Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 12:39

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ 3-1: Νίκησε εύκολα και ελπίζει σε διοικητική λύση

Γράφτηκε από τον

Για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η Καλαμάτα απέναντι στο αδύναμο Λεωνίδιο.

Μετά από ένα νωθρό πρώτο 45λεπτο όπου οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, στο β’ ημίχρονο η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοση της και έφτασε άνετα στη νίκη με 3-1 απέναντι στην ομάδα της Αρκαδίας η οποία είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς να έχει ούτε ένα βαθμό στο πρωτάθλημα.

Ενα αυτογκόλ του Μπούρα στο 50’ και δύο γκολ του Σταύρου Τσουλάκου στο 67’ και το 70’ έδωσαν τη νίκη στην Καλαμάτα με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο 80’ με τον Ανδρ. Κύριο. Μετά την αποχώρηση του Νίκου Ζαλίκα, στον πάγκο κάθισε ο Ελβιο Μάνα, ο οποίος στο φινάλε επισήμανε την ανάγκη να βρεθεί άμεσα διοικητική λύση.

Αυτό είναι άλλωστε και το θέμα που καίει τους Μεσσήνιους που μετά την αποχώρηση του Στ. Παπαδόπουλου ψάχνουν για το νέο διοικητικό σχήμα. Σήμερα μάλιστα θα γίνει διοικητικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις και οι επαφές με τους Καλαματιανούς επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν την ομάδα.

Χωρίς γκολ το πρώτο ημίχρονο

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν γνωστή και λίγο πολύ όλοι περίμεναν ότι εύκολα ή δύσκολα η “Μαύρη Θύελλα” θα πάρει τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο πάντως, οι “μελανόλευκοι” δεν είχαν καλή εικόνα. Ισως πίστεψαν και αυτοί ότι θα κερδίσουν χωρίς να ιδρώσουν και έτσι το πρώτο 45λεπτο κύλησε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Οσον αφορά τις καλύτερες φάσεις, μόλις στο 5' ο Γουερέ – κορυφαίος της Καλαμάτας στο ματς - από δεξιά γύρισε στον Τσουλάκο που έκανε το πλασέ αλλά ο Κ. Γιαννούσης – κορυφαίος των φιλοξενούμενων στο ματς - είχε καλή θέση και μπλόκαρε.

Η επόμενη καλή στιγμή έγινε στο 21' όταν ο Αθανασόπουλος έκανε την πάσα στον Γουερέ που σούταρε μια τη μια μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λάτση και πέρασε λίγο έξω, κόρνερ. Η Καλαμάτα αδυνατούσε να βρει ρυθμό και το Λεωνίδιο έχασε σημαντική ευκαιρία στο 31' όταν ο Βρετάκης βρήκε τον Ανδ. Κύριο στην περιοχή αυτός έκανε το πλασέ αλλά ο Γκόμες απόκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Στην επόμενη φάση η Καλαμάτα απείλησε με δυνατό σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου αλλά Κ. Γιαννούσης έδιωξε με τις γροθιές. Το σουτ του Καλογερόπουλου στο 33' έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 36' ο Καμινιώτης εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Καντούτσης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι αφού πρώτα την βρήκε λίγο με τα δάκτυλα και ο Κ. Γιαννούσης.

Με αυτογκόλ και Τσουλάκο

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η λύση για το γκολ ήρθε για την Καλαμάτα και μάλιστα από πόδι αμυντικού. Στο 51’ ο Γουερέ έκανε ωραία πάσα στον Παπουτσογιαννόπουλο που με μια έφερε τη μπάλα στην περιοχή και ο Μπούρας προ του επερχόμενου Αθανασόπουλου στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 61΄ο Γουερέ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ αλλά απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κ. Γιαννούσης.

Στο 63' από φάση διαρκείας στην περιοχή του Λεωνιδίου ο Καντούτσης έπιασε το γυριστό σουτ για να απόκρουσε και πάλι ο Κ. Γιαννούσης σε κόρνερ.

Τελικά στο 67' έγινε το 2-0 με ωραία κεφαλιά του Τσουλάκου μετά από σέντρα του Σαραντόπουλου.

Στο 70' ο Τσουλάκος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με πλασέ μετά από ασίστ του Γουερέ και διαμόρφωσε το 3-0 για την Καλαμάτα.

