Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 20:20

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-5: Ανετο διπλό με καλή μπάλα

Γράφτηκε από τον

 

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση ο Απόλλωνας κέρδισε προχθές στο γήπεδο Ασπροχώματος την τοπική ομάδα με 5-1.

Μια νίκη που διατήρησε τους “ασπρόμαυρους” μέσα στην πρώτη 5άδα του βαθμολογικού πίνακα της Α’ τοπικής.

Από την άλλη αυτή η ήττα κράτησε το Ασπρόχωμα πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 6 βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Ο Απόλλωνας ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με δύο γκολ διαφορά και έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του α’ μέρους η γηπεδούχος ομάδας μείωσε σε 1-2. Ενα γκολ που την ξανάβαλε στο παιχνίδι της διεκδίκησης ενός θετικού αποτελέσματος. Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας που μπήκε πιο δυνατά στο ματς κατόρθωσε να βάλει γρήγορα ακόμη δύο γκολ και έτσι να κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια των παικτών του Ασπροχώματος να διεκδικήσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν έμειναν με 9 παίκτες όταν αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Μπλάνα σε διάστημα 5 λεπτών, οι Α. Χρονόπουλος (55’) και Γ. Σακκάς (59’). Ο τελευταίος ήταν και ο μόνος τερματοφύλακας που είχε στη διάθεση του ο Ιλιριαν Λούτα και έτσι για το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Μουράτι, που έκανε ότι μπορούσε αλλά δεν μπόρεσε να γλιτώσει την εστία του από τη παραβίαση, ακόμη δύο φορές.

Τα γκολ

Στο 18’ από κάθετη πάσα του Τσουλάκου, ο Γκελγέρια με σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 34’ ο Κουντάνης έκανε το φάουλ για να αποκρούσει αρχικά ο Γ. Σακκάς και στην επαναφορά ο Τσουλάκος που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με πλασέ έκανε το 0-2. Στο 39’ ο Μπεκιάρης με φάουλ από μακριά έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια “έσκασε” στο έδαφος μέσα από τη γραμμή τέρματος όπως υπέδειξε και ο βοηθός διαιτητής και έτσι οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά σε 1-2. Στο 56’ ο Αλεξόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από αμυντικό και ο διαιτητής Μπλάνας σφύριξε το πέναλτι. Ο Αλεξόπουλος το εκτέλεσε εύστοχα και “έγραψε” το 1-3. Στο 62’ Τσουλάκος με σουτ σημείωσε το 1-4 πετυχαίνοντας παράλληλα το 2ο προσωπικό του γκολ. Στο 75’ από μπαλιά του Παπαδέα ο Αλεξόπουλος με σουτ στο αριστερό “Γ” διαμόρφωσε το τελικό 1-5 και έβαλε και αυτός το 2ο προσωπικό του γκολ στο ματς.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Κομπιλίρης, Ταβουλαρέας.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Γ. Σακκάς, Ε. Χρονόπουλος (61’ Παχτίτης), Ζαφειρόπουλος, Λούτα, Α. Χρονόπουλος, Παπανικολόπουλος, Μπεκιάρης, Μουράτι, Ι. Σακκάς (65’ Βιλλιώτης), Γυφτέας, Μπούρδος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Μπαχράμης (68’ Γαλανόπουλος), Παπαδέας, Βασιλόπουλος, Λαγωνικάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Τσουλάκος, Μανωλόπουλος, Αλεξόπουλος, Μιχαλόπουλος (60’ Καραβίτης), Γκελγκέρια.