Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017 14:25

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0: Το αήττητο σερί σταμάτησε στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον

Παίζοντας με πάθος, δύναμη και κάνοντας γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν ο Τέλλος Αγρας νίκησε χθες με 2-0 τον Απόλλωνα Καλαμάτας, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής μετά από 6 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Ηταν μια σπουδαία νίκη για την ομάδα των Γαργαλιάνων γιατί ήρθε απέναντι σε ένα εξαιρετικό σύνολο που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και εκπλήσσει ευχάριστα μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για το συγκρότημα του Αντώνη Μαυρέα που έχει πάρει τα... πάνω του και ανεβαίνει συνεχώς στη βαθμολογία.

Τα γκολ των “ερυθρόλευύκων” σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, στο 53’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ερέκι και στο 82’ με κοντινό σουτ του Διακουμή.

Πήγε στη δύναμη το ματς

Ηταν ένα ματς μέτριο έως κακό ποιοτικά με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, που πήγε στη δύναμη και κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο και έπαιξε πιο σκληρά και παθιασμένα.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι σε μια ομάδα που του έδωσε χώρο και έπαιζε σκληρά, όχι όμως αντιαθλητικά. Τα αρκετά φάουλ και οι διακοπές αποσυντόνισαν την σαφώς πιο ποιοτική ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου και ο Αγρας πιο εύστοχος και τυχερός έφυγε νικητής από το γήπεδο των Γαργαλιάνων.

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 150 φίλους του Αγρα που χειροκρότησαν στο τέλος τους παίκτες του Αντώνη Μαυρέα, ικανοποιημένοι από τους 3 βαθμούς της νίκης.

Η καλαματιανή ομάδα πήρε από το ξεκίνημα τα ηνία στον αγώνα και προσπάθησε με καλή κυκλοφορία να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων.


Διπλή σπουδαία απόκρουση από Ντουγέρογλου

Στο 21’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στραβάκου, ο Παλιατσέας έκανε την προβολή για να αποκρούσει ο Ντουγέρογλου... Στην εξέλιξη της φάσης ο Λαγωνικάκος πήρε την κεφαλιά από κοντά, όμως και πάλι ο Φιλιατρινός γκολκίπερ είχε “όχι” κρατώντας το μηδέν.

Επτά λεπτά αργότερα ο Κουντάνης εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Ντουγέρογλου να αποκρούει στην αριστερή γωνία.

Αυτά ήταν τα όσα αξιόλογα έγιναν στο πρώτο μέρος, με τον Αγρα να παίζει αμυντικά και να μην επιτρέπει να συχνά φάουλ στον Απόλλωνα να κάνει το παιχνίδι του.

Με φάουλ του Ερέκι το 1-0 στο 53’

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν αρκετά νωρίς από μία στημένη φάση... Ηταν το 53’ όταν ο Ερέκι με εκτέλεση φάουλ 5 μέτρα έξω από την περιοχή και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 1-0, εν μέσω έντονων πανηγυρισμών.

Το γκολ έδωσε πνοή και περαιτέρω πάθος στους “ερυθρόλευκους” και αποδιοργάνωσε τον Απόλλωνα που αδυνατούσε να βρει λύσεις ώστε να απειλήσει την εστία του Ντουγέρογλου.

Η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Τ. Σακελλαρόπουλου, αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό και η φαντασία ώστε να δημιουργήσει φάσεις για την ισοφάριση.

2-0 με Διακουμή στο 82’

Ετσι φτάσαμε στο 82’ όπου ο Αγρας σε μια αντεπίθεση “κλείδωσε” τη νίκη του... Ο Κοντογόνης έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Διακουμή που με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τσιγάρο για το 2-0.

Ο Απόλλωνας το μόνο που είχε να επιδείξει μέχρι το φινάλε ήταν ένα συρτό σουτ του Κακαλή στο 88’ που έφυγε σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Στο 90’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Περιβολάρης, που ήταν εκνευρισμένος, για φάουλ πάνω στον Γεωργιόπουλο και οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες.

Καλά τα πήγε ο διαιτητής Ζαρακοβίτης σε ένα ματς με πολλά νεύρα και ένταση. Ισως έπρεπε να δώσει ορισμένες επιπλέον κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Αγρα, όμως δεν επηρέασε με τις αποφάσεις του την εξέλιξη του αγώνα. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Τσοπανάκης και Παναγιωτόπουλος.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Ντουγέρογλου, Πότσης, Ερέκι, Λ. Ν. Ανδρώνης, Λ.Χ. Ανδρώνης, Τζανετέας, Αναστασόπουλος, Γεωργιόπουλος, Διακουμής (92’ Αλεξανδρόπουλος), Μπαρσελό (55’ λ.τρ. Κοντογόνης), Μπούμπα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσιγάρος, Κακαλής, Παπαδέας, Περιβολάρης, Λαγωνικάκος, Στραβάκος, Παλιατσέας, Πανταζής (67’ Παπαβασιλόπουλος), Κουντάνης (67’ Τσουλάκος), Γκελγκέρια, Αλεξόπουλος.

 

Τίμησαν τη μνήμη του Α. Ξιάρχου

Πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλιού προέδρου του Τέλλου Αγρα Αντώνη Ξιάρχου που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες. Ο εκλιπών ήταν πρόεδρος στην ομάδα των Γαργαλιάνων πριν από δύο και πλέον δεκαετίες, όταν ο Αγρας έπαιζε και στη Δ’ εθνική κατηγορία. Μάλιστα οι παίκτες του Αγρα φόρεσαν και μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξη πένθους.

* Ενταση υπήρξε στο τέλος της αναμέτρησης στον χώρο έξω από τα αποδυτήρια, μεταξύ παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων. Το συμβάν δεν πήρε έκταση και έληξε με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.