Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 14:51

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-3: Παραμένει στο κυνήγι της κορυφής

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-3: Παραμένει στο κυνήγι της κορυφής

 

 

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο Πανθουριακός κέρδισε το απόγευμα του Σαββάτου στο “Γ. Λουκαρέας” το Ολυμπιακό Καλαμάτας με 3-0 σημειώνοντας την 8η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και παραμένοντας ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Πάμισο.

Η κούραση από τον αγώνα του κυπέλλου με την Καλαμάτα την περασμένη Τετάρτη σίγουρα έπαιξε ρόλο στην παρουσία του Πανθουριακού στο παιχνίδι, αν και ο προπονητής του Γιώργος Αργυρόπουλος είχε φροντίσει να κρατήσει εκτός κάποια παιδιά για να ξεκουραστούν. Οι Θανάσης Κλουβάτος, Σωτήρης Δημητρακόπουλος έμειναν εκτός αποστολής όπως και ο Νίκος Τριανταφυλλάκης γιατί είχε και ένα πρόβλημα τραυματισμού. Στο πάγκο ήταν οι Σπύρος Οδεμισιώτης (δεν αγωνίστηκε), Γιάννης Χελάς, (μπήκε ως αλλαγή στο ματς).

Ετσι η εικόνα της ομάδας δεν ήταν η επιθυμητή, όμως οι ποδοσφαιριστές της φρόντισαν να κάνουν τα απαραίτητα ώστε να φτάσουν στην κατάκτηση του τρίποντου, όπως και έγινε σημειώνοντας ένα γκολ στο πρώτο μέρος, ίσως και τυχερό και άλλα δύο στις επανάληψη.

Ο Ολυμπιακός, που παρατάσσεται σε κάθε παιχνίδι με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεση του, έτσι έκανε και απέναντι στην ομάδα της Θουρίας με όσους αγωνίστηκαν στη διάρκεια του 90λεπτου να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Είχαν κάποιες ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα και έμειναν μόνο με την ικανοποίηση ότι προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 

Φάσεις - γκολ

Στο 15' ο Πανταζής εκτέλεσε φάουλ από μακριά, ο Σεφεράσι με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι σχεδόν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά σουτ του Μουστάκα η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Κουρούπης και ο Μουστάκας που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 21' ο Κουρούπης εκτέλεσε φάουλ από μακριά η μπάλα πέρασε από το ανθρώπινο τείχος έσκασε στο έδαφος και κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Γεωργουλάκου για να γίνει έτσι το 0-1. Στο 35' ο Βυζάς έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και ο Γεωργουλάκος έπεσε σωστά στη αριστερή του γωνία και μπλόκαρε. Στο 38' σέντρα του Ι. Τρίψα στην περιοχή ο Πανταζής από το ύψος του πέναλτι σχεδόν έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 48' ο Μπιτσάνης δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, η μπάλα έφυγε πλάγια πρόλαβε ο Χελάς γύρισε στην περιοχή και σούταρε διαγώνια για να προλάβει πάνω σχεδόν στη γραμμή αμυντικός και την απομάκρυνε με τα πόδια. Στο 49' ο Μπιτσάνης προσπάθησε με ψηλοκρεμαστό πλασέ να περάσει την μπάλα πάνω από τον Γεωργουλάκο, όμως την έστειλε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Στο 52' ο Χελάς μπήκε από τα πλάγια στην αντίπαλη περιοχή και έκανε τη σέντρα για τον Μπιτσάνη, ο οποίος με σουτ από το πέναλτι σχεδόν έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος των διχτύων και "έγραψε" το 0-2. Στο 54' σε μπροστινή μπαλιά ο Ανδρεάκος μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 65’ ο Μπέρμπερη προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής, όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 74’ ο Χελάς έκανε τη σέντρα κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της και έφτασε στο πίσω δοκάρι στον Ι. Τρίψα που είχε προωθηθεί και αυτός με διαγώνια κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 0-3.

Αλλες φάσεις για γκολ έχασαν οι Αναγνωστόπουλος (26' διαγώνιο σουτ), Μπιτσάνης (36' σουτ).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Σκόρδος με βοηθούς διαιτητές την Αθανασοπούλου και τον Σταυρόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεωργουλάκος, Μουχαρέμι (79’ λ.τρ. Μάλαμας), Τσαναλίας, Κολιός, Κοστρίβας (55' Κακαλέτρης), Μαλαπάνης (70' λ.τρ. Τσεκάνι), Βέλμαχος, Μπαζάνης (75’ Γιαννόπουλος), Αναγνωστόπουλος, Μπέρμπερη, Ανδρεάκος.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Ι. Τρίψας, Παντσιώτης, Σεφεράσι, Δρογγίτης (55' Χρ. Τρίψας), Βυζάς (46' Χελάς), Αργυρόπουλος, Μουστάκας (70' Λάσκαρης), Μπιτσάνης, Πανταζής (70' Φιλίππου), Κουρούπης.