Πέμπτη, 04 Ιανουάριος 2018 12:09

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εχασαν την πρωτιά, αλλά προκρίθηκαν οι νέοι

Γράφτηκε από τον

Μετά από πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς οι νέοι της Μεσσηνίας γνώρισαν χθες στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία την ήττα με 0-2 από τους αντίστοιχους της Ηλείας και έχασαν την πρωτιά στον 9ο όμιλο, όχι όμως και την πρόκριση για την επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων.

Η Μεσσηνία πέρασε ως καλύτερη δευτεραθλήτρια - μαζί με το Ηράκλειο - από τους 12 ομίλους, μιας και είχε τους περισσότερους βαθμούς (15) που είναι και το πρώτο κριτήριο για την ανάδειξη των 2 καλύτερων δευτεραθλήτριων. Οσον αφορά την πρώτη θέση στον όμιλο, ισοβάθμησε με την Ηλεία, αλλά υστερεί στην ισοβαθμία, μιας και η Ηλεία κέρδισε χθες με 0-2, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου είχε ηττηθεί με 1-2.

Στους παίδες, η Μεσσηνία που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, νίκησε με 3-1 την Ηλεία και έκανε το απόλυτο (6 στα 6) στη φάση των ομίλων.

Με το απόλυτο στην επόμενη φάση οι παίδες

Με σκόρερ τους Ηλιόπουλο (2) και Παπαθεοδωρίδη η Μεσσηνία νίκησε με 3-1 την Ηλεία στο τελευταίο ματς της α’ φάσης. Ο Παπαθεοδωρίδης άνοιξε το σκορ στο 18’ έπειτα από φάουλ του Δολαπτσή και παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ να αποκρούσει.

Στο 52’ ο Μπομπότσι έκανε τη συρτή σέντρα και ο Ηλιόπουλος με πλασέ έκανε το 2-0. Εξι λεπτά αργότερα από μπαλιά του Λάσκαρη, ο Ηλιόπουλος υπό πίεση πλάσαρε κάτω από τα πόδια του γκολκίπερ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 68’ ο Καλογερόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το μοναδικό γκολ που δέχτηκε η Μεσσηνία στη φάση των ομίλων.

Το ματς διαιτήτευσε ο Κουράκος με βοηθούς τους Μπεκιάρη και Παναγιωτάκι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Λάππας, Λάσκαρης, Παυλής (62’ Ανδρώνης), Παπαθεοδωρίδης, Σάλλα, Τσουμάνης, Μπομπότσι (62’ Μαστορέας), Μούζος, Μπουρίκας (38’ Ηλιόπουλος), Δολαπτσής (53’ Παπανικολός), Φράγκος (53’ Γουρνάς)

ΗΛΕΙΑ: Πετρόπουλος, Ζαγκλής (53’ Τσουράπας), Ροδόπουλος, Φραγκοπανάγος, Τσουκαλάς, Καλογερόπουλος, Γιαννόπουλος (44’ Κοτσομύτης), Στεργιόπουλος, Δουλαβέρης (62’ Καραθανάσης), Δούφας (59’ Γ. Αλεξόπουλος), Χατζής.

Ηττήθηκαν 2-0 από Ηλεία οι νέοι

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε χθες από την Καλαμάτα η Ηλεία και πανηγύρισε την πρόκριση ως πρώτη στην επόμενη φάση, μιας και νίκησε με δύο γκολ διαφορά την Μεσσηνία (0-2), που δεν έκανε καλή εμφάνιση, ενώ προέκυψαν και προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι που ήθελαν μόνο νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση, είτε ως πρώτοι, είτε ως καλύτεροι δεύτεροι, προηγήθηκαν στο 46’ με πλασέ του Λούστρου μέσα από την περιοχή. Το 0-1 έδωσε ψυχολογία στην Ηλεία, η οποία έφθασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Παπαβασιλείου, αλλά ο Κουμπαρούλης τον νίκησε σε τετ α τετ στο 64’.

Ο Τσιγαρίδης με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του στο 69’, αλλά δεν βρήκε δίχτυα και στο 75’ ο Κακογιάννος με ψηλοκρεμαστό μακρινό σουτ έγραψε το τελικό 0-2.

Στο 88’η Ηλεία έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κανελλόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ματς διαιτήτευσε ο Λιάρος με βοηθούς τους Μπεκιάρη και Παναγιωτάκο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Κουμπαρούλης, Αρβανίτης, Οικονομέας, Παπαθεοδωρίδης, Στυλιανόπουλος, Παπαγιαννόπουλος (71’ λ.τρ. Σερπάνος), Σαρδέλης (29’ λ.τρ. Ακριστινέι), Κοσμόπουλος (46’ Αλεξανδρόπουλος), Κωστέας, Ζώτος (46’ λ.τρ. Βρυώνης), Τσιγαρίδης.

ΗΛΕΙΑ: Πλατής, Μπάλλας, Κωνσταντόπουλος, Χριστόπουλος, Κανελλόπουλος, Μαρκόπουλος, Λούσκος, Κόκκινος (10’ λ.τρ. Φερεκίδης) , Παπαβασιλείου, Ζαφειρόπουλος (42’ λ./τρ. Κακογιάννος) , Ζωγάκης (77’ Α. Αρβανίτης).