Κυριακή, 01 Δεκέμβριος 2013 14:28

Η Καλαμάτα με γκολ του Καλαντζή 1-0 τον Αρη Αιτωλικού εκτός έδρας, τα αποτελέσματα στην Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Ο Χρήστος Καλαντζής γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 31 του γενέθλια. Ο επιθετικός της "Μαύρης Θύελλας" βρήκε δίχτυα για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και οδήγησε την Μεσσηνιακή ομάδα σε εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Άρη Αιτωλικού.
Ο έμπειρος φορ έχει πάρει… μπροστά για τα καλά και οδηγεί την "Μαύρη Θύελλα" στην προσπάθεια που κάνει να πιάσει τους πρωτοπόρους του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής.
Το ματς κρίθηκε στο 34' από ένα εξαιρετικό αριστερό βολέ του Καλαντζή. Το ματς ποιοτικά ήταν μέτριο αφού ο ισχυρός αέρας δεν επέτρεψε στους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν σπουδαία πράγματα. Το ζητούμενο για την Καλαμάτα όμως ήταν οι τρεις βαθμοί και το θετικό είναι ότι κατακτήθηκαν, έστω και με μέτρια εμφάνιση.
Το δυσάρεστο ήταν ότι η διαφορά των 6 βαθμών από την κορυφή δεν μειώθηκε αφού κέρδισαν και οι τρεις πρωτοπόροι (Αχαϊκή, Παναργειακός, ΑΕ Καραϊσκάκης). Η Καλαμάτα λοιπόν μπορεί να ετοιμάζεται με καλή ψυχολογία για το πολύ μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Παναργειακό στο Αργος.

Η εικόνα του αγώνα

Η Καλαμάτα είχε υπέρ της τον ισχυρό αέρα, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς. Μάλιστα στο 8' είχαν δοκάρι! Ο Κολοβάκης έκανε μια σέντρα και ο Ζαχαρόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια κόρνερ.
Στο 25΄ο Μπαρμπαρούσης απείλησε με φάουλ αλλά ο Ρηγανάς απόκρουσε τη μπάλα, για να ολοκληρωθεί κάπου εκεί το διάστημα υπεροχής των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος.
Στην συνέχεια η Καλαμάτα άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα και ευτύχησε να φτάσει σχετικά γρήγορα στο γκολ.
Ήταν το 34' όταν ο Πούτσης έκανε την παράλληλη σέντρα στην περιοχή, ο Καλαντζής κοντρόλαρε την μπάλα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών και με αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Ζέρβα γράφοντας το 0-1.
Στο 37' μάλιστα είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα, όταν ο Οντσβόνγκ πήρε μια πάσα και βγήκε τετατετ με τον Ζέρβα, ο οποίος με σωτήρια έξοδο πρόλαβε να διώξει την μπάλα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο β' ημίχρονο, όπου πλέον είχαν υπέρ τους και τον αέρα. Στο διάστημα 45'-65' πίεσε την Καλαμάτα, χωρίς όμως να κάνει την κλασική ευκαιρία.
Η Καλαμάτα ξανάφερε το ματς στα μέτρα της μετά το 65' και στο δεκάλεπτο 70-80' είχε τις φάσεις να καθαρίσει το ματς
Στο 75' ο Πούτσης βρέθηκε σε καλή θέση αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Πατσέα. Στο 77' ο Καλαντζής βρήκε τον Γιάννη Καλογερόπουλο σε καλή θέση αλλά αυτός πλάσαρε άουτ. Στο 79' ο Καλαντζής είχε ένα καλό σουτ αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι. Η Καλαμάτα δεν τελείωσε το ματς λοιπόν και στο τεελευταίο δεκάλεπτο δέχτηκε την πίεση των γηπεδούχων που τα έπαιξαν όλα για όλα.
Στο 82' και το 85' όμως ο Μπαρμπαρούσης σούταρε άουτ από σχετικά καλές θέσεις και έτσι η Καλαμάτα κράτησε την πολύτιμη νίκη.
Στο γήπεδο βρέθηκε λίγος κόσμος (περίπου 150 θεατές). Παρών ο Ράλλης και τα περισσότερα μέλη της διοίκησης της Καλαμάτας όπως και περίπου 25 φίλοι της τοπικής μας ομάδας.
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Ζέρβας, Τριλιανός, Χονδρογιάννης, Σωτηρόπουλος, Καλοκαίρης (65' λ.τ. Πατσέας), Παλιάτσος, Καβαλιέρης, Γρηγοριάδης, Γαβρίνας (80' Λαδάς), Μπαρμπαρούσης, Κολοβάκης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ρηγανάς, Ι. Καλογερόπουλος (89' Γεωργακόπουλος), Τσόπελας, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Πούτσης (85' Τσιρίλο), Καραχάλιος (60' Κωνσταντόπουλος), Οντσβόνγκ, Ζαχαρόπουλος, Καλαντζής.