Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013 13:08

Η εικόνα όλων των αγώνων σε Α' τοπική και Α1 κατηγορία Λακωνίας

Γράφτηκε από τον

Ολυμπιακός Γυθείου και ΑΕ Σπάρτης (φωτό) έκαναν το «8 στα 8» και εξακολουθούν να ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας της Α' τοπικής, έχοντας 5 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο Μολαϊκό.
Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 11-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη ενώ η Σπάρτη επικράτησε με 4-1 του Λεωνίδα Σπάρτης.


Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 11-0
Ενας εντυπωσιακός σε όλες τις γραμμές του Ολυμπιακός Γυθείου (παρά τις ελλείψεις του Ντάνσο και Σαμπατάκου) συνέτριψε τον Αστέρα Βλαχιώτη με 11-0 πετυχαίνοντας μέχρι στιγμής το απόλυτο 8x8 και μαζί με την Α.Ε. Σπάρτης, οδηγούν την κούρσα. Πλέον τώρα, στρέφουν την προσοχή τους στο μεγάλο εκτός έδρας δύσκολο παιχνίδι με τον Μολαϊκό, με στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης, που θα τον διατηρήσουν στην κορυφή. Μεγάλος πρωταγωνιστής και σκόρερ ο Σουκούλι ο οποίος σημείωσε 5 γκολ (1', 18' 44', 57', 78').
Τα άλλα γκολ σημείωσαν οι: Βασ. Τζανετάκος 3 (8', 35' πέναλτι, 60') Βασ. Αναγνωστάκης 52', Λαζ. Μπουρελάκος 85', 88'. Να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού Γυθείου ο νεοαποκτηθείς Ρουμάνος Ντόμπρε Νταβίντ.
Διαιτητής: Ν. Ανούσος. Βοηθοί: Ελ. Παυλέρου, Ν. Καραδημήτρης.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ - Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗ 1-4
Το 8x8 έκανε η Α.Ε. Σπάρτης κερδίζοντας τον τυπικά γηπεδούχο Λεωνίδα Σπάρτης (έχουν την ίδια έδρα) 1-4 και βρίσκεται στην 1η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό Γυθείου. Το παιχνίδι έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, με χαρακτηριστικό ότι και τα πέντε γκολ σημειώθηκαν στο Α' ημίχρονο, και με την ομάδα της Α.Ε. Σπάρτης να δέχεται μέχρι στιγμής το 10 της γκολ στο πρωτάθλημα με την συμπλήρωση της 8ης αγωνιστικής.
Γκολ: 8' Παν. Τσούκλης 0-1 κεφαλιά, 30' Σ. Αδαμόπουλος 0-2 φάουλ, 40' Στ. Γκέρτσος 0-3 πέναλτι (ανατροπή Αδαμόπουλου από Κ. Βασιλείου), 3' Ντορίν Σπιροπάλι 0-4, 45' Λεων. Τσάννι 1-4 φάουλ.
Δύο δοκάρια η Α.Ε. Σπάρτης με τους Τσούκλη 88' και Χοτζάι 90'.
Διαιτητής: Ν. Αλειφερόπουλος. Βοηθοί: Αντ. Ατσαβές, Ανδρ. Κουράκος.

