Παρασκευή, 02 Φεβρουάριος 2018 22:45

Εκοψαν την πίτα τους οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας έκοψαν την πίτα τους, την Τετάρτη το βράδυ στην ταβέρνα Δρίτσας στην Μαρίνα.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου των παλαιμάχων Μανώλης Θεοδώρου, που άνοιξε την εκδήλωση, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τα μέλη της ομάδας, τους χορηγούς και τους φίλους του συλλόγου, τους ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, στην ομάδα της Καλαμάτας να βρει το δρόμο της και ότι ο σύλλογος παλαιμάχων είναι κοντά στην ανδρική ομάδα. Στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες του συλλόγου από το 1992 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα. Το πρώτο που είπε αφορούσε στα ποσά που έχει συγκεντρώσει και έχει δώσει σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, Κωφάλαλους, Ασυλο Ανιάτων, για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και τρεις φορές στο κοινωνικό παντοπωλείο και το σύνολο είναι κοντά στις 200.000 ευρώ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο σύλλογος δεν λειτουργεί όπως άλλοι, δεν έχει συνδρομές και τα χρήματα που μαζεύει από τα φιλικά πηγαίνουν σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Το δεύτερο είναι πως η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου έχει συμμετάσχει σε φιλικά για φιλανθρωπικό σκοπό σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Κομοτηνή, Γιάννενα, Καστοριά, Εδεσσα, Νάουσα, Ξάνθη, Πάτρα, Αγρίνιο σε ακριτικά νησιά Κω, Λέρο, Χίο, Κάλυμνο, Τήνο και στην Κύπρο. Ολα αυτά έγιναν για να προβληθεί η πόλη και η ομάδα της Καλαμάτας.

Το παρών έδωσε ο Χρήστος Παναγόπουλος Καλαματιανός στην καταγωγή, που έχει διατελέσει στο παρελθόν πρέσβης της Ελλάδας. Ο κ. Θεοδώρου στην αναφορά τους για τον κ. Παναγόπουλο, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: “Ηταν πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο και με δικές του ενέργειες πήγαμε εκεί το 2001 και δώσαμε φιλικούς αγώνες με τρεις κυπριακές ομάδες. Μας έκανε δεξίωση στην πρεσβεία που ήταν στη Λευκωσία, η οποία βρίσκεται στη διαχωριστική γραμμή με την Τουρκία. Το 2007 ήταν πρέσβης στο Βελιγράδι και με δικές του ενέργειες έστειλε την ομάδα του Ερυθρού Αστέρα για να παίξουμε φιλικό με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα λίγα χρόνια πριν είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές Ευρώπης.

 

Φιλικό στη Νέα Ιωνία

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη ομιλία του ο κ. Θεοδώρου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή της ομάδας σε φιλικό τουρνουά στην Αθήνα. Συγκεκριμένα είπε: “Ο Μεσσήνιος στην καταγωγή δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, μας έχει προσκαλέσει να συμμετάσχουμε σε τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου. Πρόκειται για τουρνουά μνήμης, καθώς εκείνη την ημέρα το 1944, οι Γερμανοί που είχαν αρχίσει να φεύγουν από την Ελλάδα σκότωσαν 25 παιδιά στο μπλόκο της Καλογρέζας. Στο τουρνουά εκτός της Καλαμάτας θα συμμετάσχουν και οι ομάδες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Στην διάρκεια του τουρνουά ο κ. Γκότσης θα τιμήσει δύο παλαίμαχους της Καλαμάτας”.

Μετά σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρέσβης Χρ. Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Οικονομίδης, ο χρηματοδότης της Καλαμάτας και πρόεδρος του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος και ο πρόεδρος του Τέλλου Αγρα Παναγιώτης Καλκαβούρας.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί να δώσουν το παρών οι πρώην πρόεδροι της Καλαμάτας Λυκούργος Γαϊτανάρος και Σταύρος Παπαδόπουλος, για τους οποίους ο κ. Θεοδώρου σημείωσε ότι έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα της Καλαμάτας, με τον δεύτερο να έχει τη μεγαλύτερη προσφορά. Δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών και έτσι αντιπροσωπεία του συλλόγου παλαιμάχων θα τους επισκεφθεί ώστε να τους δώσει το κομμάτι τους από την πίτα.

Παραβρέθηκαν ακόμη ο γιατρός Γιάννης Στεφανούρης, που είναι πάντα κοντά στους παλαίμαχους, ο αδερφός του πρέσβη Γιώργο Παναγόπουλος, οι χορηγοί της ομάδας Τάκης Βασιλόπουλος, Δημήτρης Καπουλέας, Γιώργος Γκότσης, Θανάσης Πετρόπουλος, Παναγιώτης Νινιός, Γιάννης Κονταργύρης, Αλέκος Νταγιόπουλος, ενώ από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές ήταν οι Ηλίας Φλέσσας, Ηλίας Λαγογιάννης, Βασίλης Μπλέτσας, Νικήτας Παπανικολόπουλος, Γιώργος Φάββας, Παναγιώτης Σερεμέτης, Ακης Δάλλας, Αγγελος Σκαφιδάς, Κώστας Καρλαύτης, Γιώργος Κορομηλάς, Μανώλης Θεοδώρου, Γιώργος Κόντος, Κώστας Ασημακόπουλος, Δημήτρης Ασημακόπουλος, Πάνος Σταυριανέας, Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, Βασίλης Φωτεινάκης, Νίκος Μουλατσιώτης, Λεωνίδας Δαμιανάκος, Γιώργος Παυλής, Ελβιο Μάννα, Παναγιώτης Δρούγας, Κώστας Παλαμάρας, Φώτης Θάνος, Μάκης Πετρομιχελής.

Το φλουρί δεν βρέθηκε, ενώ υπήρξαν τρεις τυχεροί με κλήρωση, οι Κώστας Παλαμάρας που πήρε ως δώρο χρηματικό ποσό προσφορά του συλλόγου παλαιμάχων, ο Αγγελος Σκαφιδάς που κέρδισε κρουαζιέρα στη Μεσσηνία προσφορά του Δημήτρη Καπουλέα και ο Ελβιο Μάννα, ο οποίος πήρε ως δώρο χρηματικό ποσό προσφορά του Γιώργου Παναγόπουλου, αδελφού του πρέσβη Χρήστου Παναγόπουλου.