Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2018 16:16

Εκοψαν πίτα οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον

Μέσα σε ένα ζεστό και οικογενειακό κλίμα οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού έκοψαν την Παρασκευή το βράδυ την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Μια εκδήλωση που έβγαλε και δύο ειδήσεις, εξίσου σημαντικές όχι μόνο για το σύλλογο των παλαιμάχων, για την ομάδα του Μεσσηνιακού, αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Η μία είδηση αφορά την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στις 16 Ιουνίου στη γιορτή για τη συμπλήρωση 130 από την ίδρυση του αρχαιότερου συλλόγου στην Ελλάδα.

Η δεύτερη είδηση αφορά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα που θα γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό. Συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου ανήμερα του Ευαγγελισμού, η ομάδα των παλαιμάχων του Μεσσηνιακού θα δώσει φιλικό αγώνα με την ομάδα των γιατρών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Το παιχνίδι αυτό γίνεται με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καλαμάτας. Αντί για εισιτήριο ο κάθε άνθρωπος που θα πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι θα φέρνει τρόφιμα, τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα δοθούν στους υπεύθυνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Σε ότι αφορά τη φετινή εκδήλωση κοπής της πίτας, πραγματοποιήθηκε στο “Πράσινο Αστέρι” στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, όπου σύσσωμη η διοίκηση, υποδέχτηκε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αλλά και αρκετούς φίλους της ομάδας.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, ο πρόεδρος της ανδρικής ομάδας του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος και τα μέλη Χρήστος Ζερίτης ταμίας, έφορος στο τμήμα βόλεϊ, αλλά και διαχειριστής ηλεκτρονικών μέσων και υπέθυνος μάρκετιγκ και Γιάννης Σπαντιδέας έφορος ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Μαλαπέτσας παλιός παράγοντας αλλά και πρόεδρος Γιώργος Μαλαπέτσας, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας Νικήτας Παπανικολόπουλος, Νίκος Μουλατσιώτης και οι Γιάννης Κονταργύρης, Δημήτρης Καπουλέας και Θανάσης Πανταζής που είναι φίλοι του συλλόγου παλαιμάχων του Μεσσηνιακού.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος των παλαιμάχων Σταύρος Χριστόπουλος, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα αφού καλωσόρισε όλους στην εκδήλωση του συλλόγου έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Γιώργο Μαλαπέτσα, από τους παλιούς παράγοντες της ομάδας, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος, σημειώνοντας ότι κάθε χρόνο, όπως και φέτος είναι πάντα κοντά στους παλαίμαχους και τον ευχαρίστησε για όσα έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει. Επίσης στη σύντομη ομιλία είπε ακόμη: “Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παλαίμαχους, όλους όσοι διετέλεσαν πρόεδροι της ομάδας έως σήμερα, για ότι προσέφεραν, καθώς και όλα τα μέλη. Ομως θα ήθελα δημόσια, αν και μπορούσα να το κάνω και ιδιωτικά, νιώθω την ανάγκη να δώσω συγχαρητήρια και να παράλληλα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Πετρόγιαννη γιατί είναι ο βασικός συντελεστής σε όποια δραστηριότητα έκανε ο Μεσσηνιακός.

Τυχερός ήταν ο Νίκος Μουστάκας που βρήκε το φλουρί και πήρε δώρο ένα ρολόι casio από το κατάστημα Μιχόπουλος. Επίσης με λαχειφόρο αγορά κληρώθηκαν ακόμη 10 δώρα, κάποια από τα οποία ήταν και προσφορές των φίλων του συλλόγου παλαιμάχων.

Η ορχήστρα του κέντρου φρόντισε για τη διασκέδαση των παρευρισκομένων με το λαϊκό πρόγραμμα της.