Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2013 00:30

Πόσους χωρά το… ρετιρέ; Τα νέα των 16 ομάδων και το πρόγραμμα της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Ρετιρέ για έναν, δύο ή τρεις στην Α' τοπική Μεσσηνίας; Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή το απόγευμα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η 10η αγωνιστική. Μια αγωνιστική που περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Κυπαρισσία και τον Εθνικό Μελιγαλά.
Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση και ο νικητής θα απολαμβάνει τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής. Με ισοπαλία θα συνεχίσουν και οι δύο στο ρετιρέ, αλλά στην παρέα τους θα βρεθεί και ο Πάμισος εφόσον νικήσει την Ομόνοια.


Η 4η της βαθμολογίας Εράνη στο ντεμπούτο του Μιχάλη Ζάγκου στον πάγκο,  υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμάτας που έχει άμεση ανάγκη τους βαθμούς.
Στην Καλαμάτα ο Α.Ο. Φαραί θα ανταμώσει με τον Τσικλητήρα Πύλου σε μια αναμέτρηση με φόντο την 4άδα.
Στη μάχη της παραμονής, η Μεθώνη με νέο προπονητή το Θανάση Λακριντή θέλει πάση - θυσία τη νίκη απέναντι στο Δώριο, ενώ πολύ σημαντικό είναι και για το Διαβολίτσι το παιχνίδι απέναντι στον Τέλλο Αγρα.
Ιδιαίτερα αμφίρροπο αναμένεται και το ματς ανάμεσα στην Ανδρούσα και τον Αστέρα Αρφαρών, όπως και το Ολυμπιακός - Σπερχογεία.
Στο σημείο αυτό ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Μετά από 1,5 μήνα ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε απέναντι στην Ομόνοια και θα επιχειρήσει σήμερα να πράξει το ίδιο και με τη Σπερχογεία ώστε να ανέβει βαθμολογικά (10ος). Οι "ερυθρόλευκοι" θα είναι ενισχυμένοι με τους Μαρούδα, Μπάλα και Τζίφα και υπάρχει αισιοδοξία για το τρίτο φετινό τρίποντο στο πρωτάθλημα.
Εκτός πλάνων για τον Σπύρο Τσίκινη παραμένουν οι Πανταζής, Περιβολάρης και Παπαβασιλόπουλος.
Η Σπερχογεία προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με την Εράνη με την οποία με την οποία έφθασε τους 12 βαθμούς και μοιράζεται με την Ανδρούσα την 7η θέση.
Οι "ταύροι" θα προσπαθήσουν για ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως κάνουν άλλωστε σε όλα τα παιχνίδια.
Το ευχάριστο για τον Τάσο Χατζηαγγελή είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του και τον Β. Βασιλόπουλο που έλειψε από το προηγούμενο παιχνίδι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ
Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και 7η συνολικά θέλει να πανηγυρίσει σήμερα ο Πάμισος προκειμένου να βρεθεί στην κορυφή και να μεταφέρει την πίεση σε Κυπαρισσία και Εθνικό που αγωνίζονται την Κυριακή.
Η ομάδα της Μεσσήνης θα παραταχθεί με τη ψυχολογία στα ύψη ύστερα από την εντυπωσιακή ανατροπή στους Γαργαλιάνους και θέλει να συνδυάσει ουσία και καλό ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Αργυρόπουλος ζήτησε σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό, διότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο, ενώ υπάρχουν και προβλήματα. Ο λόγος για τον τιμωρημένο Αλεβίζο και τους τραυματίες Ι. Τρίψα και Ζάρκο.
Στον αντίποδα η Ομόνοια μετρά τέσσερις διαδοχικές ήττες με συνέπεια να βρίσκεται στην προτελευταία θέση. Η τελευταία μάλιστα ήττα από τον Ολυμπιακό είχε ως συνέπεια να παραιτηθεί ο Σωτήρης Μπουραντώνης. Η διοίκηση όμως δεν έκανε δεκτή την παραίτηση και ο έμπειρος τεχνικός συνεχίζει στον πάγκο.
Απαντες ευελπιστούν ότι η ομάδα θα βρει το δρόμο της, αν και το σημερινό ματς είναι ένα από τα πιο δύσκολα του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Οι δύο σερί ήττες από Πάμισο και Δώριο έχουν κρατήσει το Διαβολίτσι στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και ως εκ τούτου η νίκη κόντρα στον Αγρα κρίνεται μονόδρομος.
Ο ΑΟΔ θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει τους βαθμούς που θα του δώσουν και ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Για μία ακόμα φορά όμως δεν λείπουν τα προβλήματα. Ο Σωτήρης Δημάκης δεν θα έχει τους Ζαμπάρα, Αθανασόπουλο, Μαυροειδάκο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζερίτη. Αντίθετα επιστρέφει ο Ζάκκας που αποθεραπεύτηκε.
Ο Τέλλος Αγρας καλείται να ξεπεράσει το σοκ της ήττας από τον Πάμισο και να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το Διαβολίτσι.
Οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν την περασμένη Κυριακή από τους "Νησιώτες" με 3-4 παρότι βρέθηκαν να προηγούνται από νωρίς με 3-0 και  αγνοούν τη νίκη από την 3η αγωνιστική!
Ετσι βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το θετικό για τον Γιώργο Μηλίτση είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Χωρίς επίσημο αγώνα από τις 16 Νοεμβρίου είναι ο Α.Ο. Φαραί, μιας και το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Αστέρα Αρφαρών αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.
Οι καλαματιανοί ευελπιστούν όμως ότι δεν θα τους επηρεάσει η αποχή και θα πάρουν τη νίκη με την οποία θα εδραιωθούν στις υψηλές θέσεις.
Η δυνατή έδρα (4 νίκες, 1 ήττα) και η εξαιρετική άμυνα (μόλις 3 γκολ) είναι οι λόγοι που κάνουν τους γηπεδούχους να αισιοδοξούν λίγο πριν από τη σέντρα.
Το μοναδικό πρόβλημα για τον Βασίλη Μπλέτσα είναι ο τραυματίας Γιώργος Βαρθαλάμης (γκολκίπερ).
Σε καλή κατάσταση όμως βρίσκεται και ο Τσικλητήρας που κοίταξε στα μάτια την πρωτοπόρο Κυπαρισσία, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα.
Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή, αν και νεοφώτιστη, είναι στην 6η θέση και με νίκη θα περάσει τον Α.Ο. Φαραί, που έχει πάντως ένα παιχνίδι λιγότερο.
Ο Κουλόπουλος εξέτισε την ποινή του και θα ενισχύσει τη γραμμή κρούσης, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο Σωτηρόπουλος.

ΕΡΑΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Κ.
Επιστροφή στις νίκες θέλει η Εράνη μετά την ισοπαλία με τη Σπερχογεία, που ήταν και το τελευταίο ματς του Δημήτρη Παναγιώτου στον πάγκο. Ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε από τα Φιλιατρά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων (διορίστηκε σε σχολείο της Χαλκίδας) και έτσι στη θέση του προσελήφθη ο Μιχάλης Ζάγκος.
Ο τελευταίος κάνει αύριο ντεμπούτο και ελπίζει αυτό να συνδυαστεί με τους τρεις βαθμούς. Εκτός και σ' αυτό το ματς θα είναι ο τιμωρημένος Κόλλιας.
Ο Απόλλωνας μετρά δύο συνεχόμενες ήττες από Τσικλητήρα και Εθνικό με συνέπεια να παραμένει στις τελευταίες θέσεις. Ο ιστορικός σύλλογος έχει μείνει αρκετές αγωνιστικές χωρίς νίκη και θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα,  που θα ανεβάσει τη ψυχολογία των παικτών του Γιώργου Γρηγορόπουλου.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Η ώρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν έφθασε για την Κυπαρισσία. Η τριφυλιακή ομάδα θα υποδεχτεί αύριο τον Εθνικό Μελιγαλά με τον οποίο μοιράζεται την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Με νίκη όμως θα απολαμβάνει τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής και συνάμα θα πάρει και ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια.
Επιπλέον θα συνεχίσει αήττητη στο πρωτάθλημα, όπου είχε ξεκινήσει με 7 διαδοχικές νίκες και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει ισάριθμες ισοπαλίες με Αρφαρά και Τσικλητήρα, που έδωσαν την ευκαιρία στον Εθνικό να καλύψει τη διαφορά.
Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος και οι παίκτες ποντάρουν και στη παρουσία του φίλαθλου κόσμου που θα δώσει βροντερό "παρών".
Το άσχημο όμως είναι ότι θα απουσιάσει ένας από τους πιο έμπειρους και καλύτερους παίκτες της Κυπαρισσίας. Ο Γιώργος Λυδιώτης έχει υποστεί μερική ρήξη συνδέσμων και θα μείνει εκτός για 15 μέρες. Ακόμα με προβλήματα τραυματισμών ταλαιπωρούνται οι Στρέπι, Μιτρόφ, Σταματόπουλος, αλλά μάλλον θα σφίξουν τα δόντια και θα αγωνιστούν.
Για τον Εθνικό τα προβλήματα είναι οι Ντούζια και Εμμανουήλ, τους οποίους ο Αντώνης Μαυρέας θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή. Οπως και να 'χει η ομάδα του Μελιγαλά θα μεταβεί με καλή ψυχολογία στην Κυπαρισσία, ενώ θα έχει και τη δική της… κερκίδα.
Ο Εθνικός αγνοεί την ήττα μετά από 9 αγωνιστικές και έχει την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά μόνος στην κορυφή, αν φύγει νικητής από την έδρα του ΑΟΚ.
Και η ισοπαλία πάντως δεν θα είναι αρνητικό αποτέλεσμα για τον φιλόδοξο σύλλογο.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Συνέχεια στις επιτυχίες θέλει να δώσει η Ανδρούσα κόντρα στον Αστέρα Αρφαρών.
Οι νεοφώτιστοι νίκησαν το περασμένο Σάββατο με 3-1 εκτός έδρας τη Μεθώνη και απομακρύνθηκαν 5 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ είναι αήττητοι στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.
Μόνο με νίκη όμως την Κυριακή  θα έχει αντίκρισμα το εντυπωσιακό διπλό.
Ο Κώστας Καλογερόπουλος δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Καντζιλιέρη και τον τραυματία Φαράντο, ενώ επιστρέφουν οι Κοντόπουλος και Κολυβάρης.
Ο Αστέρας δεν έδωσε αγώνα την περασμένη εβδομάδα, αφού δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες και το ματς με τον Α.Ο. Φαραί θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.
Η ομάδα των Αρφαρών έχει να αγωνιστεί δηλαδή από τις 16 Νοεμβρίου όταν υποχρέωσε σε εντός έδρας ισοπαλία την πρωτοπόρο Κυπαρισσία και θα επιδιώξει να φύγει με βαθμολογικό όφελος και από την Ανδρούσα. Και αυτό γιατί παραμένει στις τελευταίες θέσεις.
Ο Τάκης Βούτσας θα παρατάξει ιδανική 11άδα, μιας και θα απουσιάσει μόνο ο τραυματίας Ματθαίος.