ΜΟΛΑΪΚΟΣ - ΑΜΙΛΛΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ 2-0
Ανεβάζοντας την απόδοσή του στο β' ημίχρονο, ο Μολαϊκός ξαναγύρισε στις νίκες, κερδίζοντας δίκαια την Αμιλλα Αγ. Ιωάννου 2-0, και στρέφει πλέον το βλέμμα του, στο μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής, απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Γυθείου στους Μολάους, με στόχο τους τρεις βαθμούς.
Γκολ: 65΄ Λ. Χριστάκης με κεφαλιά 1-0 ύστερα από σέντρα απ' αριστερά του Κλ. Τζώρτζη, ο οποίος στο 83' με ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 2-0, ενώ στο 16' είχε δοκάρι με κεφαλιά, σε σέντρα του Διαμαντάκη.
Διαιτητής: Κ. Δημακάκος. Βοηθοί: Γ. Σταματάκος, Σπ. Λιάρος.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΥΚΙΑΣ 3-1
Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες ο Λεωνίδας Γλυκόβρυσης κέρδισε δίκαια στο γήπεδο Ελους τον Ατρόμητο Συκιάς 3-1, πετυχαίνοντας έτσι την 5η νίκη του μέχρι στιγμής, και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Συκιάς, πάλεψε το παιχνίδι όσο μπορούσε, και μάλιστα κρατούσε το 1-1 μέχρι και το 75' του αγώνα.
Γκολ: 61' Βασ. Χούτρης 1-0
65' Σόλων Κωστάκης 1-1 κεφαλιά
75' Μαρτίν Σουκούλι 2-1
90' Γ. Σάκκαρης 3-1 με πέναλτι (ανατροπή Φωτόπουλου από Γ. Μανουσόπουλο ο οποίος μάλιστα δέχθηκε κόκκινη κάρτα «2η κίτρινη»).
Διαιτητής: Π. Μαρινόπουλος. Βοηθοί: Ι. Ζαχαράκης, Αντ. Σίγγαρης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 3-2
Μετά από ένα καλό και δυνατό παιχνίδι που έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, ο Απόλλων Ξηροκαμπίου κέρδισε δίκαια τον Κεραυνό Λευκοπεράματος 3-2 και βρίσκεται μόνος του στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Γκολ: 16' Γ. Διαμαντάκος 1-0, 40' Πετρ. Νικόλαρος 2-0 ύστερα από ωραία κάθετη μπαλιά του Σουρτζή, 45' Τζ. Ντίνι 2-1 εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, 49' Γ. Διαμαντάκος 3-1, 77' Τζ. Ντίνι 3-2.
Δοκάρι για τον Κεραυνό Λευκοπεράματος στο 9' με τον Τζ. Ντίνι.
Διαιτητής: Ν. Ανούσος. Βοηθοί: Ηλ. Μαυρανάκος, Αντ. Σίγγαρης.

Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΝΑΣ - Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΦΙΛΙΣΙΟΥ 1-1
Μέσα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών, η Α.Ε. Δήμου Πελλάνας και η Α.Ε. Περιστερίου Φιλισίου ήρθαν ισόπαλες 1-1 αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο.
Γκολ: 42' σε σέντρα από δεξιά του Κουφάκου, ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Μακρή, η μπάλα έφθασε στο Ν. Σκάλκο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.
55' σε ανατροπή του Χρ. Τζάννη από τον Βαγγ. Κώνστα δόθηκε πέναλτι, ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος, απέκρουσε ο Δημ. Σκεύης, η μπάλα έφθασε και πάλι στον ίδιο, και αυτή τη φορά δεν αστόχησε κάνοντας το 1-1.
Δοκάρι για την γηπεδούχο στο 20' με τον Ζάβο ενώ στο 80' δυνατό σουτ του Ι. Πετράκου ανάγκασε τον τερματοφύλακα Σκεύη (Α.Ε. Περιστερίου) να κάνει την απόκρουση του αγώνα.
Διαιτητής: Ν. Αλειφερόπουλος. Βοηθοί: Ανδρ. Κουράκος, Ι. Βαβαρούτσος.

Α.Ο. ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 2-1
Την 1η του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Α.Ο. Λογγάστρας με ηγέτη τον Παν. Καρβουνιάρη, όπου κάτω από συνεχή βροχή μετά από ένα δυνατό παιχνίδι, κέρδισε στο «Ντελ Αλπι» το Κάστρο Μονεμβασιάς 2-1, παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Γκολ: 32' Θεόδ. Τσάκωνας εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας, ανοίγει το σκορ 1-0. 50' Σωτ. Μαυρομίχαλος με σουτ κάνει το 2-0 γκολ για το οποίο φέρνει ευθύνη ο τερματοφύλακας Τσιριγώτης. 86' Μαρ. Μπάρδης 2-1 με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα από αριστερά του Μιχ. Κοντάκου. Δοκάρι για το Κάστρο ο Μάρκου στο 30'.
Διαιτητής: Γ. Παλαμίδας. Βοηθοί: Αντ. Ατσαβές, Ι. Ζαχαράκης.

Τα αποτελέσματα
8η αγωνιστική
Λεωνίδας Γλυκόβρυσης - Ατρόμητος Συκέας 3-1
ΑΟ Λογγάστρας - Κάστρο Μονεμβασιάς 2-1
ΑΕ Δήμου Πελλάνας - Ενωση Περιστερίου/Φιλισίου 1-1
Λεωνίδας Σπάρτης - ΑΕ Σπάρτης 1-4
Απόλλων Ξηροκαμπίου - Κεραυνός Λευκοχώματος 3-2
Μολαϊκός - Αμιλλα Αγ. Ιωάννη 2-0
Ολυμπιακός Γυθείου - Αστέρας Βλαχιώτη 11-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός Γυθείου    48-2    24
2. ΑΕ Σπάρτης    39-1    24
3. Μολαϊκός    23-5    19
4. Λεωνίδας Γλυκόβρυσης    20-7    16
5. Απόλλων Ξηροκαμπίου 10-16    13
6. ΑΕ Δήμου Πελλάνας    10-11    11
7. ΑΕ Περιστερίου Φιλισίου    11-13    11
8. Αστέρας Βλαχιώτη    9-29    10
9. Κεραυνός Λευκοχώματος    10-39    7
10. ΑΟ Λογγάστρας    15-20    7
11. Κάστρο Μονεμβασιάς    8-16    6
12. Λεωνίδας Σπάρτης    12-19    5
13. Ατρόμητος Συκέας    12-30    4
14. Άμιλλα    3-22    2

