Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 11:40

Στους “8” η μικτή νέων Μεσσηνίας, 4-0 την Χίο στο γήπεδο Βάρης

Γράφτηκε από τον

Πανηγυρική πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της χώρας πήρε χθες στο γήπεδο της Βάρης η μικτή ομάδα των νέων της Μεσσηνίας.

Οι παίκτες του Ηλία Μαστορέα επικράτησαν με 4-0 στο νοκ άουτ παιχνίδι της αντίστοιχης ομάδας της Χίου και έτσι εξασφάλισαν μια θέση στους 8. Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων και η Μεσσηνιακή ομάδα καθάρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα της.

Η Μεσσηνιακή ομάδα ήταν καλύτερη και στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε. Στο 12’ ο Ρουμελιώτης είχε την πρώτη καλή στιγμή ενώ στο 24’ ο Σαρδέλης δεν πρόλαβε για λίγο να πλασάρει από ευνοϊκή θέση. Ακόμη πιο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 45’ όταν ο Ζώτος έκοψε την μπάλα στον Κωστέα που μπήκε στην περιοχή αλλά σούταρε άουτ.

Η ομάδα της Χίου είχε δύο καλές στιγμές, με τον Μαρινάκη που σούταρε άουτ στο 25’ και το 31’.

Τελικά το γκολ για την Μεσσηνιακή ομάδα ήρθε με πέναλτι στο 52’. Σε σέντρα του Ρουμελιώτη η μπάλα βρήκε το χέρι του Βάση, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Χώτος το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 1-0.

Στο 74’ ο Ζώτος έκανε την πάσα στον Ρουμελιώτη που βρήκε τον Κωστέρα, αυτός σούταρε, απόκρουσε ο Συρρής και ο Ζώτος που πήγες στην πορεία της μπάλας κέρδισε πέναλτι από τον Τσουκάκη. Ο Ζώτος ήταν και πάλι εύστοχος για το 2-0.

Στο 85’ ήταν η σειρά της Χίου να κερδίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σκιαδά στον Τσακό. Το εκτέλεσε ο Μαρινάκης αλλά μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος.

Στο 88’ ο Τσιγαρίδης σημείωσε το 3-0 με σουτ, αφού είχε αλλάξει ωραία τη μπάλα με τον Σαούτη.

Στο 90’ μετά από ωραία συνδυασμένη προσπάθεια των Μεσσήνιων ο Κωστέας ήταν ο τελικός αποδέκτης αλλά σούταρε λίγο άουτ.

Στο 94’ όμως ο Σαούτης βρήκε τον Σκιαδά που με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

ΜΙΚΤΗ ΧΙΟΥ: Συρρής, Δελερές, Λουμπαρδέας, Ζγουραλής (46’ Κρεατσούλας), Τσουκάρης, Λούλι (61’ Τσακός), Μαρινάκης, Βάσης, Ψυχιάς, Κουβαλάκης, Μαυράκης.

ΜΙΚΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Αντωνόπουλος, Παπαγεωργακόπουλος, Οικονομέας, Παπαθεοδωρίδης (70’ Καλύβας), Στυλιανόπουλος, Παπαγιαννόπουλος (68’ Σαούτης), Κωστέας, Σαρδέλης (55’ Κοσμόπουλος), Ρουμελιώτης, Ζώτος (83’ Σκιαδάς), Τσιγαρίδης.

Στον πάγκο ήταν οι Κουμπαρούλης, Σπυρόπουλος, Αλεξανδρόπουλος.

Διαιτητής ήταν ο Αντωνίου με βοηθούς τον Λυμπερόπουλο και την Δέτση, όλοι από την ΕΠΣ Αθηνών.

Την Μεσσηνιακή αποστολή συνόδευσαν ο πρόεδρος της Λεωνίδας Οικονομίδης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνοι των μικτών ομάδων Άγγελος Γεωργόπουλος και Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής Άγγελος Σκαφιδάς, ο φυσικοθεραπευτής Θεόδωρος Ασημακόπουλος και φυσικά ο προπονητής των μικτών ομάδων Ηλίας Μαστορέας.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα των παίδων του νομού μας, που επίσης έχει προκριθεί από την α’ φάση, θα παίξει την επόμενη εβδομάδα με αντίπαλο την Αιτωλοακαρνανία.