Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017 17:25

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΕΡΑΝΗ 2-0: Πήρε το Τριφυλιακό ντέρμπι κρατώντας για 6ο σερί ματς το μηδέν!

Γράφτηκε από τον

 

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ στο φινάλε κάθε ημιχρόνου η Κυπαρισσία αναδείχθηκε νικήτρια στο Τριφυλιακό ντέρμπι επικρατώντας με 2-0 της Εράνης.

Ο ΑΟΚ συνέχισε έτσι την ανοδική του πορεία και μετά από αυτή τη νίκη (5η στα 6 τελευταία ματς) βρέθηκε στην 4η θέση μαζί με Απόλλωνα και Ανδρούσα.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε πάντως είναι στην αμυντική γραμμή των “κυανόλευκων” που κράτησαν το μηδέν για έκτο διαδοχικό παιχνίδι! Τελευταία φορά που παραβιάστηκε η εστία της Κυπαρισσίας ήταν στο 3-0 με τον Πανθουριακό την 4η αγωνιστική στις 22 Οκτωβρίου!

Σημείο “κλειδί” για την νίκη του ΑΟΚ αποτέλεσε πάντως η... τσάμπα αποβολή του Μπουρδέκα μόλις στο 23ο λεπτό, με την Εράνη να αναγκάζεται να παίξει με παίκτη λιγότερο για 70 λεπτά!

Ετσι ήταν φυσιολογικό να μην αντέξει η Φιλιατρινή ομάδα, αν και το πάλεψε το ματς και είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει.

Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 6’ με το σουτ του Πέππα να περνά ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 15’ το φάουλ του Κοσμά έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με 10 παίκτες από το 23’ η Εράνη

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και στο 23’ ήρθαν τα πάνω κάτω για την Εράνη σε μία ανύποπτη φάση... Ο νεαρός Μπουρδέκας ενώ είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα, τραυματίστηκε και ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου, μπήκε μέσα χωρίς την άδεια του διαιτητή και συμμετείχε στη φάση που έγινε μπροστά του... Ο κ. Αλεξέας αφού τελείωσε η φάση, έδειξε στον νεαρό αμυντικό των “πρασίνων” τη 2η κίτρινη κάρτα και τον απέβαλε αφήνοντας την Εράνη με 10 παίκτες.

Οι Φιλιατρινοί διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση, όμως ο έμπειρος ρέφερι ενήργησε με το γράμμα του νομού αφού για να εισέλθει στο γήπεδο ένας παίκτης πρέπει να παίρνει άδεια από τον διαιτητή.

Ετσι χάρις σε μια... φτηνή αποβολή η ομάδα του Κ. Λυμπερόπουλου αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της και να δώσει χώρο στην Κυπαρισσία.

Στο 28’ το σουτ του Χατζηαράπη από πλάγια θέση έφυγε λίγο άουτ.

Η Εράνη στο 31’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Βλαχόπουλος από αριστερά έδωσε στον Σπυρόπουλο που πλάσαρε με τον Λαμπρόπουλο να διώχνει... Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Σπυρόπουλο που επιχείρησε να δώσει στον αμαρκάριστο Δημητρακόπουλο, όμως ο Μιτρόφ το κατάλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Οι φιλοξενούμενοι στέκονταν εξαιρετικά στο γήπεδο και στο 38’ έχασαν νέα ευκαιρία...

Ο Μπακούρος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Αλεβίζος έκανε το γέμισμα και ο Μπεγέτης στο 2ο δοκάρι πλάσαρε ψηλά άουτ.

Στο 43’ το 1-0 με βολέ του Χατζηαράπη

Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα σε ένα καίριο χρονικά σημείο...

Ηταν το 43’ με τον Τσιμόπουλο να δίνει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Χατζηαράπη, ο οποίος έξω από την περιοχή με αριστερό βολέ στην κίνηση πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ (1-0).

Η Εράνη μπήκε καλά και στο β’ ημίχρονο και στο 52’ μετά από δυνατό πλάγιο άουτ του Μπεγέτη, ο Πέππας πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.

Ο ΑΟΚ απείλησε στο 55’ με την κεφαλιά του Ντιόπ από σέντρα του Χατζηαράπη να φεύγει ψηλά άουτ.

Οσο περνούσε η ώρα οι παίκτες της Εράνης έριχναν ρυθμούς από την κούραση και οι “κυανόλευκοι” έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι.

Στο 67’ το σουτ του Βατσή έξω από την περιοχή ήταν άστοχο, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Τσιμόπουλος έδωσε κάθετα στον Βατσή που σούταρε, όμως ο Λυμπερόπουλος μπλόκαρε.

Τελικά το 2-0 σημειώθηκε στο 86’ με τον Θεοχαρόπουλο να δίνει ασίστ στον Κοσμά που μόνος απέναντι από τον Λυμπερόπουλο με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Παναγιωτόπουλου και Βρυώνη, παρά τις διαμαρτυρίες και τον εκνευρισμό των Φιλιατρινών που προήλθαν βασικά από την γρήγορη εις βάρος τους αποβολή.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος, Ζαφείρης, Ανδρουτσής, Μιτρόφ, Μπακόπουλος, Ντιόπ, Βατσής (91’ Ντέντα), Τσιμόπουλος, Κωνσταντόπουλος (89’ Δούλγερης), Κοσμάς (93’ Δημητρακάκης), Χατζηαράπης (69’ Θεοχαρόπουλος).

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Αλεβίζος, Πέππας, Μπακούρος, Μπουρδέκας, Μπεγέτης, Παπαγεωργίου, Οικονομόπουλος (48’ Παπαδήμος), Βλαχόπουλος, Δημητρακόπουλος (87’ Φουντάς), Σπυρόπουλος (85’ Π. Χρονόπουλος).