Κυριακή, 01 Δεκέμβριος 2013 20:51

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ 1-0: Με σκόρερ τον... 41χρονο Μητρόπουλο!

Γράφτηκε από τον

Τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής στην Α' τοπική απολαμβάνει από απόψε η Κυπαρισσία. Ο ΑΟΚ με σκόρερ τον 41χρονο (!) Γιώργο Μητρόπουλο νίκησε με 1-0 τον Εθνικό στο μεγάλο ντέρμπι και αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από την ομάδα του Μελιγαλά, ενώ διατήρησε το +2 από τον Πάμισο που ανέβηκε στη 2η θέση.
Οι γηπεδούχοι έφθασαν δίκαια στη νίκη, καθώς ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχαν και 3 δοκάρια. Ο Εθνικός είχε παθητικό ρόλο  και αγωνίστηκε ξεκάθαρα για την ισοπαλία. Θα μπορούσε πάντως να κλέψει στο τέλος το βαθμό, αφού ο Μουρούσιας έχασε κλασική ευκαιρία (η μοναδική) στο 83'.
Για να μείνει πάντως "ζωντανός" μέχρι το φινάλε χρειάστηκε η εξαιρετική εμφάνιση του Κατσαρέα, ο οποίος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις. Στον αντίποδα ξεχώρισαν οι Παναγόπουλος, Ντιόπ και Μιτρόφ, οι οποίοι κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου. Και επίσης ο Μητρόπουλος που μπήκε αλλαγή και έδωσε τους τρεις βαθμούς. Για τον Εθνικό όλα τα ατού του βρέθηκαν σε μέτρια έως κακή μέρα.
Να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας και έντονη βροχόπτωση). Παρ' όλα αυτά το ντέρμπι παρακολούθησαν 350 άτομα.
Η Κυπαρισσία μπήκε πιο δυνατά και στο 19' έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία.
Ο Παναγόπουλος τροφοδότησε τον Μιτρόφ που σούταρε, αλλά ο Κατσαρέας απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.
Στο 31' ο Μιτρόφ συνδυάστηκε με τον Στρέπι. Ο δεύτερος απέφυγε τον Κανελλόπουλο και βγήκε τετ α τετ με τον Κατσαρέα πλασάροντας άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 43' από φάουλ του Γαργαρώνη, ο Παναγόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα αφού τη βρήκε με τα ακροδάκτυλα ο Κατσαρέας χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.
Τρεις σημαντικές ευκαιρίες για την Κυπαρισσία, ενώ ο Εθνικός ήταν ακίνδυνος δίνοντας έμφαση στην άμυνα.
Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη. Στο 59' από σέντρα του Ανδρουτσή, ο νεοεισελθών Μητρόπουλος επιχείρησε κάτι σαν σέντρα σουτ στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο 63' όμως έγινε η φάση που έκρινε το ντέρμπι. Ο Σούπουλι με ωραία ενέργεια από δεξιά σέντραρε για τον Μητρόπουλο που με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-0.
Στο 77' ο Στρέπι έκανε το μακρινό σουτ, ο Κατσαρέας βρήκε την μπάλα που χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.
Στο 79' από πάσα του Παναγόπουλου, ο Στρέπι απέφυγε τον Κουτίβα και επιχείρησε να νικήσει με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον Κατσαρέα που και πάλι απέκρουσε.
Στο 83' ο Εθνικός άγγιξε την ισοφάριση. Ο Καραπετιάν έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά και ο Μουρούσιας μόνο από τα 5 μέτρα πλάσαρε ψηλά άουτ.
Στις καθυστερήσεις ο Μητρόπουλος σέντραρε, ο Μιτρόφ πήρε την κεφαλιά που αποκρούστηκε από τον Κατσαρέα και τον κάθετο δοκάρι.
Πολύ καλή η διαιτησία του Κατσαρέα και των βοηθών του Καστανά και Γεωργαντά.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπίζος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Σταματόπουλος, Γαργαρώνης. Μανδραπίλιας (58' Μητρόπουλος), Μιτρόφ, Ντιόπ, Στρέπι, (92' Κωνσταντόπουλος) Σούπουλι (88' Ντάβι), Παναγόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Κατσαρέας, Γερμάνης, Δικαίος, Κανελλόπουλος, Ντούζια, (88' Ηλ. Μητσέας) Τσώνης (75' Εμμανουήλ), Στρατής (69' Καραπετιάν), Κωνσταντόπουλος, Μουρούσιας, Θανόπουλος, Κουτίβας.