Σάββατο, 30 Δεκέμβριος 2017 11:01

Παραμένει αβέβαιο το μέλλον της “Μαύρης Θύελλας”

Γράφτηκε από τον

Το 2017 ολοκληρώνεται με την “Μαύρη Θύελλα” να αντιμετωπίζει διοικητικό πρόβλημα, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Σταύρου Παπαδόπουλου από την θέση του προέδρου.

Η Μεσσηνιακή ομάδα πλέον αναζητά λύση για την επόμενη μέρα, η οποία προς το παρών είναι αβέβαιη.

Το πρώτο και κύριο ερώτημα είναι βέβαια ποιος θα διαδεχθεί τον Στ. Παπαδόπουλο και ποιος θα σηκώσει το οικονομικό βάρος. Θα προκύψει ένας ισχυρός επιχειρηματίας που θα θελήσει να αναλάβει μόνος ή θα πάμε σε διοικητικό συμβούλιο που θα στηρίζεται οικονομικά από πολλούς; Επιπλέον, όποια και αν είναι η λύση, το δεύτερο σημαντικό ερώτημα είναι πως θα πορευθεί η Καλαμάτα στην συνέχεια του πρωταθλήματος; Θα ενισχυθεί για να χτυπήσει άνοδο ή θα μειώσει το μπάτζετ με στόχο να μείνει στην κατηγορία;

Θυμίζουμε πως το τέλος του 2017 βρίσκει την Μεσσηνιακή ομάδα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (μαζί με τον Πανηλειακό) του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής, δύο βαθμούς πίσω από τον Αστέρα Αμαλιάδας και έξι πίσω από τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη.

Δεν κάνει κίνηση ο Μανιατάκος

Πολλοί περίμεναν ότι η λύση για την Καλαμάτα θα έρθει από τον πρόεδρο του Αστέρα Βλαχιώτη Δημήτρη Μανιατάκο ο οποίος με δήλωση του είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Καλαμάτα τον Οκτώβριο ενώ την περασμένη εβδομάδα τόνιζε πως συζητά με τους συνεργάτες του την περίπτωση της Μεσσηνιακής ομάδας. Τελικά ο ισχυρός άνδρας του Αστέρα δεν κάνει κίνηση για την Καλαμάτα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Λακωνία σκέφτεται ακόμη και το αν θα συνεχίσει στην ομάδα του Βλαχιώτη. Κάτι το οποίο παρουσιάζει... διπλό ενδιαφέρον για την Καλαμάτα, η οποία αφενός ξεχνά την περίπτωση Μανιατάκου για την δική της διοίκηση και από την άλλη παρακολουθεί το ενδεχόμενο αποδυνάμωσης της ομάδας του Βλαχιώτη, η οποία είναι στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Πιθανό διοικητικό σχήμα με

Καλαματιανούς επιχειρηματίες

Την Πέμπτη το βράδυ μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Καλαμάτας, είχαν την πρώτη συνάντηση με Καλαματιανούς επιχειρηματίες με τους οποίους είχαν γίνει επαφές το προηγούμενο διάστημα. Οι Δάλλας, Ηλιόπουλος και Κρανιώτης έδωσαν το παρών από πλευράς διοίκησης, καθώς ο Δημήτρης Τσάκωνας ήταν στο Νοσοκομείο μετά από ξαφνική αδιαθεσία, την οποία ξεπέρασε ευτυχώς άμεσα και χθες το απόγευμα αναμενόταν να πάρει εξιτήριο.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και φάνηκε πως μπορεί να οδηγήσει σε συγκρότηση διοίκησης. Μάλιστα σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, το ζητούμενο θα είναι να δημιουργηθεί μια διοίκηση που δεν θα προσπαθήσει απλά να βγάλει τη χρονιά, αλλά να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό στόχο που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς η ομάδα.

Στην συνάντηση έδωσε το παρών ο πρόεδρος του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα συμμετέχει στην διοίκηση της Καλαμάτας, αλλά έδειξε διατεθειμένος να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια. Στα γραφεία του γηπέδου του Μεσσηνιακού βρέθηκαν ακόμη οι Δημήτρης Καπουλέας, Γιάννης Σταματογιαννόπουλος, Παναγιώτης Σουρέας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να βοηθήσουν,. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Καλαμάτας την ίδια πρόθεση έχουν εκδηλώσει και οι Ανδρέας Καλκαβούρας, Παναγιώτης Στάθης που δεν βρέθηκαν στην συνάντηση της Πέμπτης, ενώ υπάρχουν και άλλοι επιχειρηματίες που έχουν εκφραστεί θετικά στο να βοηθήσουν όπως οι Γιώργος Γκότσης, Αρις Χριστόφορος και ο πρώην παράγοντας Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης. Σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους της Καλαμάτας, πρόθεση να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Ράλλης, που όμως δεν θέλει να εμπλακεί διοικητικά.

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν νέες συναντήσεις και συζητήσεις όπου θα φανεί αν θα καταλήξουν σε συγκρότηση διοίκησης.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 12.30 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού θα γίνει διοικητικό συμβούλιο όπου τα μέλη της διοίκησης που βρέθηκαν στην προχθεσινή συνάντηση θα ενημερώσουν τα υπόλοιπα για τις εξελίξεις.

Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να οριστεί και η ημερομηνία γενικής συνέλευσης της ομάδας, που λογικά θα γίνει το δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου.