Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 19:56

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 1-0: Ακάθεκτη για τον τίτλο

Γράφτηκε από τον

 

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε το Σάββατο η Μάνη με τη νίκη της με 1-0 επί του Ολυμπιακού Ανάληψης στο ντέρμπι κορυφής της Α1 τοπικής.

Οι Μανιάτες ήταν κυρίαρχοι σε όλο σχεδόν το 90λεπτο και έφτασαν πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το 1-0 στο τρίποντο.

Ετσι αποσπάστηκαν 7 βαθμούς από την δεύτερη Ανάληψη και δείχνουν να κρατούν σφιχτά στα χέρια τους όχι μόνο την άνοδο στην Α’ τοπική, αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Μάνης ήταν ο Στέλιος Σπανός που σημείωσε με εκπληκτική λόμπα από 35 μέτρα το μοναδικό γκολ, ενώ είχε στο ενεργητικό του και δύο δοκάρια.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα της Μεσσήνης μετά από 80 ημέρες ή καλύτερα μετά από εννέα αγωνιστικές, με την φορμαρισμένη ομάδα του Δημήτρη Αναστασόπουλου να μετρά σε αυτό το διάστημα 7 νίκες και 2 ισοπαλίες!

Στο προχθεσινό ματς οι “ερυθρόλευκοι”, που ξεκίνησαν τη χρονιά με στόχο την παραμονή, μπήκαν με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα, όμως έγιναν απειλητικοί μόνο από στημένες φάσεις.

Από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Πάνου Πολίμου πήρε τα ηνία του αγώνα και έχοντας καθολική κατοχή της μπάλας πίεσε την εστία του Καραμπάτου.

Στο 14’ ο Κ. Πουλάκος βρήκε στην περιοχή τον Χατζηπαναγιώτη που από κοντά γύρισε το κορμί του και σούταρε, όμως ο Καραμπάτος απομάκρυνε σωτήρια με τα πόδια, ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Δασκαλάκη ήταν άστοχο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χατζηπαναγιώτης έδωσε από δεξιά στον Κ. Πουλάκο, με την προβολή του τελευταίου να φεύγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι ατύχησαν να χάσουν νωρίς λόγω τραυματισμού τον Ιωάννου και έτσι ο κ. Αναστασόπουλος αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, βάζοντας στο ματς τον Σωτηριάδη στον άξονα και περνώντας τον Δουρούμη στο κέντρο της άμυνας.

Η Μάνη συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο 42’ άγγιξε το γκολ, όταν ο Δασκαλάκης έδωσε κάθετα στον Κ. Πουλάκο που έπιασε με τη μια το συρτό σουτ, όμως ο Καραμπάτος έδιωξε δύσκολα με τα πόδια σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Ανάληψης σημειώθηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Δ. Ανδρεάδη να εκτελεί ένα φάουλ και τον Κ. Παναγιωτόπουλο να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια.

Ο Σπανός το μοναδικό γκολ από τα 40 μέτρα!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τους γηπεδούχους να υπερέχουν και να ψάχνουν το πολυπόθητο γκολ, με τον Ολυμπιακό Ανάληψης να κλείνει καλά τους χώρους, αδυνατώντας όμως να κρατήσει μπάλα.

Στο 55’ μετά από βαθιά μπαλιά του Μέτσο, ο Α. Ηλιόπουλος τσίμπησε την μπάλα με τον Καραμπάτο να διώχνει... Στην εξέλιξη της φάσης ο Κ. Πουλάκος έπεσε κάτω από μαρκάρισμα του Δουρούμη, με τον κ. Αλεξέα να δίνει σωστά συνέχεια στο παιχνίδι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σπανός από θέση πλάγια αριστερά λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή επιχείρησε μια σέντρα σουτ, με την πορεία της μπάλας να ξεγελά τον Καραμπάτο που είχε βγει από την εστία του και το 1-0 ήταν γεγονός.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι Μανιάτες ξεδιπλώθηκαν από αριστερά, με τον

Π. Πουλάκο να σεντράρει, τον Κ. Πουλάκο να κάνει προσποίηση και τον Σπανό να πιάνει έναν κεραυνό με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και να σκάει στο έδαφος (δεν πέρασε τη γραμμή).

Οσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Πολυμενέα παρά μόνο με μακρινά φάουλ.

Η Μάνη έλεγξε τον ρυθμό και στο 80’ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ με το σουτ του Σπανού να χτυπά εκ νέου στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Καλή ήταν η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Βοσνάκη και Τσοπανάκη.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Πολυμενέας, Π. Πουλάκος, Μανωλέας, Μέτσο, Πετριτάι, Πιχιγιόνι, Δασκαλάκης, Ηλιόπουλος (76’ Λυμπερόπουλος), Κ. Πουλάκος, Χατζηπαναγιώτης (92’ Αράπι), Σπανός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Καραμπάτος, Ζερβάκος (63’ Βλαχάκης), Δουρούμης, Δ. Ανδρεάδης, Α. Ανδρεάδης, Μουτσούλας, Αβιζιώτης, Ιωάννου (25’ λ. τρ. Σωτηριάδης), Κ. Παναγιωτόπουλος (69’ Θεοδωρακόπουλος), Μ. Παναγιωτόπουλος (82’ Μιχαλόπουλος), Δωδέκατος.