Σάββατο, 30 Δεκέμβριος 2017 11:48

Η Α' τοπική με αριθμούς μετά από 12 αγωνιστικές

Γράφτηκε από τον

 

Δώδεκα αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή και την μάχη για την άνοδο στην Γ' εθνική, όσο και στην ουρά και την μάχη που θα δοθεί για παραμονή στην κατηγορία.

Ας δούμε συνοπτικά με αριθμούς τι έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα, αξιοσημείωτα στοιχεία, σκόρερ, αλλαγές προπονητών και διάφορα άλλα στοιχεία.

- Ο Πάμισος είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα έχοντας πετύχει 36 γκολ! Οι “πράσινοι” δηλαδή σκοράρουν κατά μέσο όρο 3 φορές σε κάθε αγώνα!

Την δεύτερη καλύτερη επίθεση έχει ο Πανθουριακός με 30 γκολ και ακολουθεί ο Απόλλωνας με 27.

- Την καλύτερη άμυνα έχουν Πανθουριακός και Διαβολίτσι που έχουν δεχθεί από 6 γκολ. Ο πρωτοπόρος Πάμισος, ο Απόλλωνας και ο Εθνικός έχουν δεχθεί από 9 τέρματα.

- Την χειρότερη επίθεση έχει η Αναγέννηση Παραλίας με 5 μόλις τέρματα, ενώ από 8 φορές έχουν σκοράρει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και ο Μιλτιάδης.

- Την χειρότερη άμυνα έχει η Αναγέννηση που έχει δεχθεί 42 γκολ ενώ 39 γκολ έχει δεχτεί ο Μιλτιάδης και 34 ο Ολυμπιακός.

- Ο Πάμισος είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα μετρώντας 10 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 12 ματς. Μια ήττα έχει το Διαβολίτσι και από δύο οι Πανθουριακός, Ανδρούσα, Απόλλωνας και Εθνικός.

- Τις περισσότερες ήττες στο πρωτάθλημα έχει ο ουραγός Μιλτιάδης (11) ενώ 10 ήττες έχει η Αναγέννηση.

- Ο Πανθουριακός είναι η ομάδα που δεν έχει φέρει ακόμη ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Τις περισσότερες ισοπαλίες έχει ο Εθνικός Μελιγαλά που έχει τέσσερα «Χ» στο πρωτάθλημα.

- Το απόλυτο των βαθμών στην έδρα της δεν έχει καμιά ομάδα. Την καλύτερη επίδοση έχει το Διαβολίτσι με 5 νίκες και μια ισοπαλία και ο Πάμισος με 4 νίκες και μια ισοπαλία.

Ο πίνακας των σκόρερ

Πρώτος σκόρερ είναι ο Βαγγέλης Λαθύρης του Παμίσου με 9 γκολ και ακολουθούν οι Χελάς (Πανθουριακός), Διακουμής (Τέλλος Αγρας) που έχουν από 8 γκολ.

Οι Γκελγκέρια (Απόλλωνας), Γεωργιόπουλος (Ανδρούσα), Μουλιάτος (Πανθουριακός) έχουν από 7 γκολ, ο Μπεγέτης (Εράνη) έχει 6 γκολ και από 5 γκολ έχουν οι Μιχαλόπουλος (Απόλλωνας), Αρ. Ηλιόπουλος (Ασπρόχωμα), Κουλόπουλος (Διαβολίτσι), Δημητρακόπουλος (Εράνη), Αναγνωστόπουλος (Ολυμπιακός Καλ.), Κοσμάς (Κυπαρισσία), Διαμαντόπουλος (Μιλτιάδης), Μπίσα (Πάμισος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναγνωστόπουλος του Ολυμπιακού έχει πετύχει τα 5 από τα 8 γκολ της ομάδας του.

Τρεις ομάδες άλλαξαν προπονητή

Τρεις ομάδες έχουν αλλάξει προπονητή μέχρι τώρα. Η Αναγέννηση μάλιστα δύο φορές.

Ξεκίνησε με τον Κώστα Στυλιανόπουλο, την θέση του πήρε για ένα μόλις μας ο Τάκης Πεφάνης και πριν λίγες μέρες ανέλαβε ο Σπύρος Τσίκινης που θα κάνει ντεμπούτο το 2018.

Ο Εθνικός ξεκίνησε με τον Φραγκίσκο Κεράνη την θέση του οποίου πήρε ο Ηλίας Μουρούσιας ως παίκτης - προπονητής, ενώ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Τάσο Χατζηαγγελή τον οποίο αντικατέστησε ο Γιώργος Γρηγορόπουλος.

 

 

 

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