Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017 16:59

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-1: Του... πάει η Καλαμάτα - Τρίτο σερί διπλό με Μουρούσια

Γράφτηκε από τον

Σαν το... σπίτι του φαίνεται πως αισθάνεται όταν αγωνίζεται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο Εθνικός Μελιγαλά...

Οι “κυανόλευκοι” επικράτησαν το Σάββατο του Απόλλωνα με 1-0 σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη τους. Μάλιστα οι δύο προηγούμενες ήταν επίσης στην Καλαμάτα απέναντι σε Α.Ο. Φαραί και Ολυμπιακό Καλαμάτας και πάλι με σκορ 1-0!

“Χρυσός” σκόρερ της ομάδας του Μελιγαλά ήταν ο Ηλίας Μουρούσιας με ένα πολύ όμορφο τέρμα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο άνθρωπος δηλαδή που εδώ και 5 αγωνιστικές έχει διπλό ρόλο παίκτη – προπονητή στον Εθνικό και τα πάει περίφημα όντας αήττητος, με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Σαφώς και η προχθεσινή νίκη των “κυανολεύκων” είναι εξέχουσας σημασίας αφού προήλθε επί του δυνατού Απόλλωνα και μάλιστα ήταν δίκαιη μιας και οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στην καλαματιανή ομάδα να απειλήσει πολλές φορές την εστία του Λίβα.

Ετσι ο Εθνικός συνέχισε την ανοδική του πορεία στο βαθμολογικό πίνακα, εν αντιθέσει με τον Απόλλωνα που πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση και υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας από τα πρώτα λεπτά φανέρωσε πως το ματς ήταν ανοικτό με τον Εθνικό να έχει στηθεί αμυντικά, αλλά να βγαίνει επικίνδυνα στην κόντρα. Στο 24’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ όταν ύστερα από γέμισμα του Θανόπουλου, ο Μουρούσιας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Τσιγάρος απογειώθηκε και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Η απάντηση των Απολλωνιστών ήρθε στο 29’ με τον Αλεξόπουλο να κάνει ατομική ενέργεια και να σουτάρει, όμως ο Λίβας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό στο 37’ με τον Θανόπουλο να εκτελεί το κόρνερ, τον Τσιγάρο να διώχνει ασταθώς και τον Χότζα να σουτάρει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν για λογαριασμό της ομάδας του Τάκη Σακελλαρόπουλου στο 41’ με τον Κουντάνη να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και την προβολή του Πανταζή να μην βρίσκει στόχο.

Στο 60' το 0-1 με Μουρούσια 

Στο ημίχρονο ο Σακελλαρόπουλος έβαλε στο ματς τους Τσουλάκο και Κακαλή σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και απειλητική, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού έλειπε το καθαρό μυαλό και η φαντασία.

Ο Εθνικός είχε κλείσει ιδανικά όλους τους χώρους με τον Καρατζούλια να τρέχει για... τρεις στο κέντρο, τον Χότζα να κρατά μπάλα και τους Χαραλαμπόπουλο και Π. Κανελλόπουλο να είναι σταθεροί στην άμυνα.

Ετσι στο 60’ βρήκε μια φάση για να πάρει το προβάδισμα... Ο Παπαδόπουλος έβγαλε γλυκιά σέντρα από δεξιά και ο ξεχασμένος στην περιοχή Μουρούσιας με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-1.

Η αντίδραση του Απόλλωνα σε αυτό το γκολ ήταν σπασμωδική και επί της ουσίας δεν ήρθε ποτέ. Στο 65’ το σουτ του Μανωλόπουλου έξω από την περιοχή ήταν άστοχο, όπως και το σουτ του Κακαλή στο 70’ που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η πιο καλή στιγμή του β’ ημιχρόνου ήταν και πάλι για την ομάδα του Μελιγαλά όταν στο 73’ ο Κ. Κανελλόπουλος έδωσε κάθετα στον Χότζα που από πλάγια θέση πλάσαρε, όμως ο Τσιγάρος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

Κάπως έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να αδυνατεί να φτιάξει ευκαιρίες και τον Εθνικό να παίρνει ανέλπιστα εύκολα ένα σπουδαίο διπλό.

Καλή ήταν η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Σταυρόπουλου και Τσοπανάκη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσιγάρος, Παπαδέας (46’ Κακαλής), Κουντάνης, Λαγωνικάκος, Παυλάκος, Παλιατσέας, Πανταζής (46’ Τσουλάκος), Μανωλόπουλος, Γκελγκέρια, Αλεξόπουλος, Στραβάκος.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Μακρής, Π. Κανελλόπουλος, Θανόπουλος, Καρατζούλιας,Κ. Κανελλόπουλος (84’ Γκιόζι), Χότζα, Σαραντόπουλος, Παπαδόπουλος (91’ Λάγιος), Μουρούσιας (92’ Διακουμάκος), Χαραλαμπόπουλος.