Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 14:00

Μάχες... επιβίωσης

Γράφτηκε από τον

Κομβική χαρακτηρίζεται η 9η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ' εθνικής όσον αφορά την παραμονή. Μια ματιά στο πρόγραμμα αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι Πανόπουλο, Αρης Αιτωλικού και  Εθνικός Σαγέικων θα δώσουν μάχες… επιβίωσης.


Οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας αγωνίζονται εντός έδρας με αντιπάλους που "φλερτάρουν" με την άνοδο στη Β' εθνική. Το Πανόπουλο υποδέχεται την Ερμιονίδα, ο Αρης Αιτωλικού τη "Μαύρη Θύελλα" και ο Εθνικός Σαγέικων την Αχαίκή. Αν δεν νικήσουν και πολύ περισσότερο ηττηθούν, τότε και ψυχολογικά θα είναι πολύ δύσκολο να σηκώσουν κεφάλι.
Βλέπετε, το Πανόπουλο έχει μόλις 1 βαθμό και ο Αρης με τον Εθνικό από 5, ενώ πολύ κρίσιμη είναι και η αναμέτρηση του Πανναυπλιακού (7 βαθμοί) με τη Δόξα Ν. Μανωλάδας (8 βαθμοί).
Οι παραπάνω πέντε ομάδες εκτιμώ - όπως έχω ξαναγράψει - ότι δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό και αυτή την Κυριακή παίζουν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί. Μάχη για την παραμονή θα δώσει και το Μεσολόγγι που βρίσκεται επίσης στη ζώνη του υποβιβασμού (φιλοξενείται από την Κόρινθο), όπως και η Βάρδα (υποδέχεται τον Παναργειακό), αν και για την ώρα είναι πάνω από τη ζώνη.
Ο Μεσσηνιακός με τον Παναρκαδικό είναι οι ομάδες που συμπληρώνουν την ανεπιθύμητη 8άδα, αλλά αμφότερες οι ομάδες έχουν το ρόστερ για να μείνουν στην κατηγορία και ειδικά οι Αρκάδες ξεκίνησαν με μοναδικό στόχο την άνοδο.  Η άνοδος θα απομακρυνθεί βέβαια για τα καλά αν δεν νικήσουν μεθαύριο το Μεσσηνιακό, που θα ταξιδέψει με καλή ψυχολογία στην Τρίπολη.