Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 12:36

Συνεργασία με ΠΑΟΚ η ακαδημία των Πρασίνων Πουλιών!

Γράφτηκε από τον

Ο επίσημος σκάουτερ του ΠΑΟΚ και παλιά δόξα του “Δικέφαλου” Κώστας Λαγωνίδης βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα, προκειμένου να επισημοποιηθεί η συνεργασία με τα Πράσινα Πουλιά σε επίπεδο ακαδημιών.

Παράλληλα συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΜ με τον πρόεδρο της Ενωσης Λεωνίδα Οικονομίδη, τον προπονητή των μικτών Μεσσηνίας Ηλία Μαστορέα και τον τεχνικό διευθυντή Αγγελο Σκαφιδά και συζήτησαν για το πλάνο των μικτών. Ο Κ. Λαγωνίδης είδε μάλιστα και την απογευματινή προπόνηση του Τέλλου Αγρα, στον οποίο εργάζεται ο παλιός του συμπαίκτης Αντώνης Μαυρέας και το βράδυ στα γήπεδα του fair play, ανακοίνωσαν και επίσημα τη συνεργασία των δύο συλλόγων.

“Θέλουμε να προσφέρουμε όσον αφορά την προπόνηση, την τεχνογνωσία και τη φιλοσοφία που χρειάζεται. Εχουμε έναν νέο τεχνικό διευθυντή από τη Μπαρτσελόνα και είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Χαιρόμαστε πάρα πολύ, γιατί συνεργαζόμαστε με 80 ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Ο Αντώνης είναι το μάτι μας στην Πελοπόννησο. Είναι από τα πιο αξιόλογα παιδιά και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση”.

Ο Αντώνης Μαυρέας που κινεί τα νήματα στα Πράσινα Πουλιά χαρακτήρισε όνειρο ζωής την παραπάνω συνεργασία: “Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ομάδα στο νομό η Καλαμάτα, Ηταν όμως όνειρο ζωής, η ομάδα που “διοικώ” να συνεργαστεί με την ομάδα που ανδρώθηκα. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει και πρέπει να υφίσταται και στη Μεσσηνία. Δεν παύει βέβαια η Μαύρη Θύελλα” να αποτελεί προορισμό για όλα τα παιδιά”. Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Οικονομίδης αφού καλωσόρισε τον Κώστα Λαγωνίδη στα γραφεία της Ενωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο σκοπό του σημείωσε: “Είμαστε συνεργάσιμοι. Δεν έχουμε στεγανά και θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και τις μικτές. Οι μικτές μας ομάδες κάθε χρόνο διακρίνονται. Εχουμε πάρει πρωτάθλημα Ελλάδας και όταν παίζουμε σαν Μεσσηνία, φθάνουμε τουλάχιστον στα ημιτελικά. Θα πρέπει να πω πάντως ότι δεν γίνεται καλή διαχείριση στα ταλέντα. Από πολύ νωρίς τα παιδιά, θέλουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να πάνε σε μεγάλη ομάδα ή στο εξωτερικό. Σε αυτό τα ωθούν και οι γονείς τους. Πρέπει πρώτα να αγωνίζονται στον τόπο τους, να διακρίνονται και μετά να φεύγουν”.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στις σκέψεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι και η δημιουργία προπονητικού κέντρου στη Μεσσηνία, που σκοπό έχει όπως εξήγησε ο Κώστας Λαγωνίδης: “Να βοηθάμε τα παιδιά της επαρχίας να εκπαιδεύονται στην πόλη τους. Θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα προπόνηση και έτσι δίνουμε βοήθεια και στον προπονητή των μικτών, που θα έχει μια “μαγιά” παικτών. Μία φορά το μήνα, θα έρχονται προπονητές του ΠΑΟΚ, ενώ το πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά από εκπαιδευμένους τεχνικούς”. Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αρκετά προπονητικά κέντρα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, χωρίς τα παιδιά που συμμετέχουν να δεσμεύονται σε κάτι.

Με άλλα λόγια λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις οι καλύτεροι παίκτες από τις ακαδημίες του κάθε νομού.