Πέμπτη, 21 Δεκέμβριος 2017 14:14

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Νησιώτες για κούπα!

Γράφτηκε από τον

 

 

Στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας επέστρεψε ο Πάμισος μετά από 7 χρόνια, μετά τη χθεσινή του νίκη με 2-1 επί του Απόλλωνα Καλαμάτας στη Μεσσήνη.

Σε ένα γκραν γκινιόλ ματς με ένταση και πάθος οι νησιώτες κατάφεραν να νικήσουν για πρώτη φορά φέτος την καλαματιανή ομάδα (μετά από δύο ισοπαλίες με σκορ 1-1 σε κύπελλο και πρωτάθλημα) και να βρεθούν στον μεγάλο τελικό μετά από 7 χρόνια όπου θα αντιμετωπίσουν την “Μαύρη Θύελλα”...

Ηταν τη σεζόν 2010-11 όταν ο Πάμισος νικούσε στον τελικό 2-0 την Σπερχογεία και κατακτούσε το τελευταίο του κύπελλο.

Ο χθεσινός αγώνας είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι μεταξύ δύο εκ των καλύτερων ομάδων του νομού και το 1-1 του πρώτου αγώνα, πρόσθετε μεγαλύτερο σασπένς και αγωνία για το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό...

Τελικά 15 λεπτά πριν το φινάλε “μίλησε” ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης του Παμίσου, ο Ηλίας Ηλιόπουλος που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-1.

Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη ήταν σε όλο σχεδόν το ματς καλύτερη από τον αντίπαλο της και προηγήθηκε στο 27’ με τον Λαθύρη... Ο Απόλλωνας όμως, όπως και πριν τέσσερις ημέρες στο πρωτάθλημα, έφερε το ματς στα ίσια με γκολ του Γκελγκέρια από στημένη φάση και είχε ευκαιρίες στις αρχές του β’ ημιχρόνου και για δεύτερο γκολ σε αντεπιθέσεις - “φωτιά”.

Μάλιστα οι Απολλωνιστές έχασαν την ευκαιρία του αγώνα στο 93’ (που θα τους χάριζε την πρόκριση) με τον Αντωνόπουλο να κάνει μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Μανωλόπουλου.

Εν τέλει οι νησιώτες δίκαια πέρασαν στον τελικό μιας και ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον νεανικό Απόλλωνα γιατί το πάλεψε μέχρι τέλους και αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα είχε πανηγυρίσει αυτός την πρόκριση στον τελικό.

Προβάδισμα με Λαθύρη,

απάντηση με Γκελγκέρια

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα, με τον Λαθύρη να παίρνει πρωτοβουλίες και να δημιουργεί ρήγματα από αριστερά.

Στο 21’ ο Λαθύρης σέντραρε και ο Κατσιβαρδέας σούταρε, με την μπάλα να σταματά στο σώμα του Μπίσα!

Εξι λεπτά αργότερα η υπεροχή του Παμίσου απέδωσε καρπούς όταν ο Ηλιόπουλος έδωσε αριστερά στον Μπίσα, που “άδειασε” με τρίπλα τον Κακαλή και σούταρε από πλάγια θέση... Ο Τσιγάρος απέκρουσε ασταθώς και ο Λαθύρης με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να υπερέχουν και στο 29’ ο Μπερερής έδωσε στον Μπίσα που σούταρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά στο 35’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουντάνη και απόκρουση των αμυντικών, ο Περιβολάρης σούταρε δυνατά, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να βγαίνει κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μανωλόπουλος και ο αφύλακτος στην μικρή περιοχή Γκελγκέρια σκόραρε με πλασέ στην κίνηση, γράφοντας το 1-1, σκορ που οδηγούσε το αναμέτρηση σε παράταση.

Το γκολ πανηγυρίστηκε έντονα από τους παίκτες της καλαματιανής ομάδας και υπήρξε ένταση και δίλεπτη διακοπή, με τους Φιλόπουλο και Λαγωνικάκο να τα... λένε σε έντονο ύφος.

