Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2013 15:18

Εκτός έδρας οι πρωτοπόροι της Γ' εθνικής, τα νέα των ομάδων και το πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον
Εκτός έδρας οι πρωτοπόροι της Γ' εθνικής, τα νέα των ομάδων και το πρόγραμμα

Οι εκτός έδρας δοκιμασίες των πρωτοπόρων ξεχωρίζουν στο αυριανό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στον Δ΄όμιλο της Γ΄Εθνικής. Αχαϊκή (με Σαγέικα), Παναργειακός (με Βάρδα) και Καραϊσκάκης (με Ατρόμητο) έχουν δύσκολο έργο και θα είναι έκπληξη αν συνεχίσουν να βρίσκονται μαζί στην κορυφή μετα το τέλος των αγώνων.


Από εκεί και πέρα, προβάδισμα (φαινομενικά) έχουν η Καλαμάτα (στο Αιτωλικό), η Ερμιονίδα (στην Αμαλιάδα) και η Κόρινθος (υποδέχεται το Μεσολόγγι). Αμφίρροπες οι αναμετρήσεις Παναρκαδικός- Μεσσηνιακός και Πανναυπλιακός-Μανωλάδα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
Σημαντικό ματς διεξάγεται αύριο στην Πάτρα όπου ο ανεβασμένος (από το μεγάλο διπλό στο Κρανίδι) Ατρόμητος υποδέχεται την μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος τον, εκ των πρωτοπόρων, Καραϊσκάκη. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους Πατρινούς προκειμένου να μπούν πιο δυνατά στην μάχη της ανόδου. Αρκετά δυνατός αποδεικνύεται εκτός έδρας ο Καραϊσκάκης (2 νίκες, 1 ήττα) που ταξιδεύει με στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Στα αγωνιστικά, εκτός για τους γηπεδούχους είναι οι Χ. και Αγγ. Βέρρας ενώ μάλλον προλαβαίνει ο Φούφουλας. Οι φιλοξενούμενοι είναι κομπλέ.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ – ΑΧΑΪΚΗ
Η προϊστορία δείχνει ισοπαλία ή νίκη των «κιτρινόμαυρων» (σε 10 ματς, 6 ισοπαλίες, 1 νίκη ο Εθνικός, 3 νίκες η Αχαϊκή) στο Αχαϊκό ντέρμπι. Μπορούν τα Σαγέικα να ανατρέψουν τα δεδομένα; «Οι μπλέ» παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά στην μάχη του υποβιβασμού και οποιαδήποτε αποτέλεσμα εκτός της νίκης δεν τους ευνοεί. Την νίκη θέλει και η Αχαϊκή για να παραμείνει στην πρώτη θέση.  Με όλα τους τα «όπλα» (δεν υπάρχουν απουσίες) αναμένεται να παρατάξουν, Κωνσταντινόπουλος και Ζερδεβάς, τις ομάδες τους.

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ – ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
Οι «πράσινοι» υποδέχονται τους «Λύκους» και θέλουν να είναι αυτοί που θα «δαγκώσουν». Άλλωστε η έδρα θα διαδραματίσει ρόλο καθοριστικό στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και στην Βάρδα δεν θέλουν άλλους πεταμένους βαθμούς εντός (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα). Συν τοις άλλοις, μόνο με νίκη θα έχουν αξία οι τρεις βαθμοί στο Αιτωλικό.Τρεις νίκες (σε 4 ματς) μετράει στα εκτός έδρας παιχνίδια το Αργος και θέλει να τις κάνει 4 για να παραμείνει στην κορυφή. Δίχως προβλήματα προετοιμάζονται οι δύο ομάδες.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Όλα συνηγορούν ότι η Κόρινθός έχει το προβάδισμα για την νίκη έναντι του Μεσολογγίου, στο πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες παιχνίδι. Η δύναμη της έδρας (3 νίκες σε 4 ματς), η αδυναμία του Μεσολογγίου στους εκτός έδρας αγώνες (καμία νίκη σε 4 ματς, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες). Επιπλέον η κακή ψυχολογία των φιλοξενούμενων (προέρχονται από τρεις ήττες) και οι σημαντικές απουσίες που έχει ο Ξανθόπουλος (εκτός οι Δενδρινός και Σαραντόπουλος, αμφίβολοι οι Πέντσας και Νάκος). Μπορεί να αλλάξει κάτι; Μοναδική απουσία για τους Κορίνθιους ο Γκεοργκίεφ (τιμωρημένος).

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
Κάθε αγωνιστική που περνάει φέρνει τους «βυσσινί» ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό. Μπορεί να είναι νωρίς για να κριθεί κάτι σίγουρα, αλλά η εικόνα και οι αριθμοί (7 ήττες σε 8 ματς) των γηπεδούχων είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Το ματς με την Ερμιονίδα είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες μήπως και αντιστραφεί η κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την πρώτη ήττα στο γήπεδο τους και εκτός έδρας δεν αποτελούν φόβητρο (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα). Λαμπρογεώργος για τους γηπεδούχους και Κολόκας, Παπαιωάνου, Βλαχόπουλος για τους φιλοξενούμενους είναι εκτός.

ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
Θα καταφέρουν οι «κανονιέρηδες» του Ναυπλίου να καταρρίψουν τους «μαυραετούς»; Ή  οι τελευταίοι θα αρπάξουν το διπλό και θα πετάξουν ψηλά (βαθμολογικά). Η ισοπαλία δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες και αναμένεται να πέσουν κορμιά στην «πορεία» για την νίκη. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα ενώ οι φιλοξενούμενοι, στο πρώτο ματς του Τσίρκοβιτς στον πάγκο τους, συνέτριψαν το Μεσολόγγι (3-0). Δριμούρας και Ευθυμίου (τιμωρημένοι) είναι εκτός για τους γηπεδούχους.

Το πρόγραμμα της
9ης αγωνιστικής
Κόρινθος – ΑΕ Μεσολογγίου
Παναρκαδικός – Μεσσηνιακός
Πανναυπλιακός – Δόξα Νέας Μανωλάδας
Ατρόμητος Αχαΐας – ΑΕ Καραϊσκάκης
Εθνικός Σαγέικων – Αχαϊκή
ΠΦΟ Πανόπουλου – ΑΕ Ερμιονίδας
ΠΑΟ Βάρδας – Παναργειακός
Αρης Αιτωλικού – Καλαμάτα
• Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 8 αγώνες)
1. Παναργειακός    13-2    19
--------------------------------------------------
-. Αχαϊκή    12-6    19
-. Α.Ε. Καραϊσκάκης    8-6    19
4. Α.Ε. Ερμιονίδας    12-5    16
5. Καλαμάτα    13-7    13
-. ΠΑΟ Βάρδας    5-5    13
7. Κόρινθος    9-7    12
8. Ατρόμητος Αχαΐας    9-8    12
-----------------------------------------------------
9. Μεσσηνιακός    11-7    11
-. Παναρκαδικός    8-8    11
11. Μεσολόγγι    10-13    9
12. Δόξα Μανωλάδας    7-8    8
13. Πανναυπλιακός    8-12    7
14. Αρης Αιτωλικού    4-9    5
-. Εθνικός Σαγέικων        3-18    5
16. Αστέρας/Πανόπουλο    5-17    1