Στο 80' ο Λάτσης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ανδρέας Κύριος με πολύ ωραία κεφαλιά νίκησε τον Γκόμες για να μειώσει σε 3-1 για το Λεωνίδιο.

Ο Γουερέ ήταν ο κορυφαίος της Καλαμάτας, ο Σταύρος Τσουλάκος ήταν στις φάσεις και τα δύο γκολ του δίνουν ψυχολογία για την συνέχεια ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ντεμπούτο του 15χρονου Παρασκευά Τσιγαρίδη σε εθνική κατηγορία.

Διαιτητής ήταν ο Λιάρος και βοηθοί οι Καφετζόπουλος, Σόβολος, όλοι από την Λακωνία.

Κίτρινη είδε ο Μπακάλης στο 59'.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Παπουτσογιαννόπουλος, Λιόλιος, Καλογερόπουλος, Καντούτσης, Ζαχαρόπουλος (88' Νινιός), Καμινιώτης, Ν. Νικολόπουλος (46' Σαραντόπουλος), Αθανασόπουλος (68' Ρονκάτο), Τσουλάκος (84' Τσιγαρίδης), Γουερέ.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ: Κ. Γιαννούσης, Γρ. Λάτσης, Μπακάλης, Π. Κύριος (89' Γ. Λάτσης), Μπούρας (59' Δολιανίτης), Σοφ. Γιαννούσης, Χιώτης, Βρετάκης (77' Μπαιρακτάρης), Πιτ. Κύριος, Χρ. Κατσικαδάς (86' Καττής), Ανδ. Κύριος.

Μάνα: “Να βρεθεί άμεσα λύση”

Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα διοικητική λύση επισήμανε μετά το ματς ο Ελβιο Μάνα: “Ηταν δύσκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση στην ομάδα. Υπήρχε μια ανασφάλεια στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά στο β’ ημίχρονο αλλάξαμε το σύστημα και η ομάδα πήγε καλύτερα ενώ θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ. Στενοχωρήθηκα πάντως για το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεθεί πολύ σύντομα διοικητική λύση ώστε να βρει το δρόμο της η ομάδα. Οι επενδυτές που ενδιαφέρονται να μην καθυστερήσουν. Το πρωτάθλημα παίζετε ακόμη. Με 2-3 κινήσεις η Καλαμάτα μπορεί να το χτυπήσει. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σταύρο Παπαδόπουλο για την στήριξη του στην ομάδα, ξέρουμε ότι λόγω υγείας δεν μπορεί να συνεχίσει. Μερικοί ανεγκέφαλοι έβρισαν τον Στ. Παπαδόπουλο στο προηγούμενο ματς. Είναι ντροπή τους. Ευτυχώς ήταν λίγοι”, τόνισε ο Ελβιο Μάνα.

Ο νεαρός Παρασκευάς Τσιγαρίδης δήλωσε πολύ χαρούμενος για το ντεμπούτο του στην Γ’ εθνική με την Καλαμάτα, ευχαρίστησε τον Ελβιο Μάνα που τον χρησιμοποίησε και τόνισε πως η Καλαμάτα ελπίζει στο πρωτάθλημα.

Από πλευράς των φιλοξενούμενων, ο προπονητής του Λεωνιδίου Γιάννης Νενεκούμης τόνισε: “Πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Γνωρίζαμε πως η Καλαμάτα έχει κάποιος καλούς παίκτες όπως ο Γουερέ που μας δημιούργησε πολλά προβλήματα στο β’ ημίχρονο και η Καλαμάτα πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη. Ολα τα παιδιά στην ομάδα μας είναι από το Λεωνίδιο, αλλά παρότι είμαστε ερασιτεχνική ομάδα προσπαθούμε να λειτουργούμε επαγγελματικά. Είχαμε στην αποστολή 8 παίκτες κάτω των 18 ετών ενώ ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 21 έτη. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Καλαμάτα”.

Ο γκολκίπερ του Λεωνιδίου Κ. Γιαννούσης σημείωσε πως η ομάδα του δείχνει σημάδια βελτίωσης στα τελευταία παιχνίδια. “Είμαστε καλοί στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο β’ δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε. Είναι σημαντικό όμως ότι βελτιωνόμαστε ειδικά στο επιθετικό κομμάτι”, κατέληξε ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων στο χθεσινό ματς.