Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 13:11

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πίστη Ζαλίκα για ανατροπή και παράπονα για τη διαιτησία

Γράφτηκε από τον

 

 

Ο Πανθουριακός έσπασε το φετινό αήττητο της Καλαμάτας και μάλιστα μέσα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού (1-2), αλλά η “Μαύρη Θύελλα” έχει ένα ακόμα ματς στις 20 Δεκεμβρίου, ώστε να σώσει την παρτίδα και να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας...

“Φυσικά και γυρίζει, έχουμε δει να συμβαίνουν ακραία πράγματα σε υψηλότερο επίπεδο. Μένει ένα δεύτερο ημίχρονο. Μπορούμε να τους αποκλείσουμε και να πάρουμε το κύπελλο”, είπε ο Νίκος Ζαλίκας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής της Καλαμάτας εξέφρασε παράλληλα παράπονα για τη διαιτησία του πρώτου ημιτελικού.

“Χωρίς να θέλω να ψέξω τους διαιτητές ή να μειώσω τον αντίπαλο. Υπάρχει πέναλτι στη φάση του Τσατσόπουλου και κακώς ακυρώθηκε το γκολ. Υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν θέλω να σταθώ περισσότερο στη διαιτησία, το προσπερνάω. Απλώς το αναφέρω, γιατί πρέπει να υπάρχει ισονομία. Συγχαρητήρια στον Πανθουριακό για τη νίκη και την εμφάνιση”.

Για την εικόνα του προχθεσινού αγώνα είπε: “. Θεώρησα ότι έπρεπε να κάνουμε αλλαγές, για να ξεκουράσουμε παίκτες, αλλά και να δούμε κάποια παιδιά. Το γκολ που δεχτήκαμε από λάθος θα έλεγα ότι μας αποσυντόνισε. Είχαμε τις προϋποθέσεις να να ισοφαρίσουμε και στην κόντρα επίθεση δεχτήκαμε ένα εύκολο γκολ για ομάδα της κατηγορίας. Οι αλλαγές έδωσαν διαφορετική χροιά, πιέσαμε τον αντίπαλο, πετύχαμε ένα γκολ και είχαμε και τις φάσεις με το πέναλτι και το γκολ που ακυρώθηκε”.

Παρά την ήττα ο Νίκος Ζαλίκας δηλώνει ευχαριστημένος από την προσπάθεια και πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: “Ολα τα παιδιά είναι αξιόλογα και καλοί χαρακτήρες. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ορισμένοι υπερβάλουν εαυτούς. Πιστεύω ότι είναι πιο βελτιωμένοι σε σχέση με την έναρξη της προετοιμασίας και μπορούν να βελτιωθούν και άλλο, αρκεί να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους.

Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έχουμε κάνει, όχι όμως από τη βαθμολογική συγκομιδή”.

“Θα έρθουν και τα γκολ”

Ο Νίκος Ζαλίκας ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι η Καλαμάτα έχει τις περισσότερες τελικές από όλες τις ομάδες της Γ’ εθνικής, ακόμα και από αυτές της Β’ εθνικής, αλλά το γκολ παραμένει δύσκολη υπόθεση. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται σε θέση κυνηγού στην κούρσα της Γ’ εθνικής. Ο προπονητής της “Μαύρης Θύελλας” δεν δείχνει πάντως να ανησυχεί: “Η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες. Θα ανησυχούσα και θα υπήρχε πρόβλημα αν δεν κάναμε ευκαιρίες και δεν πιέζαμε μέχρι το τέλος. Θα έρθουν και τα γκολ. Θέλουμε στήριξη από τον κόσμο. Μειώσαμε τη διαφορά από την κορυφή στο πρωτάθλημα και έχουμε ένα ημίχρονο για να περάσουμε στον τελικό στο κύπελλο”. Ο Ν. Ζαλίκας χαρακτήρισε ακόμα σοκ το αποτέλεσμα με τον Παλληξουριακό, όπου επιβεβαιώθηκε, όπως είπε, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου “Μετά το ματς μιλήσαμε με τα παιδιά και είπαμε πως πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί από αυτό το αποτέλεσμα και πλέον να παίρνουμε αυτό που αξίζομε μέσα στο γήπεδο”. Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης τον Ιανουάριο σημείωσε: “Υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις με τη διοίκηση. Ξέρουμε που είμαστε και που βαδίζουμε και για τις όποιες προσθήκες θα προχωρήσουμε με μεγάλη προσοχή”.

Τέλος, ο προπονητής της Καλαμάτας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στον παλαίμαχο παίκτη της ομάδας Ραούλ Βάλλιαν για το θάνατο της γυναίκας του. Να σημειωθεί ότι αυτή την Κυριακή το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής διακόπτεται και το επόμενο εντός έδρας ματς με τον Παναρκαδικό είναι στις 3 Δεκεμβρίου.