Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 15:31

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 2-0: Ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις του για το 2017 , όσον αφορά το πρωτάθλημα ο Πάμισος.

Οι πρωτοπόροι με γκολ των Κάνιστρα (46’) και Ηλιόπουλου (65’) νίκησαν με 2-0 τη Σπερχογεία και διατήρησαν το προβάδισμα των 4 βαθμών από το δεύτερο Πανθουριακό. Η χθεσινή ήταν η 10η νίκη σε 11 ματς στην Α’ τοπική για τους Νησιώτες και η 5η συνεχόμενη. Συγκεκριμένα, μετά το μοναδικό φετινό 0-0 με την Ανδρούσα, νίκησαν κατά σειρά Εράνη, Ολυμπιακό, Διαβολίτσι, Φαραί και Σπερχογεία.

Αυτή τη φορά οι “πράσινοι” δεν χρειάστηκαν ανατροπή, αλλά να... ξυπνήσουν στο ημίχρονο, μιας και στο πρώτο 45λεπτο η Σπερχογεία, που πήγε να παίξει ποδόσφαιρο στη Μεσσήνη, κράτησε εύκολα το μηδέν και παράλληλα προσπάθησε να φανεί απειλητική για την εστία του Αντωνόπουλου.

Ο Πάμισος, ωστόσο ευτύχησε, να προηγηθεί στην πρώτη του επίθεση στο δεύτερο μέρος και αυτό άλλαξε τη ψυχολογία. Οι πιο έμπειροι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 65’ εκμεταλλεύτηκαν μια ακόμα αδράνεια της άμυνας (Ο Ηλιόπουλος σούταρε ανενόχλητος έξω από την περιοχή) και καθάρισαν το ματς.

Στην αλλαγή της εικόνας του Παμίσου έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές του Αλέξη Μαντζούνη. ΟΙ Μπερερής και Ηλιόπουλος έδωσαν πνοή στην επίθεση και στο φινάλε ο Πάμισος είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Καλόμαλος είδε πριν το ματς να τίθεται νοκ – άουτ ο Δωδέκατος και σαν μην έφθανε αυτό τραυματίστηκε και στο 31’. ο Αγγελής. Παρ’ όλα αυτά δεν φοβήθηκε τον πρωτοπόρο.

Στο πρώτο μέρος, πίεζε ψηλά για να δυσκολέψει την ανάπτυξη των γηπεδούχων και είχε κλείσει καλά τους χώρους. Στο πρώτο τέταρτο είχε μάλιστα και δύο καλές στιγμές. Στο 1’ με το ανάποδο ψαλίδι του Ηρακλή Καραχάλιου, όπου η μπάλα πέρασε άουτ. Και στο 14’ όταν ο Μπούνας από δεξιά έκοψε μέσα στην περιοχή για τον Αγγελή που πάσαρε αδύναμα και ο Αντωνόπουλος μπλόκαρε εύκολα.

Στο 16’ ο Αριστομενόπουlος σούταρε άουτ από το κάθετο και στο 22’ ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε να επέμβει ο Τσούλος, για να διώξει σε κόρνερ με το χέρι το σουτ του Κατσαρού. Ο ίδιος παίκτης σούταρε ψηλά άουτ στο 40’ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο β' ημίχρονο τα γκολ με Κάνιστρα, Ηλιόπουλο

Στο 46’ ο Λαθύρης τροφοδότησε τον Κάνιστρα και αυτός με πλασέ έκανε το 1-0, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη, την οποία “κλείδωσε” ο Ηλιόπουλος στο 65’ με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής. Ο Πάμισος έλεγχε πλέον απόλυτα το ματς, με τη Σπερχογεία να είναι ακίνδυνη επιθετικά.

Η μοναδική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος είναι ένα φάουλ του Μπούνα στο 72’, στο οποίο ο Παπαδημητρίου δεν μπόρεσε από καλή θέση να πάρει την κεφαλιά.

Στο 78’ ο Μπίσα που επέστρεψε μετά από καιρό έκανε ατομική ενέργεια και σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία.

Στην επόμενη φάση ο Ηλιόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Λαθύρης έπιασε το σουτ στην κίνηση, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 80’ σε αντεπίθεση του Παμίσου, ο Ηλιόπουλος άνοιξε δεξιά για το Λαθύρη που έκανε τη χαμηλή σέντρα στο β’ δοκάρι για το Μπίσα, που δεν μπόρεσε να νικήσει εξ’ επαφής τον Τσούλο. Ο Μπίσα βρέθηκε σε θέση βολής και στο 90’ σουτάροντας άουτ μέσα από την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ο Αγγελός χτύπησε στη μέση και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για εξετάσεις.

Το ματς διαιτήτευσε ο Ζαρακοβίτης, με βοηθούς τον Κασκάνη και την Τσουκάλη.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Βέλης, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας (61’ Μπίσα), Κατσαρός (46’ Μπερερής), Καραγιάννης (75’ Βλάχος), Κάνιστρας, Παπαδόπουλος (46’ Ηλιόπουλος), Λαθύρης.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Βεργόπουλος, Μπούνας, Κορομηλάς, Ηρ. Καραχάλιος, Μπάλλας, Ι. Καραχάλιος (60’ Παπαδημητρίου), Χριστόπουλος (68’ Κώστας), Αγγελής (31’ λ.τρ. Γιακουμής).