Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 17:15

Εντυπωσιάζουν εκτός έδρας Ανδρούσα, Εθνικός Μελιγαλά και Εράνη!

Γράφτηκε από τον

Δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις η 17η αγωνιστική στην Α’ τοπική το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τους πρωτοπόρους να συνεχίζουν με νίκες.

Ο Πάμισος έριξε μια ακόμη εξάρα αυτή τη φορά στην αδύναμη Αναγέννηση στο “Γ. Λουκαρέας” και δείχνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με την επίθεσή του να πετά... φωτιές, κάτι που φαίνεται και με τα 10 γκολ που έχει βάλει στους δύο τελευταίους αγώνες. Οι νησιώτες έχουν μπροστά τους πρόγραμμα “λουκούμι” με τρία σερί ματς στη Μεσσήνη απέναντι σε Κυπαρισσία, Ασπρόχωμα και Ομόνοια και αν δεν υποτιμήσουν κάποιο από αυτά τα ματς, είναι στο χέρι τους να κάνουν τρεις νίκες.

Μέσα στο Φεβρουάριο πάντως υπάρχει και ο τελικός κυπέλλου με την “Μαύρη Θύελλα” στο Στάδιο και για το ματς αυτό... ζουν και αναπνέουν οι φίλοι των “Τριφυλοφόρων”, επιζητώντας το τρόπαιο ύστερα από αρκετά χρόνια.

Ο δεύτερος της βαθμολογίας Πανθουριακός έδειξε χαρακτήρα (μετά την ήττα στο ντέρμπι της Μεσσήνης) και πήρε το διπλό στους Γαργαλιάνους απέναντι στον Τέλλο Αγρα, σε μια έδρα που πριν δύο εβδομάδες είχε ηττηθεί ο Πάμισος.

Ηταν μια “επαγγελματική” νίκη για το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου που προηγήθηκε νωρίς με τον Μουλιάτο και στη συνέχεια κράτησε το υπέρ του σκορ, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Το ζητούμενο πλέον για τον Πανθουριακό είναι να μείνει στο -4 από τον Πάμισο τις τρεις προσεχείς αγωνιστικές, όπου έχει δύο θεωρητικά εύκολα παιχνίδια με Αναγέννηση και Ασπρόχωμα και μια επικίνδυνη έξοδο στην Κυπαρισσία. Αν πετύχει τρεις νίκες θα περιμένει ύστερα κάποια γκέλα των πρωτοπόρων στα δύο δύσκολα ματς που έχουν σε Ανδρούσα και Φιλιατρά για να μειώσει σε απόσταση βολής και να ελπίζει σε τίτλο.

Η ομάδα που εντυπωσιάζει και είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος είναι η Ανδρούσα, που πήρε τη σκυτάλη από το Διαβολίτσι που κάνει μια “κοιλιά” τις τελευταίες εβδομάδες.

Βέβαια δεν είναι έκπληξη που η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή είναι στις πρώτες θέσεις μιας και διαθέτει πλούσιο ρόστερ με έμπειρους παίκτες, όμως δεν είναι και λίγο πράγμα να είναι μόλις

6 βαθμούς από την κορυφή και δύο από τη 2η θέση και ενώ βρισκόμαστε στη 17η αγωνιστική!

Η Ανδρούσα λοιπόν πέρασε... αέρας και από το “Π. Γεωργανάς” κατακτώντας ούτε λίγο ούτε πολύ το πέμπτο της διπλό στο πρωτάθλημα! Η Σπερχογεία δείχνει αστάθεια στην απόδοση της, όμως η διαφορά που έχει από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι ακόμη ασφαλείας.

Σπουδαίο διπλό πήρε και η Εράνη με δύο γκολ του μεσοαμυντικού Πέππα και έφερε τούμπα το ματς με τον Α.Ο. Φαραί, ο οποίος κέρδιζε 1-0 μέχρι το 87’!

Οι Φιλιατρινοί τα πάνε καλύτερα μακριά από την έδρα τους (4 νίκες και 1 ισοπαλία) και φιλοδοξούν να ανέβουν θέσεις στη βαθμολογία τις προσεχείς αγωνιστικές.

Από την άλλη ο Α.Ο. Φαραί υπέστη μια αναπάντεχη ήττα σε ένα ματς που έλεγχε μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Διαβολίτσι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας να παίρνει μια ανέλπιστη ισοπαλία από τον ΑΟΔ, που έχει πρόβλημα στο γκολ και το πληρώνει με χαμένους βαθμούς.

Οι “ερυθρόλευκοι” ενισχύθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και με την επιστροφή και του Κλέαρχου Αλεξανδρόπουλου δείχνουν ικανοί να καλύψουν τη διαφορά που τους χωρίζει από την 13η θέση και το Ασπρόχωμα.

Ολα τα λεφτά για την ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου είναι το Σαββατιάτικο ματς

με τον Α.Ο. Φαραί που πρέπει να το κερδίσει για να αναπτερώσει τις ελπίδες παραμονής.

Η Κυπαρισσία επανήλθε μετά από καιρό στις επιτυχίες και φιλοδώρησε με έξι γκολ τον ουραγό Μιλτιάδη που έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού.

Τώρα όμως ο ΑΟΚ έχει βαρύ πρόγραμμα μιας και παίζει στη Μεσσήνη με τον πρωτοπόρο Πάμισο και στην έδρα του με τον δεύτερο Πανθουριακό και είναι ένα στοίχημα για τους “κυανόλευκους” να σταθούν ανταγωνιστικοί σε αυτά τα ματς.

Μία ακόμη ομάδα που εντυπωσιάζει εκτός έδρας είναι ο Εθνικός που πέρασε νικηφόρα και από το Ασπρόχωμα και έφτασε τα πέντε διπλά στο φετινό μαραθώνιο, απολογισμός σίγουρα εντυπωσιακός! Η ομάδα του Μελιγαλά αν και έχει αποδυναμωθεί αισθητά πραγματοποιεί αξιόλογη πορεία και με ντόπιο υλικό βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, δίνοντας παράλληλα χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες από την ακαδημία της.

Στον αντίποδα το Ασπρόχωμα έχασε για δεύτερη σερί φορά στο γήπεδο του, όμως διατηρεί μια καλή διαφορά (5 βαθμοί) από τη ζώνη του υποβιβασμού. Καθοριστικό για την ομάδα του κ. Λούτα είναι το ερχόμενο ματς με τον ουραγό Μιλτιάδη στον Πύργο, όπου πρέπει να το πάρει για να διατηρήσει το πάνω χέρι στην υπόθεση σωτηρία.

Τέλος, το καλαματιανό ντέρμπι του Απόλλωνα με την Ομόνοια έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, αφήνοντας παραπονεμένους τους τυπικά γηπεδούχους που έχασαν ένα ακόμη πέναλτι φέτος με τον Αλεξόπουλο στα τελευταία λεπτά.

Οι “μελανόλευκοι” μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα έχουν υποχωρήσει στην 5η θέση, όμως εξακολουθούν να παίζουν σωστό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι το ζητούμενο για την ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου.

Οσο για την Ομόνοια πήρε ένα ακόμη βαθμό απέναντι σε δυνατό αντίπαλο και έχει ξεμπλέξει νωρίς με το άγχος της παραμονής (είναι στο +13 από τη 14η θέση), κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για μια ομάδα που είναι νεοφώτιστη.