Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2013 14:55

Νίκησε η... σκοπιμότητα στο Ολυμπιακός Καλαμάτας - Σπερχογεία (1-1)

Γράφτηκε από τον

Σ' ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας για το θέαμα που παρουσίασε, Ολυμπιακός Καλαμάτας και Σπερχογεία αναδείχθηκαν το Σάββατο ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας".

Οι "ταύροι" προηγήθηκαν στο 22΄ με τον Παγώνη και οι "ερυθρόλευκοι" ισοφάρισαν στο 53' με τον Καραγιάννη.
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν φλύαρος και χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Aπό την άλλη η Σπερχογεία είχε ως βασικό μέλημα να μην ηττηθεί και κράτησε σχετικά εύκολα το βαθμό, αφού έλειψαν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Κυριάρχησε η σκοπιμότητα και τα πολλά νεύρα. με τους παίκτες να διαμαρτύρονται συχνά στον ρέφερι Νίκα. Το ματς είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά και δύο αμφισβητούμενες φάσεις.
Στο 59' σε σουτ του Μαρούδα η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού, αλλά ο κ. Νίκας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ στο 90' ο Μπαλόπουλος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Αργάνη σε εκτέλεση φάουλ του Δ. Γιακουμή. Και εδώ ο ρέφερι θεώρησε ότι δεν υπάρχει παράβαση και άφησε το ματς να εξελιχθεί.
Ο Ολυμπιακός που ήθελε τη δεύτερη σερί νίκη στο παιχνίδι απείλησε πρώτος στο 7' με το σουτ του Αλεξανδρόπουλου που σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 19' ο Βασιλόπουλος τσίμπησε την μπάλα προ του Μάρη, αλλά βγήκε πολύ πλάγια και γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, χωρίς όμως να ακολουθήσει κάποιος συμπαίκτης του.
Τρία λεπτά αργότερα όμως από προσπάθεια του Βασιλόπουλου ήρθε το 0-1.
Ο έμπειρος επιθετικός πάσαρε στον Ι. Γιακουμή που σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Παγώνη, ο οποίος με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν με τον Αργάνη να μην μπορεί να βρει δίχτυα στο 31' σε κόρνερ του Αλεξανδρόπουλου.
Στο 40' από μία ακόμα στημένη φάση (φάουλ Καραγιάννη), ο Μπάλας είχε γυριστή κεφαλιά άουτ.
Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο που ήταν ισορροπημένο και στο 50' ο Μαρούδας σούταρε άουτ από καλή θέση.
Στο 53' ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Καλλιντέρη που αιφνιδιάστηκε.
Το 1-1 έδωσε ψυχολογία στον Ολυμπιακό που έψαξε το δεύτερο γκολ, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο, ενώ σε αρκετές φάσεις απουσίασε η ομαδικότητα.
Ετσι η Σπερχογεία που έκλεισε τους χώρους, έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας.
Η μόνη αξιοσημείωτη φάση μετά το γκολ (εκτός από τις δύο αμφισβητούμενες) είναι στο 72' όπου ο Αριτζής σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάρης, Παπαλέξης, Αργάνης, Μαρούδας, Μίντζηρας, Φουρναράκος, Αλεξανδρόπουλος, Καραγιάννης, Αριτζής (78' Σίνος), Μπαλαλάς, Μπάλας (46' Τσαναλίας)..
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Μούστος, Στέφανος, Πιχιγιόνι, Παγώνης (90' Χαρίτος), Καράμπελας, Ι. Γιακουμής, Μπαλόπουλος, Βασιλόπουλος, Δ. Γιακουμής, Μπούνας (72' Βασιλογιαννακόπουλος).