Πέμπτη, 21 Δεκέμβριος 2017 12:42

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-3: Ο Καμινιώτης στο 94’ την έστειλε στον τελικό

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-3: Ο Καμινιώτης στο 94’ την έστειλε στον τελικό

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο χθεσινός ημιτελικός ανάμεσα στον Πανθουριακό και την Καλαμάτα θα οδηγηθεί στην παράταση, ήρθε ο Πέτρος Καμινιώτης στο 94’ να πετύχει το 1-3 και να δώσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό στην “Μαύρη Θύελλα”.

Ο ικανός μέσος βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο ματς και έδωσε μια πολύ δύσκολη πρόκριση στην Καλαμάτα που στο πρώτο ματς είχε χάσει εντός έδρας με 1-2 από τον Πανθουριακό. Ετσι η “Μαύρη Θύελλα” θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον μεγάλο τελικό και θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή κατάκτηση του τροπαίου αυτή τη φορά απέναντι στον Πάμισο.

Το χθεσινό ματς που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία παρουσία περίπου 400 φιλάθλων είχε δύο διαφορετικές εικόνες. Η Καλαμάτα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε γρήγορα στο σκορ με τον Αθανασόπουλο και έψαξε το δεύτερο γκολ που θα τις έδινε σκορ πρόκρισης. Στο δεύτερο ημίχρονο αντίθετα, ο Πανθουριακός ήταν πιο φρέσκος και είχε πιο πολλές φάσεις για γκολ. Η αποβολή του Ορ. Νικολόπουλου στο 61’ έκανε πιο δύσκολο το έργο της Καλαμάτας αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ρονκάτο πέτυχε το 0-2. Ο Ρονκάτο με αυτογκόλ στο 72’ οδήγησε το ματς σε σκορ παράτασης για να έρθει ο Καμινιώτης να κρίνει την πρόκριση στο 94’.

Συμπερασματικά, η Καλαμάτα, που φάνηκε κουρασμένη από το ντέρμπι με την Αμαλιάδα, ήταν αποτελεσματική και εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα της στο β’ ημίχρονο, απέναντι σε ένα πολύ καλό Πανθουριακό που έπαιξε στα ίσα απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και έφτασε κοντά στο να πανηγυρίσει αυτός την μεγάλη πρόκριση.

Γκολ και φάσεις

Μόλις στο 1' ο Τσουλάκος έκανε την κάθετη πάσα στον Αθανασόπουλο που από δύσκολη θέση, πλάγια αριστερά, σούταρε άουτ. Στο 10' η Καλαμάτα άνοιξε το σκορ με τον Βασίλη Αθανασόπουλο. Ο σκόρερ συνδυάστηκε με τον Τσουλάκο, μετά το σουτ του τελευταίου η μπάλα κόντραρε στον Κλουβάτο και έφτασε στον Αθανασόπουλο και αυτός από κοντά πέτυχε το 0-1 για την Καλαμάτα. Φώναξαν για οφσάιντ οι γηπεδούχοι σε μια δύσκολη φάση για να πούμε με βεβαιότητα αν είχαν δίκιο ή όχι. Στο 18' από προσπάθεια του Γουερέ η μπάλα έφτασε στον Σαραντόπουλο που σούταρε από πλάγια αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Πανθουριακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο ματς στο 30' όταν ο Μουστάκας έβγαλε ωραία πάσα στον Χελά που μπήκε από αριστερά και έκανε το δυνατό σουτ, ο Γκόμες απόκρουσε με το ένα χέρι με την μπάλα όμως να σηκώνεται ψηλά και να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Ορ. Νικολόπουλος έδιωξε με κεφαλιά σε κόρνερ.

Η Καλαμάτα απείλησε στο 36' με ένα πολύ δυνατό σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου αλλά ο Σταθάς κατάφερε με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει.

Στο 53' από κόρνερ του Καμινιώτη ο Τσουλάκος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ στην πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Πανθουριακός απάντησε στις ευκαιρίες στο 54' με τον Πανταζή να κάνει και ωραία προσπάθεια από αριστερά και να κόβει στον Μουστάκα που από το ύψος της περιοχής σούταρε λίγο άουτ.

Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν με νέο σουτ του Μουστάκα που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γκόμες.

Στο 58' ο Χελάς έκανε την πάσα στον Μπιτσάνη, με τον Καμινιώτη να κόβει σωτήρια την τελευταία στιγμή. Στο 61' η Καλαμάτα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ορ. Νικολόπουλου με β΄ κίτρινη για διαμαρτυρία με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του Ψηλοπαναγιώτη. Στο 63΄όμως ο Αθανασόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ, ο Σταθάς απόκρουσε αλλά η μπάλα έφτασε στον Ρονκάτο που είχε μπει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα και με πλασέ πέτυχε το 0-2.

Στο 72' ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Καλαμάτας, ο Ρονκάτο με αυτογκόλ μείωσε σε 1-2 για τον Πανθουριακό. Μετά από κόρνερ του Πανταζή, ο Ρονκάτο πήγε να διώξει στο πρώτο δοκάρι αλλά άθελα του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκόμες.

Στο 77' ο Γουερέ βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά να σουτάρει και τελικά έχασε τη μπάλα.

Στο 88' ένα ωραίο σουτ του Κουρούπη βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκόμες ενώ στο 89' ο Ρονκάτο σούταρε ελάχιστα άουτ χάνοντας καλή ευκαιρία να τελειώσει το ματς.

Στο 92' σε μια αντεπίθεση ο Πανθουριακός είχε τη δική του πολύ μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς αλλά ο Γκόμες σταμάτησε το σουτ του Βυζά.

Τελικά στο 94’ ο Λιόλιος με ωραία πάσα έβγαλε τον Καμινιώτη στην πλάτη της άμυνας του Πανθουριακού και αυτός με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης και βοηθοί η Αθανασοπούλου και ο Αδαμόπουλος.

Πέρα από την αποβολή του Ορ. Νικολόπουλου με δύο κίτρινες στο 21' και το 61', την κίτρινη είδαν οι Σαραντόπουλος (48'), Καμινιώτης (58'), Νινιός (77'), Ι. Τρίψας (85').

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Ι. Τρίψας, Κουρούπης, Οδεμισιώτης, Κλουβάτος, Μουστάκας, Αργυρόπουλος, Μπιτσάνης, Μουλιάτος (88' Βυζάς), Πανταζής, Χελάς (69' Τριανταφυλλάκης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Παπουτσογιαννόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Ορ. Νικολόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Καμινιώτης, Σαραντόπουλος (58' Ρονκάτο), Τσουλάκος (69' Νινιός), Γουερέ, Αθανασόπουλος.