γκολ των Μπιτσάνη και Κλουβάτου και παράλληλα να έχει σαφώς καλύτερη εικόνα από την Καλαμάτα.

Στο ημίχρονο ο Ζαλίκας υποχρεώθηκε να κάνει τρεις αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Καμινιώτη, Τσουλάκο και Ρονκάτο ενώ λίγο αργότερα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Καλογερόπουλο.

Η Καλαμάτα έτσι βελτιώθηκε, πήρε την κατοχή της μπάλας και ανά διαστήματα πίεσε, χωρίς ωστόσο να απειλήσει πολλές φορές την εστία του Πανθουριακού που στο διάστημα αυτό έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Τελικά η Καλαμάτα μείωσε σε 1-2 στο 83’ με τον Λιόλιο αλλά δεν απέφυγε την ήττα.

Να σημειωθεί πως και πέρσι ο Πανθουριακός είχε κερδίσει την Καλαμάτα, στο πλαίσιο της Α’ τοπικής. Μάλιστα ήταν η ομάδα που είχε σπάσει το αήττητο της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα!

Θυμίζουμε πως το άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης συνθέτουν ο Απόλλωνας και ο Πάμισος, οι οποίοι στο πρώτο ματς έφεραν 1-1 στην Καλαμάτα ενώ και εδώ ο επαναληπτικός θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου.

Τα γκολ και οι φάσεις

Στο 16΄ο Χελάς απείλησε για την Καλαμάτα με απευθείας χτύπημα φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε περίπου μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 18' ο Πανθουριακός άνοιξε το σκορ! Μετά από βαθιά μπαλιά στην περιοχή, ο Μπιτσάνης έκλεψε τη μπάλα μετά από το λάθος γύρισμα του Καντούτση και με πολύ ωραίο πλασέ πέτυχε το 0-1 για την ομάδα της Θουρίας.

Στο 25' η Καλαμάτα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Λιόλιος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Ορ. Νικολόπουλος με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Αθανασόπουλο, ο οποίος από καλή θέση έκανε το κοντρόλ αλλά σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 37' έγινε το 0-2! Φοβερή προσπάθεια από τον Κλουβάτο που έξανε κούρσα 40 μέτρων, βρήκε δεξιά το Μουλιάτο που την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον επερχόμενο Κλουβάτο και αυτός με πλασέ πέτυχε το 0-2!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Καλαμάτα να έχει μια ανούσια υπεροχή χωρίς φάσεις.

Στο 72' ο Καμινιώτης πέτυχε γκολ για την Καλαμάτα, αλλά δεν μέτρησε καθώς ο Ψηλοπαναγιώτης έδωσε επιθετικό φάουλ του Ρονκάτο στον Καλλιντέρη, σε μια φάση όπου διαμαρτυρήθηκαν οι έντονα παίκτες της Καλαμάτας για την απόφαση του διαιτητή.

Στο 83' τελικά η Καλαμάτα μείωσε σε 1-2. Ο Καμινιώτης εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Καλογερόπουλος έκανε κοντρόλ και σουτ, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στο Λιόλιο που από κοντά με προβολή πέτυχε το 1-2.

Στο 90’ η Καλαμάτα λίγο έλειψε να ισοφαρίσει αλλά ο Τρίψας κόντραρε σωτήρια την τελευταία στιγμή το κοντινό σουτ του Τσατσόπουλου.

Από την χθεσινή Καλαμάτα είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για διακριθέντες. Οι παίκτες που πήραν την ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο δεν δικαίωσαν τον Ζαλίκα ενώ και στο β’ ημίχρονο που δυνάμωσε η 11άδα με τις 4 αλλαγές, η Καλαμάτα έκανε πολύ λίγα πράγματα. Δεν αντιμετώπισε σοβαρά το παιχνίδι και το πλήρωσε.

Ο Πανθουριακός αντίθετα έκανε μάλλον το καλύτερο του παιχνίδι. Αργυρόπουλος, Κλουβάτος και Μουλιάτος ήταν καταπληκτικοί ενώ όλοι όσοι έπαιξαν είχαν πολύ καλή παρουσία.

Διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης και βοηθοί οι Σκόρδος και Γεωργαντάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπεσσής, Αθανασόπουλος (46' λ.τρ. Τσουλάκος), Βασιλόπουλος (46' Ρονκάτο), Νινιός, Ζαχαρόπουλος, Καντούτσης, Λιόλιος, Β. Χελάς (55' Καλογερόπουλος), Ν. Νικολόπουλος (46' Καμινιώτης), Ορ. Νικολόπουλος, Τσατσόπουλος.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Καλλιντέρης, Κλουβάτος, Αργυρόπουλος, Οδεμισιώτης, Τριανταφυλλάκης (60' λ.τρ. Παντσιώτης), Ι. Τρίψας, Χελάς, Δρογγίτης, Μπιτσάνης (70' Πανταζής), Μουλιάτος (80' Βυζάς), Μουστάκας (75' Σεφεράσι).