Σάββατο, 27 Ιανουάριος 2018 11:16

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Καθηλώνει το ντέρμπι κορυφής της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Καθηλώνει το ντέρμπι κορυφής της Μεσσήνης

 

Το ντέρμπι κορυφής της Μεσσήνης δεσπόζει από το πρόγραμμα της πρεμιέρας του β’ γύρου της Α’ τοπικής που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο.

Ο Πάμισος θα υποδεχθεί την Κυριακή στις 3 μ.μ. τον Πανθουριακό σε ένα ντέρμπι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη για τον τίτλο. Οι “πράσινοι” βρίσκονται στην κορυφή, ένα βαθμό μπροστά από τον Πανθουριακό, ενώ προέρχονται από την πρώτη φετινή τους ήττα καθώς την περασμένη Κυριακή έχασαν με 3-2 στους Γαργαλιάνους από τον Τέλλο Αγρα. Εχασαν έτσι το +4 που είχαν από τον δεύτερο Πανθουριακό, με το αυριανό ντέρμπι να αποκτά έτσι ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο Πάμισος θέλει τη νίκη και αν τα καταφέρει θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για τον τίτλο, καθώς θα επαναφέρει την διαφορά στο +4 και παράλληλα θα έχει και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία καθώς είχε κερδίσει με 1-0 τον Πανθουριακό στο ματς του πρώτου γύρου.

Σε περίπτωση ισοπαλία, οι “πράσινοι” θα διατηρήσουν το μικρό προβάδισμα τους ενός βαθμού και όλα θα μείνουν ανοικτά ενώ ο Πανθουριακός από την πλευρά του έχει την ευκαιρία να πετύχει ένα μεγάλο διπλό και να σκαρφαλώσει έτσι για πρώτη φορά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι αναμένεται να προσελκύσει στο γήπεδο της Μεσσήνης πολύ κόσμο, τόσο φίλους των δύο ομάδων όσο και του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Αγωνιστικά, στον Πάμισο υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα. Από τη μια ο Αλέξης Μαντζούνης δεν υπολογίζει στον έμπειρο μέσο Ηλία Ηλιόπουλο που είναι τιμωρημένος καθώς αποβλήθηκε στους Γαργαλιάνους ενώ ο Βέλλης είναι τραυματίας,

Στον Πανθουριακό αντίθετα δεν υπάρχουν προβλήματα και ο Γιώργος Αργυρόπουλος θα έχει στην διάθεση του όλους τους παίκτες του.

Σημαντικά ματς σε Ανδρούσα,

Φιλιατρά και Μελιγαλά

Στα άλλα ματς, η Ανδρούσα που πλέον βρίσκεται στην 3η θέση θα υποδεχθεί τον ΑΟ Φαραί με τους γηπεδούχους να βρίσκονται σε φόρμα μετρώντας 5 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια τους.

Ενδιαφέρον ματς θα γίνει στα Φιλιατρά όπου η Εράνη θα υποδεχθεί το Διαβολίτσι. Οι Φιλιατρινοί προέρχονται από το άνετο διπλό επί του Ολυμπιακού ενώ είναι αήττητοι τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Το Διαβολίτσι προέρχεται από την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα του (0-1 από Ανδρούσα) και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Στο Μελιγαλά ο Εθνικός θα παίξει με την Κυπαρισσία σε ένα ακόμη αμφίρροπο παιχνίδι με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στην 8η θέση και να έχουν δύο βαθμούς λιγότερους από την 7η Κυπαρισσία.

Ο Απόλλωνας θα φιλοξενηθεί από το Ασπρόχωμα και θεωρητικά θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Το Ασπρόχωμα από την πλευρά του θέλει τους βαθμούς για να απομακρυνθεί και άλλο από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα υποδεχθεί τον Τέλλο Αγρα με τους γηπεδούχους να ψάχνουν βαθμούς για να βγουν από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ η ομάδα των Γαργαλιάνων θέλει να δώσει συνέχεια στη μεγάλη νίκη επί του Παμίσου την περασμένη αγωνιστική.

Αμφίρροπο παιχνίδι θα γίνει και στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” όπου θα παίξουν η Ομόνοια και η Σπερχογεία. Οπως φαίνεται από από τον βαθμολογικό πίνακα (όπου η Ομόνοια έχει ένα βαθμό περισσότερο) οι δύο ομάδες είναι κοντά σε δυναμικότητα για αυτό και το ματς αναμένεται με ενδιαφέρον. Τέλος, στον Πύργο Τριφυλίας ο ουραγός Μιλτιάδης θα ψάξει για την πρώτη φετινή του νίκη απέναντι στην προτελευταία Αναγέννηση που από την πλευρά της θέλει το διπλό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Σάββατο

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Τέλλος Αγρας

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Κασκάνης, Βρυώνης

Μιλτιάδης – Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Αδαμόπουλος, Γιαννακλής

Ασπρόχωμα – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.

Μπλάνας, Κομπιλίρης, Ταβουλαρέας

 

Κυριακή

Πάμισος – Πανθουριακός

Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.

Νικολόπουλος, Καρβούνης, Αδαμόπουλος

Εράνη – Διαβολίτσι

Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αντωνόπουλος, Παναγιωτόπουλος

Ανδρούσα – Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.

Σερεμέτης, Γ. Μιχαλόπουλος, Τσίρμπας

Εθνικός Μελιγαλά – Κυπαρισσία

Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Τσουλάκος

Ομόνοια – Σπερχογεία

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, 3 μ.μ.

Νίκας, Κομπιλίρης, Μπασιλάρης

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 15 αγώνες)

1. Πάμισος 45-12 38

2. Πανθουριακός 39-8 37

3. Ανδρούσα 21-13 32

4. Διαβολίτσι 19-7 31

5. Απόλλωνας Καλαμάτας 34-15 29

6. Τέλλος Αγρας 29-18 26

7. Κυπαρισσία 29-17 25

8. Εράνη 28-21 23

-. Εθνικός Μελιγαλά 18-12 23

10. Ομόνοια 20-20 17

11. Σπερχογεία 21-20 16

-. Α.Ο. Φαραί 13-15 16

13. Ασπρόχωμα 11-24 13

14. Ολυμπιακός Καλαμάτας 8-41 7

15. Αναγέννηση Παραλίας 8-54 4

16. Μιλτιάδης 9-55 1