Η τελευταία φάση του πρώτου μέρος ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους στο 44’ με τον Μπίσα να βγαίνει τετ α τετ και να πλασάρει, όμως ο Τσιγάρος απέκρουσε σε πρώτο χρόνο και ο Λαγωνικάκος απομάκρυνε λίγο πριν τη γραμμή.

“Μίλησε” ο αρχηγός στο 75’...

Στο β’ ημίχρονο ο Μαντζούνης πέρασε στο ματς τον Φιλόπουλο αντί του Κατσιβαρδέα και ανέβασε τον Μωράκη στον άξονα. Οι νησιώτες είχαν την καθολική υπεροχή και πίεσαν ασφυκτικά την εστία του Τσιγάρου, με τον Απόλλωνα όμως να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Μάλιστα στο 58’ η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου είχε καλή στιγμή όταν ο Αλεξόπουλος τροφοδότησε τον Μανωλόπουλο που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Αντωνόπουλο να αποκρούει στη δεξιά γωνία.

Ο Πάμισος είχε μία έξυπνη σέντρα σουτ του Λαθύρη στο 63’ που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 70’ ο Μπίσα έκανε τη σέντρα και ο Φιλόπουλος έπιασε την κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.

Στο 75’ όμως οι νησιώτες πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ, όταν σε συνεργασία Λαθύρη, Μπίσα, Ηλιόπουλου, ο τελευταίος αφού κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή με δεξί βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών (2-1).

Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση... Στο 84’ την εκτέλεση φάουλ του Μανωλόπουλου απέκρουσε με γροθιές ο Αντωνόπουλος, ενώ στο 87’ ο Πάμισος έχασε ευκαιρία για τρίτο γκολ... Υστερα από σέντρα του Αριστομενόπουλου και τσαφ του Περιβολάρη, ο Σταματελόπουλος σούταρε για να διώξει με τα πόδια ο Τσιγάρος.

Τρομερή ευκαιρία στο

93’ με Μανωλόπουλο

Και φτάνουμε στο 93’ που έγινε η φάση του αγώνα... Ο Κουντάνης εκτέλεσε ένα φάουλ και μετά από σύγχυση στην περιοχή ο Μανωλόπουλος μόνος του από τα 5 μέτρα έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με τον Αντωνόπουλο να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι,

κρατώντας το 2-1 και χαρίζοντας την πρόκριση στη ομάδα του.

Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Πλακογιάννη και των βοηθών του Καρβούνη και Γκούμα.

Ο έμπειρος ρέφερι προσπάθησε να “κρατήσει” το παιχνίδι, μιας και υπήρχαν πολλά νεύρα και ένταση και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, βγάζοντας αρκετές κίτρινες κάρτες.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Βέλλης (91’ Καραπετιάν), Κατσιβαρδέας (46’ Φιλόπουλος), Μωράκης, Ηλιόπουλος, Μπίσα, Λαθύρης, Καραγιάννης (79’ Σταματελόπουλος), Μπερερής, Μπαστακός.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσιγάρος, Κακαλής, Μανωλόπουλος, Κουντάνης, Παυλάκος, Περιβολάρης, Παλιατσέας (72’ λ. τρ. Στραβάκος), Αλεξόπουλος, Γκελγκέρια, Διονυσόπουλος (79’ Μιχαλόπουλος), Λαγωνικάκος (87’ Πανταζής).

Ενταση μετά το

τέλος του αγώνα

Αψιμαχίες μεταξύ παικτών των δύο ομάδων και ένταση επικράτησε στον αγωνιστικό χώρο, μετά το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Πλακογιάννη. Τα νεύρα ήταν τεντωμένα και από τις δύο πλευρές, έπεσαν μερικές “ψιλές”, χωρίς όμως να ξεφύγει η κατάσταση.

Ο αγώνας έγινε παρουσία 300 και πλέον θεατών που έζησαν έντονα το ματς. Στην κερκίδα του γηπέδου της Μεσσήνης βρέθηκαν και 40 περίπου φίλοι του Απόλλωνα.