Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2018 14:43

ΔΩΡΙΟ – ΑΙΑΣ 0-2: Σπουδαίο διπλό για την παραμονή

Γράφτηκε από τον

 

Μια σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αίας που επικράτησε στο Δώριο της τοπικής ομάδας με 2-0.

Η Καλαματιανή ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα τους αγώνες στο β’ γύρο του πρωταθλήματος της Α1 τοπικής και όπως είχε κάνει και στην πρεμιέρα στο “Π. Μπαχράμης” κέρδισε για δεύτερη φορά το Δώριο. Ουσιαστικά άρχισε την αντεπίθεση της με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Μια νίκη όμως που δεν ήταν μόνο για κατάκτηση των τριών βαθμών, αλλά ήταν νίκη ψυχολογίας, κάτι που είχε ανάγκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στο παιχνίδι αυτό σημαντική ήταν η βοήθεια δύο παικτών, που το καλοκαίρι μετακόμισαν στον Απόλλωνα Καλαμάτας, αλλά τις τελευταίες ημέρες επέστρεψαν για να βοηθήσουν στην προσπάθεια που θα γίνει για την παραμονή. Ο λόγος για τους Σταύρο Διονυσόπουλο και Γιάννη Στραβάκο (πέτυχε το 2ο γκολ), οι οποίοι δεν χρειάστηκαν χρόνο προσαρμογής, αφού βρέθηκαν σε γνώριμο περιβάλλον και βοήθησαν άμεσα την ομάδα τους να φτάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Από την άλλη το Δώριο ήθελε τη νίκη για να μπορέσει να διατηρηθεί στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν τις 3 πρώτες θέσεις της ανόδου, όμως δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες αυτή την περίοδο μαζεύουν ελιές και δεν προλαβαίνουν να δώσουν το “παρών” στις προπονήσεις. Αυτό θα συνεχιστεί για λίγο καιρό ακόμα και σίγουρα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο προπονητής Σωτήρης Μπουραντώνης για να μπορέσει ν διατηρήσει την ομάδα του σε καλό αγωνιστικό επίπεδο ώστε να μείνει σε τροχιά ανόδου. Αλλωστε όπως σημείωσε ο ίδιος μετά τον αγώνα σε δηλώσεις του στο “Notosport”: “υπάρχει δρόμος, δεν απογοητευόμαστε, σήμερα (σ.σ. προχθές) κάναμε μια κακή εμφάνιση και σίγουρα υπάρχει η δικαιολογία ότι μας έλειπαν λόγω των αγροτικών εργασιών και το μάζεμα των ελιών τα περισσότερα παιδιά και πληρώσαμε την ελλειπή προετοιμασία”. Από εκεί και πέρα χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του Αίαντα, δίνοντας συγχαρητήρια στην Καλαματιανή ομάδα.

Το Δώριο είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ δύο φορές, όμως οι Βεσέλης και Β. Μπόρα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν αντίστοιχα στο 10’ και στο 25’ όταν βγήκαν τετ-α-τετ με τον Γιακουμή. Στην πρώτη φάση ο Βεσέλης σούταρε για να αποκρούσει ο Γιακουμής, ενώ στη δεύτερη από το γύρισμα του Βεσέλη, ο Β. Μπόρα από το σημείο του πέναλτι σχεδόν με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 26’ μετά από φάουλ του Διονυσόπουλου ο Μπάκας με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Στο 57’ ο Γκρίτζαλης εκτέλεσε φάουλ και ο Βεσέλης που πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνα του Αίαντα με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 59’ από κόρνερ του Διονυσόπουλου ο Στραβάκος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

ΔΩΡΙΟ: Δήμας, Πετράκος (46’ Γκρίτζαλης), Πολίτης, Γεωργιόπουλος (80’ λ.τρ. Κ. Μπόρα), Μεμά, Ζέππος, Β. Μπόρα, Γκιάτα, Μπογκάσα, Αρ. Λιόγας (38’ Κομάν), Βεσέλης.

ΑΙΑΣ: Γιακουμής, Καλογερόπουλος (67’ Μασουρίδης), Ακριστινέι, Παπαθεοδωρίδης, Κολοκάθης, Ζαφείρης, Κωστέας (60’ Αντωνόπουλος), Ζαχαριάς (87’ Καραβίτης), Στραβάκος, Διονυσόπουλος, Μπάκας (70’ Κανιώρος).