Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 14:37

"Αλωσε" την Τρίπολη ο Μεσσηνιακός και βλέπει ψηλότερα στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον
"Αλωσε" την Τρίπολη ο Μεσσηνιακός και βλέπει ψηλότερα στη Γ' εθνική

Ο Βαγγέλης Γούτης είχε δηλώσει πριν το ματς ότι ο Μεσσηνιακός είναι μια ομάδα που αν της δώσεις δικαίωμα μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Και το άσχημο γι' αυτόν είναι ότι επιβεβαιώθηκε. Ο Μεσσηνιακός με σκόρερ τον Αργυρόπουλο νίκησε 1-0 τον Παναρκαδικό στην Τρίπολη και ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους "πράσινους¨" μετά το 2-1 επί της Κορίνθου με την οποία αρχίζουν να βλέπει... ψηλότερα στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.


Αντίθετα ο Παναρκαδικός γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα και δείχνει να χάνει το τρένο της… ανόδου.  Το χθεσινό αποτέλεσμα είχε μάλιστα ως συνέπεια να λυθεί η συνεργασία με τον Βαγγέλη Γούτη. Ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε μετά τη λήξη του αγώνα και χρέη προπονητή αναλαμβάνουν οι συνεργάτες του Κώστας Καλογιαννίδης και Γιώργος Τζήλος.
Οσον αφορά το ματς, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσουν και είχαν καλές στιγμές με τους Γαλάνη και Καδά στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια οι καλαματιανοί ισορρόπησαν στο χώρο του κέντρου και κατά διαστήματα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο.
Στο 25' δε, έφθασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Βιτάλι νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ανδριόλα που έδιωξε με τα πόδια. Νωρίτερα ο Μέλιος είχε πλασάρει άουτ από θέση βολής.
Στο 32' ο Μπεντεβής επιχείρησε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο πάνω μέρος του δοκαριού και να καταλήγει άουτ. Ο ίδιος παίκτης είχε κεφαλιά (άουτ) στο 45'.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ με τον Παναρκαδικό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι όμως και τον τρόπο να σκοράρει. Ο Μεσσηνιακός είχε ως βασικό μέλημα να κρατήσει το μηδέν και αν μπορέσει να χτυπήσει στην αντεπίθεση.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Δημήτρη Τσάκωνα, καθώς ο Αργυρόπουλος με πλασέ έκανε το 0-1 κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο το άγχος για τους γηπεδούχους που ήθελαν μόνο τη νίκη.
Οι Μεσσήνιοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια το προβάδισμα δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους που πίεσαν μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να έχουν την κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.
Ο Δ. Τσάκωνας έριξε στο ματς και τους Μπεγέτη, Τσουκάλη, για να κλείσει περισσότερο τους διαδρόμους και ο ψυχωμένος Μεσσηνιακός κράτησε μέχρι το τέλος το πολύτιμο 0-1.
Να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες με συνέπεια να βρεθούν στο γήπεδο 400 άτομα, εκ των οποίων και 20 καλαματιανοί.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ανδριόλας, Γ. Κυριακόπουλος (72' Δήμος), Μπούτας, Μπεντεβής, Δ. Κυριακόπουλος, Παπαζούδης, Σταθουλόπουλος (50' Σαλαπάτας), Καδάς, Γαλάνης, Μέλος (50' Μπινιχάκης), Μουστόγιαννης.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:  Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Σπανός, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης (70' Μπεγέτης), Βιτάλι, Τσουλάκος (65' Τσουκάλης), Χελάς (85' Κουκούτσης).