Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 19:29

Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΧΩΡΑ 0-1: Παπαφλέσσας για ψηλά!

Γράφτηκε από τον

 

Σπουδαίο διπλό στους Γαργαλιάνους επί της τοπικής Ενωσης με σκορ 1-0 πήρε η Χώρα με γκολ του Κώστα Δημόπουλου στο 18'.

Η ομάδα του Λάκη Σπάλλα συνέχισε έτσι την ανοδική της πορεία, διατηρήθηκε στην 3η θέση και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από την 2η.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για τον Παπαφλέσσα και το έβδομο συνεχόμενο ματς που κρατά το αήττητο,έχοντας απολογισμό 4 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Από την άλλη η Α.Ε. Γαργαλιάνων υπέστη την πέμπτη διαδοχική ήττα της και παρέμεινε σε δύσκολη θέση, στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ότι ο νυν τεχνικός της ΑΕΓ Δημήτρης Λίτσας τέθηκε αντιμέτωπος με την μέχρι πρότινος ομάδα του, όπως και ο Χρήστος Αϊβαλής που έπαιξε κόντρα στην ομάδα της πόλης του, τη φανέλα της οποίας φορούσε μέχρι πέρυσι.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν 120 περίπου θεατές, με τους Χωραϊτες φιλάθλους να έχουν δυναμική παρουσία και να κερδίζουν τη... μάχη της εξέδρας.

Στο 17' το δυνατό βολέ του Σώκαλη έφυγε πάνω από την εστία.

Ο Δημόπουλος το "χρυσό" γκολ στο 18'

Στο επόμενο λεπτό ο Μίντζηρας έκανε το δυνατό βολέ, ο γρήγορος Δημόπουλος έφυγε στην πλάτης της άμυνας των Γαργαλιανιωτών που "κοιμήθηκε" και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έγραψε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 27' με τον Σωτηρόπουλο να σεντράρει και τον Στασινόπουλο να παίρνει την κεφαλιά, όμως ο Μίντζηρας έδιωξε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και στο 29' ο Φαράντος επιχείρησε σέντρα, με τον Παπαγεωργίου να κάνει το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι και τον Πουλόπουλο να αποκρούει.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι Χωραϊτες ζήτησαν πέναλτι όταν ο Γκεβόρι έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Αναγνωστόπουλου...

Ηταν μια δύσκολη φάση, με τον κ. Πλακογιάννη να είναι πάντως κοντά στη φάση και να λέει "παίζεται".

Στο δεύτερο μέρος οι διακοπές λόγω τραυματισμών ήταν συχνές, δεν παίχθηκε πολύ ώρα ποδόσφαιρο, με την Χώρα να ελέγχει τον ρυθμό αδυνατώντας όμως να βάλει δεύτερο γκολ.

Στο 71' το συρτό σουτ του Δημόπουλου έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα σουτ του Σώκαλη στο 74' που έφυγε πάνω από την εστία.

Στο επόμενο λεπτό ο Γκεβόρι βρέθηκε σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Πουλόπουλος του είπε "όχι".

Η ΑΕΓ απείλησε εκ νέου στο 82' όταν σε αντεπίθεση ο Πανταζής έκανε το συρτό σουτ που δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 87' με τον Γκεβόρι να σουτάρει από κοντά και τον Πουλόπουλο να διώχνει με τα πόδια.

Καλή ήταν η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Γιαννέτσου και Τζεμαλάι.

Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Πουλόπουλος, Γεωργακόπουλος, Πανταζής, Δημητρακόπουλος (66' Νικολόπουλος), Μπακάκης, Αναγνωστόπουλος, Αϊβαλής, Στασινόπουλος, Μπολούν, Σώκαλης, Σωτηρόπουλος (46' Γκιώνης).

ΧΩΡΑ: Μίντζηρας, Θ. Τσόπελας, Κυριακόπουλος, Παπαγεωργίου, Σκουφάκης, Φαράντος, Τ. Τσόπελας (80' Κωνσταντόπουλος), Γκεβόρι (90' Γρηγορόπουλος), Δημόπουλος (91' Κανελλόπουλος), Μπάρκας, Τσέρτος.