Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 12:27

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Ο Δεκέμβριος κρίνει πολλά για τον τίτλο

Γράφτηκε από τον
Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Ο Δεκέμβριος κρίνει πολλά για τον τίτλο

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής, την προσεχή Κυριακή 3 Δεκεμβρίου οι ομάδες ξαναμπαίνουν στα γήπεδα για τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής.

Ο τελευταίος μήνας του 2017 μάλιστα περιλαμβάνει αρκετά μεγάλα ματς που θα κρίνουν πολλά στη μάχη του τίτλου στον 5ο όμιλο όπου συμμετέχουν και οι δύο Μεσσηνιακές ομάδες, η Καλαμάτα και ο Τσικλητήρας Πύλου.

Οπως γράφει σήμερα η "Ελευθερία" τον Δεκέμβριο θα διεξαχθούν τρεις αγωνιστικές, η 8η την προσεχή Κυριακή, η 9η την Κυριακή 10/12 και η 10η την Κυριακή 17/12, οι οποίες μπορούν να διαφοροποιήσουν αρκετά πράγματα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Θυμίζουμε ότι μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές ο Αστέρας Αμαλιάδας οδηγεί την κούρσα με 16 βαθμούς, ακολουθεί ο Αστέρας Βλαχιώτη με 15 και η Καλαμάτα με 13 βρίσκεται στην τρίτη θέση. Αυτές οι τρεις ομάδες, πέρα από το βαθμολογικό προβάδισμα, δείχνουν να κερδίζουν και τις εντυπώσεις μέχρι τώρα και να φαντάζουν ως τα τρία μεγάλα φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου που θα οδηγήσει στα μπαράζ ανόδου. Κοντά τους στην βαθμολογία είναι πάντως ο τέταρτος Διαγόρας Βραχνέικων με 12 βαθμούς, ο Πανηλειακός με 11, με την ομάδα του Πύργου να προέρχεται από την μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής (1-0) επί του πρωτοπόρου Αστέρα Βλαχιώτη και η Αχαϊκή που έχει επίσης 11 βαθμούς.

Βλαχιώτης και Καλαμάτα θα υποδεχθούν την Αμαλιάδα

Η ομάδα της Αμαλιάδας ξεκίνησε με 5 νίκες σε ισάριθμα ματς αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το ευνοϊκό πρόγραμμα που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές όμως είχε βαθμολογικές απώλειες καθώς αρχικά έφερε εντός έδρας ισοπαλία με την Αχαϊκή και στην συνέχεια έχασε το πρώτο της ντέρμπι, 1-0 από τον Πανηλειακό εκτός.

Το Δεκέμβριο θα παίξει αρχικά με τον ΠΑΟ Βάρδας εντός, σε ένα Ηλειακό ντέρμπι με ιδιαιτερότητες που ασφαλώς κρύβει παγίδες. Στην συνέχεια θα δοκιμαστεί διαδοχικά στις έδρες των δύο άμεσων ανταγωνιστών της. Αρχικά θα πάει στην Λακωνία για να παίξει με τον Αστέρα Βλαχιώτη και στις 17 του μήνα θα έρθει στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για να παίξει με την Καλαμάτα. Δύο ματς στα οποία θα κριθεί το αν θα πέσει για πρώτη φορά από την κορυφή της βαθμολογίας ή αν θα συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα, παίρνοντας ταυτόχρονα σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο αφού θα έχει βγάλει τα δύο ντέρμπι εκτός έδρας.

Ο Αστέρας Βλαχιώτη προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες και έχει μπροστά του δύο εντός έδρας ματς τα οποία όμως είναι δύσκολα. Την Κυριακή θα παίξει εντός με τον Διαγόρα Βραχνέικων που έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα και δείχνει ικανός να χτυπήσει όλα τα ματς. Θυμίζουμε μάλιστα ότι στην έδρα του Αστέρα Αμαλιάδας έχασε 1-0 με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Στην συνέχεια θα υποδεχθεί τον Αστέρα Αμαλιάδας σε ένα πολύ κρίσιμο για την κορυφή του ομίλου ματς. Αν πάρει και τα δύο ματς στην έδρα του, θα ανέβει στην κορυφή και θα κλείσει ως πρωτοπόρος το 2017 μιας και την 10η αγωνιστική παίζει εκτός με το αδύναμο Λεωνίδιο.

Η “Μαύρη Θύελλα” το Δεκέμβριο θα παίξει ένα βατό εντός έδρας ματς, ένα δύσκολο εκτός και θα κλείσει με ένα ντέρμπι εντός. Αρχικά, την Κυριακή θα υποδεχθεί τον Παναρκαδικό, όπου δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για απώλεια. Θα ακολουθήσει το δύσκολο ματς στην Αχαϊα με τον Διαγόρα Βραχνέικων. Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα μακρυά από το γήπεδο του Μεσσηνιακού έχει τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς. Στο ματς στα Βραχνέικα θα είναι πολύ σημαντικό να έρθει το πρώτο φετινό διπλό, καθώς στην συνέχεια ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Αμαλιάδας, με το οποίο θα κλείσει το 2017 για την “Μαύρη Θύελλα”. Σε περίπτωση που κάνει το 3 στα 3 η Καλαμάτα, είναι βέβαιο ότι είτε θα βρεθεί σε απόσταση 1-2 βαθμών από την κορυφή, είτε θα ανέβει στην πρώτη θέση αν ευνοηθεί από τα άλλα αποτελέσματα.

Οσον αφορά το προσεχές ματς με τον Παναρκαδικό (Κυριακή 3/12, 3 μ.μ. γήπεδο Μεσσηνιακού) η Καλαμάτα ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της με τον Νίκο Ζαλίκα να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του καθώς δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ 5ο ΟΜΙΛΟ

8η αγωνιστική – 2/12

Αχαϊκή - Τσικλητήρας Πύλου

Ζάκυνθος - Παλληξουριακός

Λεωνίδιο - Πανηλειακός

Καλαμάτα - Παναρκαδικός

Αστέρας Αμαλιάδας - ΠΑΟ Βάρδας

Αστέρας Βλαχιώτης - Διαγόρας Βραχνέικων

9η αγωνιστική – 10/12

Τσικλητήρας Πύλου - Παλληξουριακός

Πανηλειακός - Αχαϊκή

Παναρκαδικός - Ζάκυνθος

ΠΑΟ Βάρδας - Λεωνίδιο

Διαγόρας Βραχνέικων - Καλαμάτα

Αστέρας Βλαχιώτη - Αστέρας Αμαλιάδας

10η αγωνιστική – 17/12

Πανηλειακός - Τσικλητήρας Πύλου

Παλληξουριακός - Παναρκαδικός

Αχαϊκή ΠΑΟ Βάρδας

Ζάκυνθος - Διαγόρας Βραχνέικων

Λεωνίδιο - Αστέρας Βλαχιώτη

 

 Καλαμάτα - Αστέρας Αμαλιάδας