Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 18:55

Μηδενική επιχορήγηση σε ΕΠΟ και ερασιτεχνικά σωματεία και το 2018

Γράφτηκε από τον
Μηδενική επιχορήγηση σε ΕΠΟ και ερασιτεχνικά σωματεία και το 2018

Ανακοινώθηκαν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι επιχορηγήσεις των σημαντικότερων Ομοσπονδιών για το 2018 με τις μισές να παρουσιάζουν αύξηση και τις άλλες να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Οσον αφορά πάντως την επιχορήγηση προς την ΕΠΟ και τις Ενώσεις και για το 2018 φαίνεται πως θα είναι... μηδενική. Συγκεκριμένα δεν ανακοινώθηκε επιχορήγηση για την ΕΠΟ από τη ΓΓΑ, όπως είχε γίνει άλλωστε και πέρυσι. Κάτι που σημαίνει πως δεν θα αποκομίσουν τίποτα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία στα ταμεία τους από τις κατά τόπου Ενώσεις, όπως συνέβαινε πριν χρόνια. 

Σύμφωνα με τα ποσά που ανακοινώθηκαν από την ΓΓΑ σε 28 Ομοσπονδίες θα μοιραστούν περίπου 17,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό σχεδόν ίδιο με πέρσι όμως που επί της ουσίας είναι ελαφρώς μεγαλύτερο.

Φέτος ανακοινώθηκε η επιχορήγηση για 28 Ομοσπονδίες σε αντίθεση με πέρσι που ήταν για 31. Οι επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών για το 2018 παρουσιάζουν αυξήσεις ή παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με τις αντίστοιχες προβλέψεις του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα, από τις 28 Ομοσπονδίες των οποίων ανακοινώθηκε η επιχορήγηση οι 14 έχουν αύξηση και άλλες τόσες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Το συγκεκριμένο ποσό δεν είναι το συνολικό που θα δοθεί από την Κυβέρνηση στον ελληνικό αθλητισμό. Για παράδειγμα φέτος δεν υπάρχει στον σχετικό πίνακα ποσό που να αντιστοιχεί στην ποδηλατική Ομοσπονδία, ωστόσο έχει γίνει πρόβλεψη για το ποσό που αναλογεί στο μισθολογικό κόστος της. Για την ακρίβεια σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το ποσό θα ανέρχεται περίπου στις 180.000 ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και στο γκολφ το οποίο θα πάρει περίπου 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη επιχορήγησης των Special Olympics Hellas με το ποσό των 10.000 Ευρώ, καθώς και της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων με το ποσό των 5.000 Ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην τελική εκταμίευση και της φετινής χρονιάς οι επιχορηγήσεις ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες των Ομοσπονδιών και πάντα μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι μέσω της ΚΟΕ θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης (για τη αποφυγή πνιγμού), ενώ σε συνεργασία με το ΟΑΚΑ έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση των υφιστάμενων σανίδων του καταδυτηρίου.

Πηγή: sport24.gr