Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 12:29

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 0-0: Πολύ κακή η "Μαύρη Θύελλα", απομακρύνθηκε από την κορυφή

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 0-0: Πολύ κακή η "Μαύρη Θύελλα", απομακρύνθηκε  από την κορυφή

Μέχρι τώρα η Καλαμάτα έφερνε ισοπαλίες εκτός έδρας, αλλά τουλάχιστον στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ήταν αξιόπιστη, έχοντας πάρει το απόλυτο των βαθμών στα ματς που είχε δώσει.

Χθες η Μεσσηνιακή ομάδα είχε την πρώτη της απώλεια στην έδρα της καθώς περιορίστηκε στο 0–0 με τον Παναρκαδικό με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί και άλλο από την κορυφή της βαθμολογίας, καθώς πλέον βρίσκεται στο -5 από τον Αστέρα Αμαλιάδας και στο -4 από τον Αστέρα Βλαχιώτη, οι οποίοι έστω και στα τελευταία λεπτά βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν νίκες στο γήπεδο τους.

Η Καλαμάτα αντίθετα έκανε με διαφορά το χειρότερο εντός έδρας παιχνίδι της, παρότι έπαιξε για πρώτη φορά φέτος πλήρης. Το συγκρότημα του Νίκου Ζαλίκα είχε μόνο δύο πιεστικά 10λεπτά στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, διαστήματα όπου είχε κάποιες φάσεις για να προηγηθεί. Από εκεί και πέρα όμως συνολικά είχε κακή εικόνα. Παρότι το ματς ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο, η Καλαμάτα δεν είχε ούτε το πάθος, ούτε την φρεσκάδα που χρειαζόταν για να βάλει δύσκολα στην καλά στημένη αμυντική γραμμή των Αρκάδων. Ειδικά μετά το 55’ οι Μεσσήνιοι δεν απείλησαν καθόλου τον Παναρκαδικό που τελικά πήρε σχετικά εύκολα το βαθμό της ισοπαλίας.

Με εξαίρεση τον Γουερέ (που απείλησε στις πρώτες φάσεις του αγώνα αλλά στην συνέχεια η άμυνα του Παναρκαδικού προσαρμόστηκε πάνω του) η Καλαμάτα δεν είχε τον παίκτη που θα δημιουργήσει ρήγμα. Παράλληλα ούτε η μεσαία γραμμή λειτούργησε καλά καθώς ο – κορυφαίος των προηγούμενων αγώνων – Πέτρος Καμινιώτης χθες δεν ήταν σε καλή μέρα.

Το αποτέλεσμα αλλά και η εικόνα ασφαλώς στοιχίζουν πολύ και βαθμολογικά και ψυχολογικά στην Καλαμάτα σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ακολουθούν την επόμενη αγωνιστική τα ματς Διαγόρας Βραχνέικων – Καλαμάτα και Αστέρας Βλαχιώτη – Αστέρας Αμαλιάδας και την μεθεπόμενη το Καλαμάτα – Αστέρας Αμαλιάδας.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 6' είχαμε την πρώτη ευκαιρία για τον Παναρκαδικό, όταν από λάθος των Τσεμπερίδη και Καντούτση ο Ν. Λυμπερόπουλος πήρε τη μπάλα και σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία της Καλαμάτας – η καλύτερη της στο παιχνίδι - έγινε στο 9' όταν ο Γουερέ συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Τσουλάκο, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ αλλά ο Χότζιτς απόκρουσε σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο 14' ο Γουερέ εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Καντούτσης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 15' ο Ν. Λυμπερόπουλος από αριστερά γύρισε στον Συρεγγέλα που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Μετά το 15’ ο ρυθμός του αγώνα άρχισε σταδιακά να πέφτει, με τον Παναρκαδικό να κλείνει τους χώρους και την Καλαμάτα να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις.

Στο 27' ο Ρονκάτο έκανε ωραία ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα με περνά όμως αρκετά άουτ ενώ στο 41' ο Καδάς έπιασε ένα επικίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Γκόμες ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε στην αριστερή του γωνία και απόκρουσε.

Στο 51' ο Καμινιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Καντούτσης βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Χότζιτς.

Στο 55' ο Γουερέ γύρισε για τον Κουρέλλα, αλλά ο Ασεν έκοψε σωτήρια την τελευταία στιγμή στην τελευταία καλή στιγμή της Καλαμάτας στο παιχνίδι.

Στο 80' σε αντεπίθεση του Παναρκαδικού ο Γιουκούδης πλησίασε την περιοχή από δεξιά και έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Κίτρινη κάρτα είδε οι Ευαγγέλου (13').

Διαιτητής ήταν ο Ανούσος και βοηθοί οι Σταματάκος και Παναγάκος, όλοι από την Λακωνία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης (86' Ζαχαρόπουλος), Ορ. Νικολόπουλος, Τσεμπερίδης, Τσουλάκος (68' Σαραντόπουλος), Καμινιώτης, Κουρέλλας (59' Τσατσόπουλος), Ρονκάτο (75' Αθανασόπουλος), Γουερέ.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Χότζιτς, Ασεν, Μπούτας, Μπαξεβάνος, Νάνος, Κυριακόπουλος, Δ. Λυμπερόπουλος (77' Νάτσης), Ν. Λυμπερόπουλος (58' Γιουκούδης), Ευαγγέλου, Καδάς (93' Στρέμπας), Συρεγγέλας (46' Ομπόσου).

 

Ζαλίκας: “Κρατάμε την προσπάθεια...”

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια και όχι από το αποτέλεσμα δήλωσε ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Ζαλίκας που τόνισε ακόμη: “Είχαμε τον έλεγχο και περιορίσαμε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες με κάποια σουτ και κυρίως παίζοντας από τα πλάγια. Δεν ήρθε το γκολ στο α’ ημίχρονο και στο β’ είχαμε θέληση, προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο γρήγορα αλλά δεν φτάσαμε στη νίκη. Συνεχίσουμε την προσπάθεια. Κρατάμε τα θετικά και θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες. Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί στην συνέχεια”.

Ο Νίκος Κουρέλλας της Καλαμάτας σημείωσε πως η Καλαμάτα είχε την κατοχή και τον έλεγχο όχι όμως και πολλές ευκαιρίες και τόνισε πως η Καλαμάτα πρέπει να βελτιωθεί στα επόμενα ματς.

Ο προπονητής του Παναρκαδικού Γιώργος Αντωνόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια, σημείωσε πως ήταν ένα κλειστό ματς ενώ παραδέχτηκε πως αν ο αγώνας έφευγε από την ισοπαλία η Καλαμάτα θα ήταν πιο κοντά στη νίκη.

 Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος του Παναρκαδικού τόνισε πως ήταν ένα δύσκολο και όχι ποιοτικό ματς όπου η ομάδα που προσπάθησε κυρίως να μην δεχτεί γκολ.