Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 12:18

Στα Φιλιατρά το Ευρωπαϊκό Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων

Γράφτηκε από τον

 

Το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων θα φιλοξενήσουν τα Φιλιατρά στις 12-17 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμος Τριφυλίας είχε υποβάλλει φάκελο για την ανάληψη της διοργάνωσης στο Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού και προκρίθηκε στη συνεδρίαση του συμβουλίου που έγινε στην Κύπρο.

Οι αγώνες θα γίνουν στα δύο γήπεδα των Φιλιατρών και θα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Θα αποτελέσει συνδιοργάνωση του Δήμου Τριφυλίας, του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Εν. Δυνάμεων του Γεν. Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η πρώτη αποστολή της Ολλανδίας θα φτάσει την Κυριακή το βράδυ και οι υπόλοιπες αποστολές τη Δευτέρα το πρωί, ενώ όλες θα αναχωρήσουν το Σάββατο 17/2.

Τις αποστολές θα συνοδεύουν Τεχνική Επιτροπή, εκπρόσωποι του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Εν. Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και του Υπ. Εθνικής Άμυνας, ενώ θα φιλοξενηθούν και θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση Γερμανοί και Έλληνες Δημοσιογράφοι.

Οι επίσημες τελετές, έναρξης την Δευτέρα 12/2 και ώρα 6 μ.μ. και λήξης την Παρασκευή ώρα 20.00, γίνουν στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών, παρουσία των κ.κ. Υπουργού και Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και επισήμων προσκεκλημένων.

Την Τρίτη 13/2 και ώρα 9 το πρωί θα γίνει η κλήρωση των ομάδων στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών και θα ανακοινωθούν τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των αγώνων.

Οι αγώνες θα διεξάγονται και στα δύο γήπεδα συγχρόνως την Τρίτη 13/2 και την Τετάρτη 14/2 ώρα 15.00 και την Παρασκευή 16/2 ώρα 12.00 το μεσημέρι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες οι μαθητές των σχολείων.

Την Πέμπτη 15/2 οι αποστολές θα επισκεφθούν τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη και θα ξεναγηθούν στο Οινοποιείο “Νέστωρ” Σπ. Λαφαζάνη, όπου θα δοκιμάσουν εμπνευσμένα κρασιά της μεσσηνιακής γης και θα παρακολουθήσουν παράσταση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Επίσης οι αποστολές και οι συνοδοί τους κατά το εξω-αγωνιστικό πρόγραμμά τους θα περιηγηθούν σε όλες τις πόλεις της Τριφυλίας.

Θάνου και Τζουμελέκα στις

τελετές έναρξης και λήξης

Οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Αθανασία Τζουμελέκα θα παρευρίσκονται στις τελετές έναρξης και λήξης. Την Τρίτη 13/2 το πρωί θα επισκεφτούν τα σχολεία των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας και την Παρασκευή 16/2 τα σχολεία των Φιλιατρών και θα μιλήσουν στους μαθητές για τα οφέλη του αθλητισμού, το Ολυμπιακό πνεύμα, τις Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη.