Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 13:28

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-1: Ο Κάνιστρας στο 89’ τον κράτησε στην κορυφή και έσπασε το αήττητο του ΑΟΔ

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-1: Ο Κάνιστρας στο 89’ τον κράτησε στην κορυφή και έσπασε το αήττητο του ΑΟΔ

 

 

 

Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος νίκησε χθες την κορυφαία άμυνα, ή αλλιώς ο Πάμισος το Διαβολίτσι, σ’ ένα ντέρμπι που κρίθηκε στο φινάλε.

Ο Φάνης Κάνιστρας με γκολ - “δώρο” της άμυνας στο 89’ έγραψε το τελικό 2-1 και μαζί με τον Αντωνόπουλο (έκανε μεγάλη απόκρουση στο 93’) κράτησαν τους Νησιώτες στην κορυφή της Α’ τοπικής, υποχρεώνοντας παράλληλα τον ΑΟΔ στην πρώτη του ήττα στην Α’ τοπική. Την ίδια ώρα έσπαγε στους Γαργαλιάνους και το αήττητο του Απόλλωνα Καλαμάτας. Ετσι ο Πάμισος είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει να αγνοεί την ήττα και οδηγεί την κούρσα, έχοντας ένα βαθμό περισσότερο από τον Πανθουριακό.

Οι πρωτοπόροι είχαν πετύχει 27 γκολ σε 8 αγωνιστικές, αλλά χθες βρήκαν απέναντι τους μια ομάδα που είχε δεχτεί μόλις 3 γκολ στο πρωτάθλημα και έχοντας κρατήσει το μηδέν σε 6 από τους 8 αγώνες.

Δοκάρι το Διαβολίτσι, γκολ ο Πάμισος

Μάλιστα το Διαβολίτσι ήταν αυτό που μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 7’ άγγιξε το γκολ, με το σουτ του Στέλιου Ηλιόπουλου να σταματά στη συμβολή των δοκών. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στη συνέχεια και στο 19’ από στημένη φάση άνοιξαν το σκορ. Ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, αμυντικοί και γκολκίπερ αδράνησαν και ο προωθημένος Μωράκης με κεφαλιά στο β’ δοκάρι έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους “πράσινους”, αλλά το Διαβολίτσι είχε κλείσει καλά τους χώρους και προσπαθούσε να απειλήσει στην κόντρα με τον Κουλόπουλο. Στο 27’ λοιπόν ο έμπειρος επιθετικός “τσίμπησε” ωραία την μπάλα με το κεφάλι και βρέθηκε φάτσα με τον εξερχόμενο Αντωνόπουλο, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε άουτ.

Ιδια κατάληξη είχε στο 39’ και το σουτ του Λαθύρη μέσα από την περιοχή, έπειτα από πάσα του Κάνιστρα.

Μόνο από στημένα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να απειλούν μόνο από στημένες φάσεις. Στο 56’ ο Καραγιάννης έστειλε με φάουλ την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα, από φάουλ του Εμμανουήλ, ο Παπαγεωργίου έστρωσε με το κεφάλι την μπάλα στον Μπαλόπουλο, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου ήταν αδύναμη και πέρασε άουτ.

Στο 65’ ο Μπαστακός εκτέλεσε φάουλ και ο Κωνσταντακόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

Απάντησε στο 68’ ο ΑΟΔ

Το Διαβολίτσι ισοφάρισε στο 68’ με τον Στέλιο Ηλιόπουλο, σε μια φάση που έμοιαζε με αυτή του 1-0. Ο Παπαδόγιαννης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα κόντραρε έφθασε στο β’ δοκάρι και από τα πόδια του Στέλιου Ηλόπουλου κατέληξε στα δίχτυα. Μετά το 1-1 ο Πάμισος πήρε τα ηνία του αγώνα και έκλεισε το Διαβολίτσι, που έπαιζε και με το... χρόνο για να κρατήσει το βαθμό.

Λύτρωση με ανέλπιστο τρόπο

Ο Αλέξης Μαντζούνης πέρασε και τον κεντρικό αμυντικό Αγγελο Μπαστακό μπροστά για να “ψηλώσει” στην επίθεση. Ο Λαθύρης στο 81’ δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ο Πάμισος βρήκε τελικά το γκολ με ανέλπιστο τρόπο στο 89’. Ο Εμμανουήλ έκανε λάθος γύρισμα με το κεφάλι στον γκολκίπερ και ο Κάνιστρας που “καραδοκούσε” ξετύλιξε το... δώρο και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1. Στη φάση των πανηγυρισμών αποβλήθηκε ο Μωράκης, που προφανώς κάτι θα είπε και τον άκουσε ο Μπλάνας.

Μεγάλη απόκρουση και νεύρα στο φινάλε

Στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα, το Διαβολίτσι έφθασε μια ανάσα από το βαθμό, ο Αντωνόπουλος όμως εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε την κεφαλιά του Βορίλα. Στο φινάλε του αγώνα δεν έλειψε η ένταση, με φιλάθλους του Παμίσου έξω από τα κάγκελα και παίκτες των φιλοξενούμενων, που κατευθύνονταν στα αποδυτήρια. Νεύρα υπήρχαν και στον αγωνιστικό χώρο τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Πριν ξεκινήσει μάλιστα το β’ μέρος ο Μπλάνας συγκέντρωσε τους παίκτες στη μεσαία γραμμή ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Βοηθοί του Μπλάνα ήταν ο Σταυρόπουλος και η Αθανασοπούλου.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Σταματελόπουλος (79’ Καραπετιάν), Βέλλης, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Μωράκης, Κατσαρός (66’ Μπερερής), Καραγιάννης (86’ Παπαδόπουλος), Κάνιστρας (91’ Κατσιβαρδέας), Ηλ. Ηλιόπουλος, Λαθύρης.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Μαυροειδάκος (66’ Τσουκαλάς), Παπαγεωργίου, Κρεμμύδας, Εμμανουήλ, Ζάκκας, Μπαλόπουλος, Κουλόπουλος (77’ Βορίλας), Παπαδόγιαννης, Τσώνης (91’ Βουρνάς), Στ. Ηλιόπουλος.