Τρίτη, 19 Δεκέμβριος 2017 12:51

Στον αέρα η Καλαμάτα μετά την αποχώρηση Παπαδόπουλου

Γράφτηκε από τον

Σαν κεραυνός έπεσε χθες το πρωί στην πόλη της Καλαμάτας η είδηση ότι ο επιχειρηματίας Σταύρος Παπαδόπουλος αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από την ηγεσία της "Μαύρης Θύελλας".

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε μάλιστα επικαλείται σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ τονίζει πως αφήνει την ομάδα χωρίς ίχνος χρέους! Η εξέλιξη αυτή φέρνει τα πάνω κάτω στα διοικητικά της μεσσηνιακής ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στ. Παπαδόπουλου αναφέρει:

"Απευθυνόμενος προς τα μέλη του Δ.Σ. του «Π.Σ. Καλαμάτα», αλλά και στον φίλαθλο κόσμο της αγαπημένης μας ομάδας, ανακοινώνω ότι λόγω σοβαρού, προσωπικού προβλήματος, αδυνατώ να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου ως πρόεδρος του Δ.Σ. και να εκπληρώνω τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή. Η δοκιμασία της υγείας μου με αναγκάζει να παραιτηθώ από την θέση του Προέδρου του Δ.Σ., διευκρινίζοντας ότι παραδίδω τον Σύλλογο απολύτως καθαρό, χωρίς ίχνος χρέους, με τακτοποιημένες όλες τις μέχρι σήμερα οικονομικές υποχρεώσεις του. Εύχομαι η νέα διοίκηση να συνεχίσει το έργο της με την ίδια συνέπεια και να οδηγήσει την «Μαύρη Θύελλα» στη θέση που της αξίζει και ονειρεύεται ο λαμπρός φίλαθλος κόσμος της Καλαμάτας. Καλά Χριστούγεννα σε όλους και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος".

Ο απολογισμός στον 1,5 χρόνο

και οι αιτίες της αποχώρησης

Θυμίζουμε πως ο Στ. Παπαδόπουλος επέστρεψε στην προεδρία της Καλαμάτας το καλοκαίρι του 2016 παίρνοντας την ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή καθώς είχε υποβιβαστεί στο τοπικό.

Την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α’ τοπική και την άνοδο στην Γ’ εθνική και παράλληλα πήρε και το Κύπελλο Μεσσηνίας. Ταυτόχρονα έδωσε βάρος στα τμήματα υποδομής όπου έγιναν σημαντικά βήματα τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Την φετινή σεζόν η ομάδα ξεκίνησε με πρωταγωνιστικό στόχο στην Γ’ εθνική, με την εώς τώρα παρουσία της να δείχνει πως είναι μια από τις καλές ομάδες της κατηγορίας (βρίσκεται στην τρίτη θέση) αλλά είναι δύσκολο να τερματίσει πρώτη (είναι στο -6 από την κορυφή).

Πρέπει να σημειωθεί πως είναι γεγονός πως τους τελευταίους μήνες ο Στ. Παπαδόπουλος (που τις τελευταίες δέκα ημέρες βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Αθήνας) αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Προβλήματα που γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του, αρκετοί εκ των οποίων όμως θεωρούν ότι η αποχώρηση του δεν οφείλεται μόνο σε αυτά, αλλά και στις αποδοκιμασίες μερίδας φιλάθλων στο προχθεσινό ματς με τον Αστέρα Αμαλιάδας.

Τσάκωνας: “Πρόσφερε πολλά ο Παπαδόπουλος”

Ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσάκωνας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του τόνισε: “Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο Σταύρος Παπαδόπουλος φρόντιζε για όλα στην ομάδα και πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που κάλυπτε τις υποχρεώσεις της όλο αυτό το διάστημα. Πρόσφερε πάρα πολλά στην “Μαύρη Θύελλα”.

Γενική συνέλευση

για την επόμενη μέρα

Χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για την επόμενη μέρα της ομάδας. Ετοιμη λύση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, ενώ τα μέλη της διοίκησης προσανατολίζονται να ακολουθήσουν το δρόμο του Στ. Παπαδόπουλου. Το πιο πιθανό δηλαδή είναι να κατεβάσουν την ομάδα στο αυριανό ματς κυπέλλου με τον Πανθουριακό και στο ματς πρωταθλήματος με το Λεωνίδιο στις 7 Ιανουαρίου και τις αμέσως επόμενες μέρες να γίνει γενική συνέλευση. Μέχρι τότε θα έχει φανεί αν υπάρχει ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενοι να βγουν μπροστά ή αν θα γίνει προσπάθεια... συστράτευσης παλιών και νέων παραγόντων ώστε να βγει η χρονιά.