Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 12:49

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αλυτο πρόβλημα το γκολ...

Γράφτηκε από τον

Το... συνηθισμένο πια φέτος 0-0 έφερε προχθές η Καλαμάτα με τον Παναρκαδικό στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί 5 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας, 4 από τον δεύτερο Αστέρα Βλαχιώτη αλλά και να την πιάσει στην τρίτη θέση ο Πανηλειακός.

Ηταν η τέταρτη λευκή ισοπαλία της Καλαμάτας (είχαν προηγηθεί με Πανηλειακό, Βλαχιώτη, Πύλο) φέτος σε μόλις 8 παιχνίδια πρωταθλήματος. Κάτι πραγματικά εντυπωσιακό που φανερώνει το επιθετικό πρόβλημα που έχει η ομάδα καθώς στα περισσότερα ματς έχει μεν τον έλεγχο αλλά δεν φτάνει στο γκολ.

Μόνο 6 τέρματα και 5 ισοπαλίες σε 8 ματς!

Συνολικά έχει φέρει 5 ισοπαλίες σε 8 ματς (υπάρχει και το 1-1 εκτός με Παλληξουριακό) ενώ έχει κερδίσει εντός την Αχαϊκή (1-0), την Βάρδα (2-0) και την Ζάκυνθο (2-0).

Παραμένει αήττητη ενώ έχει την καλύτερη άμυνα σε όλη την Γ’ εθνική καθώς έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ. Αυτό όμως δεν φτάνει για μια ομάδα που θέλει να χτυπήσει τίτλο. Για να πρωταγωνιστήσεις πρέπει να κερδίζεις και η “Μαύρη Θύελλα” μέχρι τώρα πληρώνει τις πολλές ισοπαλίες.

Η Καλαμάτα έχει πετύχει μόλις 6 γκολ σε 8 παιχνίδια την ώρα που οι ανταγωνιστές της για τον τίτλο έχουν πετύχει τα διπλάσια ή και τα τριπλάσια! Για την ακρίβεια 18 γκολ έχει ο Αστέρας Αμαλιάδας, 13 ο Αστέρας Βλαχιώτη και ο Διαγόρας Βραχνέικων και 12 ο Πανηλειακός.

Πρώτος σκόρερ της Καλαμάτας είναι ο Πολ Γουερέ με μόλις δύο γκολ, ενώ από ένα έχουν πετύχει οι Τσουλάκος, Καντούτσης, Ρονκάτο και Αθανασόπουλος.

“Υπάρχει στεναχώρια

αλλά δεν χάθηκε τίποτα”

Ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Ζαλίκας μετά το προχθεσινό ματς δήλωσε πως η ομάδα θα προσπαθήσει να βελτιωθεί άμεσα εν όψει των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν ενώ στο ίδιο περίπου πλαίσιο είναι και οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου Δημήτρη Τσάκωνα στην “Ε”.

“Υπάρχει στεναχώρια για το αποτέλεσμα αλλά δεν χάθηκε τίποτα ακόμη. Η ομάδα πάει καλά ανασταλτικά και έχει την καλύτερη άμυνα αλλά παράλληλα δυσκολεύεται στο γκολ. Είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στους σημαντικούς αγώνες που ακολουθούν με Διαγόρα Βραχνέικων και Αστέρα Αμαλιάδας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Τσάκωνας.

Η Μεσσηνιακή ομάδα πλέον κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι με τον Διαγόρα Βραχνέικων, την Κυριακή στην Αχαϊα για την 9η αγωνιστική. Την ίδια ώρα θα παίξουν Αστέρας Βλαχιώτη – Αστέρας Αμαλιάδας, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για μια εξαιρετικά κρίσιμη αγωνιστική. Αγωνιστικά, ο Γιάννης Καλογερόπουλος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και δεν υπολογίζεται ενώ ο τραυματισμός του Καντούτση στο Κυριακάτικο ματς από ότι φαίνεται δεν είναι σοβαρός.