Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2013 21:02

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Η άμυνα την οδηγεί

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Η άμυνα την οδηγεί

Την ανοδική της πορεία συνέχισε η Καλαμάτα χθές στο Αιτωλικό και με τη νίκη της με 1-0 έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες, δείχνοντας πως έχει αφήσει οριστικά στο παρελθόν το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Η "Μαύρη Θύελλα" παραμένει σε απόσταση έξι βαθμών από την κορυφή και προσμένει τα ντέρμπι με Παναργειακό και Αχαϊκή για να μειώσει αυτή τη διαφορά.
Μεγάλο όπλο της Μεσσηνιακής ομάδας στα τελευταία παιχνίδια είναι δίχως αμφιβολία η άμυνα της που έχει κρατήσει το μηδέν στα τέσσερα τελευταία ματς που γίνονται πέντε αν βάλουμε μέσα και το ματς κυπέλλου με το Πανόπουλο/Αστέρα Αμαλιάδας.
Τελευταίο γκολ που δέχθηκαν οι "μελανόλευκοι" ήταν στα τέλη Οκτωβρίου στο ντέρμπι με τον Μεσσηνιακό και έκτοτε έχουν κατέβει τα… ρολά.
Η ομάδα του Μίλτου Γκόφα κράτησε απαραβίαστη την εστία της στα ματς με Παναρκαδικό (2-0), Ατρόμητο Αχαΐας (0-1), Πανόπουλο/Αστέρα Αμαλιάδας (3-0) και Αρη Αιτωλικού (0-1) και αυτό είναι το μυστικό της καλής πορείας της τον τελευταίο ενάμιση μήνα.
Φυσικά σε αυτό δεν έχουν συμβάλει μόνο ο τερματοφύλακας και η αμυντική γραμμή, αλλά και οι παίκτες του κέντρου, ακόμη και οι επιθετικοί που πιέζουν ψηλά και κλέβουν πολλές φορές την μπάλα.
Ο κ. Γκόφας έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του που ανταποκρίθηκαν ιδανικά στο Αιτωλικό σε ένα ματς που έγινε υπό άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο έμπειρος τεχνικός επισημαίνει πως όσο πιο αργά σπάσει το νικηφόρο σερί τόσο το καλύτερο και δεν προβληματίζεται για το γεγονός πως δεν μειώνεται η διαφορά από την πρώτη θέση επισημαίνοντας: "Εχουμε ακόμη 22 παιχνίδια και όλοι θα χάσουν βαθμούς, το θέμα είναι να κερδίζουμε εμείς".
Πλέον η Καλαμάτα κοιτάζει το ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής με τον Παναργειακό στο Αργος και σήμερα οι παίκτες έκαναν αποθεραπεία στο Στάδιο.
Οι Καλαντζής, Οντσβόνγκ και Αθανασόπουλος έκαναν προληπτικά θεραπεία και δεν έχουν κάτι το σοβαρό.
Εκτός μάχης παραμένουν οι τραυματίες Τριανταφυλλάκης και Μπελεβέτης που συνέχισαν χθες τη θεραπεία τους, όπως και ο Κωνσταντακόπουλος. Με τον Παναργειακό υπολογίζεται και ο στρατευμένος Ηλιόπουλος που προπονείται πλέον κανονικά.

Εκδρομή οι Bulldogs στο Αργος

Εκδρομή στο Αργος για τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Παναργειακό διοργανώνει ο σύνδεσμος φιλάθλων Καλαμάτας "Bulldogs Club".
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του συνδέσμου στο ιστορικό κέντρο (παπλωματάδικα) καθημερινά από τις 8 μ.μ. μέχρι τις 12 μ.μ.