Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 14:53

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-1: Τον έσωσε και πάλι στο 94’ ο Μουλιάτος!

Γράφτηκε από τον

Το έκανε πριν μια εβδομάδα στο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα (ισοφάρισε σε 2-2 στο 94’), το έκανε και χθες στο Μελιγαλά ο Γιώργος Μουλιάτος...

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός σκόραρε και πάλι στο 94’ χαρίζοντας ένα σπουδαίο διπλό στον Πανθουριακό με 0-1, σε ένα ματς με νεύρα, που πήγε στη δύναμη και κρίθηκε στο φινάλε. Με το ένατο φετινό γκολ του Μουλιάτου η ομάδα της Θουρίας έμεινε ζωντανή στη μάχη του τίτλου αφού παρέμεινε στο -4 από τον πρωτοπόρο Πάμισο, δύο εβδομάδες πριν το ντέρμπι της Μεσσήνης.

Ο Εθνικός έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου που και πάλι έχασε ένα σωρό ευκαιρίες, όμως λυτρώθηκε για μια ακόμη φορά στα τελευταία λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο πήραν τα ηνία και απείλησαν στο πρώτο μέρος με δύο σουτ του Πανταζή και ένα του Βύζα, με τον Λίβα να αποκρούει όλες τις προσπάθειες.

Από την άλλη η ομάδα του Μελιγαλά είχε δύο εκτελέσεις φάουλ του Χότζα που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Σταθά.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανθουριακός έγινε ακόμη πιο επιθετικός και πίεσε την “κυανόλευκη” εστία.

Στο 55’ το ανάποδο ψαλίδι του Χελά, έδιωξαν πριν τη γραμμή οι αμυντικοί, ενώ επτά λεπτά αργότερα το σουτ του Μουλιάτου έφυγε σύριζα άουτ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 73’ όταν σε αντεπίθεση ο Χότζα σέντραρε και ο Κ. Κανελλόπουλος πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 75’ το κοντινό πλασέ του Χελά δεν βρήκε στόχο, ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Πανθουριακός στο 77’ με τον Μπιτσάνη να σουτάρει και τον Π. Κανελλόπουλο να απομακρύνει με το στήθος.

Φοβερή ευκαιρία με Μουρούσια στο 93'!

Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε γκραν γκινιόλ με τον Εθνικό να αγγίζει το γκολ στο 93’...

Ο Θανόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Τριανταφυλλάκης δεν συνεργάστηκε καλά με τον Σταθά και ο Μουρούσιας τσίμπησε την μπάλα που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και αφού η ομάδα της Θουρίας γλίτωσε το 1-0 στην επόμενη φάση έγινε το 0-1...

Στο 94’ λοιπόν ο Αργυρόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μουλιάτος στο πρώτο δοκάρι έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Λίβα να αποκρούσει (0-1).

Το ματς σφύριξε ο Ηλίας Νικολόπουλος αντί του Ηλία Αλεξέα που είχε οριστεί αρχικά.

Η αλλαγή ήταν επιβεβλημένη μιας και ο Αλεξέας ήταν βοηθός στο χθεσινό ματς της Σούπερ Λιγκ Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός , το οποίο αναβλήθηκε το Σάββατο λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Βοηθοί ήταν οι Ταβουλαρέας και Γιαννακλής.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Θανόπουλος, Π. Κανελλόπουλος, Μακρής, Σαραντόπουλος, Παπαδόπουλος (92’ Διακουμάκος), Καρατζούλιας, Χότζα, Κ. Κανελλόπουλος (88’ Σεμούρη), Λάγιος (82’ Χαραλαμπόπουλος), Γκιόζι (70’ Μουρούσιας).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Γ. Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Σεφεράσι (80’ Αργυρόπουλος), Κλουβάτος, Δρογγίτης (30’ Κουρούπης), Βυζάς (65’ Μπιτσάνης), Μουστάκας, Χελάς (88’ Χρ. Τρίψας), Πανταζής, Μουλιάτος.