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ατρόμητος Συκέας - Κάστρο Μονεμβασιάς
Ενωση Περιστερίου/Φιλισίου - Λεωνίδας Γλυκόβρυσης
ΑΕ Σπάρτης - ΑΟ Λογγάστρας
Κεραυνός Λευκοχώματος - ΑΕ Δήμου Πελλάνας
Αμιλλα Αγ. Ιωάννη - Λεωνίδας Σπάρτης
Αστέρας Βλαχιώτη - Απόλλων Ξηροκαμπίου
Μολαϊκός - Ολυμπιακός Γυθείου

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Ο ΑΣ Απιδιάς πήρε το ντέρμπι

Ο Ευρώτας Ελους νίκησε εντός έδρας τον Ήφαιστο Βρονταμά με 4-1 και διατήρησε το προβάδισμα των πέντε βαθμών από τον ΑΣ Απιδιάς, ο οποίος το ντέρμπι της της 7ης αγωνιστικής νίκησε τον Εθνικό Βατίκων με 3-2. Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων έχεις ως εξής:

ΒΟΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ 1-0
Με χαρακτηριστικό της συνάντησης τον δυνατό αέρα που επικρατούσε ο Βοίας Νεάπολης μετά από ένα μέτριο σε γενικές γραμμές παιχνίδι, πήρε σημαντική νίκη, κερδίζοντας τον Πανγυθεατικό 1-0 χάρις στο γκολ που πέτυχε στο 34' ο Ιωάν. Λιβανός με πλασέ, παίρνοντας έτσι τους τρεις βαθμούς και βρίσκεται μέσα στα φαβορί για άνοδο στην Α' κατηγορία. Από την πλευρά του η ομάδα του Γυθείου προσπάθησε για ότι το καλύτερο, χωρίς όμως να φύγει με θετικό αποτέλεσμα ενώ είχε και μία καλή ευκαιρία με τον Δημ. Κούρταλη στο 54' (σουτ άουτ από καλή θέση).
Διαιτητής: Β. Γιαννόπουλος. Βοηθοί: Ηλ. Μαυρανάκος, Μαρία Κωτσονούρη.

Α.Ο. ΔΑΦΝΙΟΥ - Α.Σ. ΜΑΝΗΣ 2-2
Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, ο Α.Ο. Δαφνίου και Α.Σ. Μάνης ήρθαν ισόπαλοι 2-2, αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο. Το παιχνίδι έγινε κάτω από συνεχή βροχή στο Δημοτικό Στάδιο Σκάλας, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο α' ημίχρονο, και να προηγούνται με 2-0 χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Αλ. Κυπρής 7', και Παν. Παπαδάκος 25' με κεφαλιά και τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοσή τους στην επανάληψη, να έχουν δοκάρι στο 48' με τον Γρίβα και στη συνέχεια να πετυχαίνουν δύο γκολ με τους Γ. Γρηγοράκο 52' κεφαλιά και Γ. Κελασίδη 80'. Να σημειωθεί ότι για την ομάδα του Α.Ο. Δαφνίου ήταν η 5η της ισοπαλία μέχρι στιγμής (περισσότερες απ' όλες τις ομάδες).
Διαιτητής: Γ. Παλαμίδας. Βοηθοί: Αθ. Ορφανός, Ελ. Κυριακοπούλου.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΝΙΑΤΩΝ 1-1
Σε ένα μέτριο αγωνιστικό παιχνίδι, που έγινε μέσα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο Κρόνος Αγ. Δημητρίου και Ταξιάρχες Νιάτων ήρθαν ισόπαλοι 1-1, αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με (10) παίκτες λόγω αποβολής του Ηλ. Σιούρα στο 57' (2η κίτρινη), οι οποίοι μάλιστα ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 17' με τον Δημ. Παπαδημητρίου, και δέχθηκαν την ισοφάριση στο 85' από τον Χρ. Μένεγα, που δέχθηκε μπαλιά από δεξιά του Αρνιώτη.
Διαιτητής: Π. Γουρδομιχάλης. Βοηθοί: Ελ. Μανωλακάκης, Σπ. Κολοκούρης.

ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ - ΚΑΣΤΡΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ 2-1
Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και μέσα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο Αμυκλιακός κέρδισε δίκαια στο «Σαϊνοπούλειο» το Κάστρο Γερακίου 2-1, πετυχαίνοντας έτσι την 3η του νίκη μέχρι στιγμής.
Γκολ: 70' Παρ. Πρεκεζές 1-0 πέναλτι (ανατροπή Ζέππου από Γ. Πήλιουρα, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε κόκκινη κάρτα «2η κίτρινη»).
75' Βασ. Κατσαβός 2-0
89' Χρ. Σακελλαρίου 2-1
Διαιτητής: Αλ. Αγρανιώτης. Βοηθοί: Λ. Μιχαλίτσας, Παν. Αποστολάκου.

Α.Σ. ΑΠΙΔΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ 3-2
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που έγινε στο γήπεδο Γράμμουσας, ο Α.Σ. Απιδιάς ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ του α' ημιχρόνου  (0-2), κερδίζοντας τον Εθνικό Βατίκων 3-2 και βρίσκεται μόνος του στην 2η προνομιούχο θέση της Α1 κατηγορίας. Να σημειωθεί ότι τελείωσε το παιχνίδι με (9) παίκτες λόγω αποβολών των Ν. Γραμματικάκη 75' και Πετρ. Γρηγοράκου 90+ με 2η κίτρινη κάρτα.
Γκολ: 26' Γ. Μόρφης με κεφαλιά 0-1 σε σέντρα από δεξιά του Σαμπατάκου. 28' Ιωάν. Κουτραφούρης με σέντρα σουτ έκανε το 0-2.
60' Παν. Μαργαρίτης 1-2, 68' Παν. Λυμπέρης 2-2, 70' Παν. Βλάχος 3-2
Δύο δοκάρια ο Εθνικός Βατίκων με τους Εμμ. Κουντουρόγιαννη 27΄ και Αγγ. Αγγελάκο 89'.
Διαιτητής: Β. Γιαννόπουλος. Βοηθοί: Δ. Μπούτσαλης, Ελ. Κυριακοπούλου.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΜΑ 4-1
Παίζοντας με τον αέρα του πρωτοπόρου, σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής ο Ευρώτας Ελους ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ηφαιστου Βρονταμά, κερδίζοντάς τον 4-1, και διατηρεί την διαφορά 5 βαθμών από τον δεύτερο Α.Σ. Απιδιάς.
Γκολ: 3' Γ. Αλίμπαλης 1-0, 10' Παν. Κατσίκας 1-1 κεφαλιά, 38' Ν. Τζαμουρής 2-1, 48' Μαν. Ροντέα 3-1, 90' Αριστ. Μιχελάκος 4-1.
Διαιτητής: Σπ. Λιάρος. Βοηθοί: Πετ. Λεκάκης, Γ. Παρδάλης.



Τα αποτελέσματα

7η αγωνιστική
ΑΟ Δαφνίου - ΑΣ Μάνης 2-2
ΑΣ Απιδιάς - Εθνικός Βατίκων 3-2
Αμυκλιακός - Κάστρο Γερακίου 2-1
Κρόνος Αγ. Δημητρίου - Ταξιάρχες Νιάτων 1-1
ΑΣ Βοίας  - Πανγυθεατικός 1-0
Ευρώτας Ελους - Ηφαιστος Βρονταμά 4-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ευρώτας Έλους    23-5    19
2. ΑΣ Απιδιάς    10-6    14
3. Εθνικός Βατίκων    13-9    11
4. ΑΟ Δαφνίου    8-5    11
5. Βοίας Νεάπολης    11-9    11
6. Αμυκλιακός    13-10    10
7. Πανγυθεατικός    12-9    9
8. Ταξιάρχες Νιάτων    8-10    8
9. Κρόνος    7-15    7
10. ΑΣ Μάνης    11-22    5
11. Κάστρο Γερακίου    9-15    5
12. Ήφαιστος Βρονταμά    4-14    4

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣ Απιδιάς - ΑΟ Δαφνίου
ΑΣ Μάνης - Αμυκλιακός
Εθνικός Βατίκων - Κρόνος Αγ. Δημητρίου
Κάστρο Γερακίου - ΑΣ Βοίας
Ταξιάρχες Νιάτων - Ευρώτας Ελους
Πανγυθεατικός - Ηφαιστος Βρονταμά