ΜΕΘΩΝΗ - ΔΩΡΙΟ
Εντός έδρας για δεύτερη σερί αγωνιστική θα παίξει αύριο η Μεθώνη, με αντίπαλο το Δώριο. Η διαφορά είναι πως τώρα θα έχει νέο προπονητή, καθώς μετά την ήττα από την Ανδρούσα αποχώρησε ο Παναγιώτης Βλαχόγιαννης και ανέλαβε τα ηνία ο Θανάσης Λακριντής.
Ο τελευταίος πιστεύει ότι η ομάδα του θα μείνει στην Α' τοπική παρότι έχει μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί.
Σύμμαχος σ' αυτή την προσπάθεια θα είναι και η παρουσία του φίλαθλου κόσμου της Μεθώνης.
Το Δώριο θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Νικητόπουλο, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή των τραυματιών Βεσέλη και Λούγκα. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος αισιοδοξεί όμως ότι μπορούν οι φιλοξενούμενοι να συνεχίσουν τα θετικά αποτελέσματα (ισοπαλία στην Ανδρούσα, νίκη με Διαβολίτσι) και να ανέβουν στη βαθμολογία.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ολυμπιακός Κ.. - Σπεργογεία
Γήπεδο  "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Νίκας, Σωτηρόπουλος, Ι. Γιαννέτσος
Πάμισος - Ομόνοια
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Αδαμόπουλος, Βρυώνης
Διαβολίτσι - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Γιαννέας
Α.Ο. Φαραί - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Καστανάς, Καλογερόπουλος

Κυριακή
Εράνη - Απόλλωνας Κ.
Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.
Νίκας, Βρυώνης, Γιαννέας
Κυπαρισσία - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Τσεκούρας, Καστανάς, Γεωργαντάς
Ανδρούσα - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Ζαρακοβίτης, Ρέκκας
Μεθώνη - Δώριο
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Καραπιπέρης, Ι. Γιαννέτσος


Η βαθμολογία
(σε 9 αγώνες)
1. Εθνικός Μελιγαλά    21-4    23
-. Κυπαρισσία    23-10    23
3. Πάμισος    23-10    21
4. Εράνη    11-4    16
5. Α.Ο. Φαραί    8-3    15
6. Τσικλητήρας Πύλου    11-11    14
7. Ανδρούσα    13-13    12
-. Σπερχογεία    10-11    12
9. Δώριο    6-11    10
10. Ολυμπιακός Καλαμάτας    6-9    9
11. Τέλλος Αγρας    9-16    8
12. Αστέρας Αρφαρών    8-10    7
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    4-14    7
-. Διαβολίτσι    9-15    7
15. Ομόνοια    9-17    5
16. Μεθώνη    7-20    4
* Ενα ματς λιγότερο έχουν Αστέρας Αρφαρών και Α.Ο. Φαραί