Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 15:04

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: “Νικήσαμε την καλύτερη ομάδα του Νομού”, λέει ο Γ. Αργυρόπουλος για το 2-1 επί της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Ο Πανθουριακός με σπουδαία εμφάνιση νίκησε την Τετάρτη εκτός έδρας με 2-1 την Καλαμάτα και έθεσε τις βάσεις για μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, υποχρεώνοντας παράλληλα τη “Μαύρη Θύελλα” στην πρώτη της φετινή ήττα σε επίσημο ματς.

Η ρεβάνς θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και ο Πανθουριακός προκρίνεται φυσικά με νίκη, ή ισοπαλία ή ακόμα και με ήττα με σκορ 0-1. Ο Γιώργος Αργυρόπουλος φροντίζει πάντως να διατηρεί χαμηλούς τόνους λέγοντας στην “Ελευθερία” ότι:

"Η Καλαμάτα παραμένει το φαβορί"

“Υπάρχει άλλο ένα ημίχρονο του ημιτελικού και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Η Καλαμάτα είναι το φαβορί, αλλά θα δώσουμε μάχη και ευελπιστώ με ανάλογη εμφάνιση να πάρουμε εμείς το εισιτήριο του τελικού. Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγύρια. Συγκεντρωνόμαστε πλέον στο ματς του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, όπου η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη”. Ο προπονητής του Πανθουριακού δεν θα μπορούσε βέβαια να μην απονείμει τα εύσημα στους παίκτες του για τη μεγάλη νίκη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. “Νικήσαμε την καλύτερη ομάδα του Νομού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες. Απέδειξαν κυρίως στους εαυτούς τους ότι έχουν πάρα πολλές δυνατότητες. Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουν δείξει αυτό που πραγματικά μπορούν να δώσουν μέσα στο γήπεδο”.

Οσο για το πως ήρθε αυτή η επιτυχία: “Ολες τις μέρες δουλέψαμε ώστε να προκαλέσουμε προβλήματα στις σκέψεις της Καλαμάτας, όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν 100% στο τακτικό κομμάτι. Πετύχαμε δύο πολύ όμορφα γκολ στο ημίχρονο, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ξέραμε ότι θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο ημίχρονο για να ανατρέψει η Καλαμάτα το εις βάρος της αποτέλεσμα και ότι θα δεχτούμε μεγάλη πίεση. Όπως και συνέβη. Ανταποκριθήκαμε πάντως καλά στην πίεση, εκτός από τη φάση του γκολ, όπου είχαμε μια μικρή αδράνεια”.

Το μόνο αρνητικό από τον ημιτελικό είναι ότι ο Τριανταφυλλάκης αποχώρησε με ενοχλήσεις στον προσαγωγό και έχει τεθεί νοκ – άουτ για το αυριανό ματς του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ακόμα μικροπροβλήματα τραυματισμών, αντιμετωπίζουν οι σκόρερ Μπιτσάνης, Κλουβάτος, καθώς και ο Μουστάκας.

Εκτός πλάνων ενόψει Ολυμπιακού παραμένει ο τραυματίας Δημητρακόπουλος, ενώ ο Χρ. Τρίψας αναμένεται να είναι στην αποστολή. Ο Πανθουριακός θέλει μόνο νίκη στο “Γ Λουκαρεας”ώστε να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή ή και να βρεθεί σε αυτή, αν δεν κερδίσει ο Πάμισος το Διαβολίτσι.