Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017 14:59

A.Ο ΦΑΡΑΙ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-4: Εκτο διπλό με τον... γνωστό τρόπο

Γράφτηκε από τον

"Εκανε το λάθος να προηγηθεί", είναι μία από τις φράσεις κλισέ στο ποδόσφαιρο, που ταιριάζει όμως απόλυτα στους αντιπάλους του φετινού Πάμισου...

Τέλλος Αγρας και Εράνη άνοιξαν το σκορ απέναντι στους Νησιώτες, αλλά στο φινάλε αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του κυπέλλου Μεσσηνίας. Στο πρωτάθλημα Ασπρόχωμα και ξανά η Εράνη ηττήθηκαν από τον Πάμισο παρότι προηγήθηκαν,για να προστεθεί σε αυτή τη λίστα το Σάββατο το βράδυ και ο Α.Ο. Φαραί.

Οι καλαματιανοί με γκολ του Πιτσιλή μόλις στο 4' έκαναν το 1-0, αλλά οι Νησιώτες με τέρματα των Λαθύρη (26"), Καραγιάννη (55'), Κάνιστρα (58' με πέναλτι) και Καραπετιάν (86') νίκησαν με το εντυπωσιακό 1-4, συνεχίζουν αήττητοι στην κορυφή της Α' τοπικής και παράλληλα ξέφυγαν 4 βαθμούς από τον δεύτερο Πανθουριακό. Αυτό ήταν το 6ο διπλό σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα και η 9η νίκη σε 10 αγώνες για τον Πάμισο. Στον αντίποδα ο Α.Ο. Φαραί γνώρισε την 5η ήττα και 3η στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης". Να σημειωθεί ότι οι 4 ήττες από Ανδρούσα, Εράνη, Διαβολίτσι, Εθνικό Μελιγαλά ήταν με 1-0.

Στο προχθεσινό ματς όμως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι από το 50' αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του σκόρερ Πιτσιλή με 2η κίτρινη κάρτα. Ο Πάμισος βέβαια ήταν ανώτερος, είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας και οι γηπεδούχοι βρίσκονταν συνεχώς σε θέση άμυνας.

Αιφνιδίασε ο Α.Ο. Φαραί

Στο ξεκίνημα πάντως ο Πιτσιλής με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Αντωνόπουλο και το 1-0 έδωσε ψυχολογία στον Α.Ο. Φαραί που είχε ως βασικό μέλημα να κλείσει τους χώρους και να χτυπήσει στην κόντρα με το Σεριάτο. Ο Πάμισος μετά το δεκάλεπτο πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισε να απειλεί πρώτα με τον Κάνιστρα στο 11' (τον έκοψε σωτήρια ο Διαμαντής) και με την κεφαλιά του Βέλη στο 12'.

Εξαιρετική συνεργασία και 1-1

Το 1-1 ήρθε στο 26' και ήταν προϊόν εξαιρετικής ομαδικής συνεργασίας. Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος, Κάνιστρας άλλαξαν την μπάλα και ο Λαθύρης που ήταν ο τελικός αποδέκτης δεν λάθεψε στο τετ α τετ με το Μάρη.

Στο 31' ο Σταματελόπουλος δοκίμασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να περνά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 36' από φάουλ του Κουρέα, η άμυνα του Παμίσου δεν απομάκρυνε την μπάλα, ο Παχής πήρε την κεφαλιά όμως ο Μπαστακός με το κεφάλι έδιωξε πάνω στη γραμμή και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Και αυτό γιατί Κάνιστρας και Λαθύρης δεν βρήκαν στόχο στο 43' και στο 44'.

Το καθάρισε σε 3 λεπτά

Στο 47’ ο Καραγιάννης δοκίμασε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Πιτσιλής τράβηξε από τη φανέλα τον Ηλιόπουλο στο χώρο του κέντρου και ο ρέφερι Πλακογιάννης τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη. Ο Α.Ο, Φαραί πριν προλάβει να ανασυνταχθεί δέχτηκε το 1-2. Στο 55' ο προωθημένος Μπαστακός με εξαιρετική πάσα μέσα στην περιοχή έβγαλε σε θέση βολής τον Καραγιάννη, που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα ο Πλακογιάννης είδε χέρι (του Κουρέα) μέσα στην περιοχή και ο Κάνιστρας από τα 11 βήματα έκανε το 1-3 και εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το ματς.

Ο Πάμισος απαλλαγμένος από το άγχος κυκλοφορούσε την μπάλα και έψαχνε την τελική πάσα που θα του φέρει και το τέταρτο γκολ. Ο Μάρης στο 73' απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Καραπετιάν, ενώ στο 81' η κεφαλιά του Βέλη από κόρνερ του Παπαδόπουλου πέρασε άουτ. Στο 85' ο Κατσιβαρδέας από πλάγια θέση αριστερά είχε σουτ στο δοκάρι. Στο 86' από ασίστ του Παπαδόπουλου, ο Καραπετιάν νίκησε στο τετ α τετ το Μάρη και έγραψε το τελικό 1-4.

Βοηθοί του Πλακογιάννη ήταν οι Σκόρδος και Γεωργαντάς.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Μάρης, Στ. Μπούνας, Σαμιώτης (52' Κωνσταντόπουλος), Πιτσιλής, Κουρέας (86' Ηλ. Μπούνας), Κωνσταντακόπουλος, Σεριάτος (68' Δοβλέτης), Παχής, Διαμαντής, Μανιατέας, Πανταζής.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος (86' Αλεξόπουλος), Αριστομενόπουλος, Βέλης, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας (86' Χαρλέπας), Σταματελόπουλος (70' Καραπετιάν), Καραγιάννης (80' Παπαδόπουλος), Κάνιστρας, Ηλιόπουλος, Λαθύρης.