Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2017 12:18

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Για το πρώτο διπλό στα Βραχνέικα

Γράφτηκε από τον

Μετά από τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια, η Καλαμάτα σήμερα θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο της φετινό διπλό.

Η Μεσσηνιακή ομάδα θα φιλοξενηθεί από τον Διαγόρα Βραχνέικων (3 μ.μ.) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής με στόχο να παρουσιάσει βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Παναρκαδικό και να διεκδικήσει τους τρεις βαθμούς.

 

Το έργο της βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς ο Διαγόρας Βραχνέικων μέχρι τώρα είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που έχει μόνο νίκες στην έδρα της. Βάση αριθμών δηλαδή έχει την καλύτερη έδρα καθώς μετρά 4 νίκες σε ισάριθμα ματς, κερδίζοντας διαδοχικά τους Παναρκαδικό, Τσικλητήρα Πύλου, Λεωνίδιο και Πανηλειακό.

 

Η Καλαμάτα από την άλλη έχει χάσει έδαφος μετά τις τελευταίες ισοπαλίες με Παλληξουριακό και Παναρκαδικό και δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες αν θέλει να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή.

 

Αυτή τη στιγμή η Καλαμάτα ισοβαθμεί με τον Πανηλειακό στην 3η, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Αστέρα Βλαχιώτη και πέντε πίσω από τον Αστέρα Αμαλιάδας. Μάλιστα η ομάδα του Βλαχιώτη θα υποδεχθεί αύριο την ομάδα της Αμαλιάδας στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου, για αυτό και η Καλαμάτα θέλει το διπλό στα Βραχνέικα ώστε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες που θα έχουν στο Βλαχιώτη η μια ή και οι δύο πρωτοπόροι σε περίπτωση που αναδειχθούν ισόπαλοι.

 

Θυμίζουμε επίσης ότι την επόμενη Κυριακή υπάρχει το ντέρμπι Καλαμάτα – Αστερας Αμαλιάδας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

 

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Γιάννη Καλογερόπουλο που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες. Παράλληλα στο όριο καρτών είναι τέσσερις παίκτες. Ο λόγος για τους Γουερέ, Ρονκάτο, Καμινιώτη και Τσεμπερίδη οι οποίοι έχουν από 3 και αν δεχτούν κάρτα στα Βραχνέικα θα χάσουν το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα Αμαλιάδας.

 

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι ο Διαγόρας διαθέτει γήπεδο με πλαστικό τάπητα, κάτι που σίγουρα αυξάνει το βαθμό δυσκολίας του αγώνα για την Καλαμάτα, οι παίκτες της οποίας έχουν συνηθίσει να παίζουν σε γήπεδο με φυσικό τάπητα.