Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 17:22

''Π.Σ. Καλαμάτα'': “Ποδοσφαιρική ανυποληψία”

Γράφτηκε από τον
''Π.Σ. Καλαμάτα'': “Ποδοσφαιρική ανυποληψία”

Επιστολή με την οποία αναφέρεται στα τεκταινόμενα στη “Μαύρη Θύελλα” έστειλε στην “Ελευθερία” ο φίλαθλος της ομάδας και παλιός παράγοντας ποδοσφαιρικών σωματείων της Μεσσηνίας Χαράλαμπος Λιακόπουλος.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

"Όλοι μας λυπόμαστε για το πώς μια ομάδα εξ οφίτσιο εκπρόσωπος του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, ένα τόσο δυναμικό αλλά εν ύπνο brand name να βρίσκεται σε ποδοσφαιρική ανυποληψία. Τέλος πάντων, τώρα ας δούμε τα δεδομένα και το τι μπορεί να γίνει ώστε να μπουν στόχοι χρονικά προσδιορισμένοι καθώς και οι τρόποι υλοποίησής τους.

Βασικό προαπαιτούμενο είναι η οικονομική κατάσταση, η οικονομική δυνατότητα δηλ. που θα έχει μια ομάδα για την υλοποίηση ρεαλιστικών στόχων. Η τραγική οικονομική κατάσταση της πατρίδας οφείλει να μας έχει μετακινήσει από το δόγμα ''οι λίγοι συντηρούν τους πολλούς'' στη θέση ότι ''οι πολλοί συντηρούν τους λίγους''. Αν αυτό αποτελέσει στόχο τότε η ''Καλαμάτα'' πρέπει να εγκαταλείψει τη μορφή κλειστού κλάμπ που έχει μέχρι σήμερα. Να κάνει άμεσα στον επόμενο μήνα αναμόρφωση καταστατικού και κυρίως στα αφορώντα τις δεσμεύσεις εγγραφής νέων μελών. Κανένα κώλυμα εγγραφής μέχρι και την προηγούμενη των Γενικών Συνελεύσεων. Η μόνη δέσμευση η τήρηση της οικονομικής υποχρέωσης που θα αρχίζει από 5 ευρώ το μήνα.

Η σταδιακή εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης θα ενισχυθεί όταν το Δ.Σ. μετά την άρση των εμποδίων εγγραφής (έστω κατ' αρχήν και αντικαταστατικά) προκηρύξει νέα Γενική Συνέλευση για τον Ιούνιο.

Αν το κύριο ζητούμενο από τη νέα διοίκηση είναι η συνέγερση και η συμμετοχή, τότε θα πείσει καλύτερα για τις προθέσεις της αν θέσει την εκλογή τους σε ένα πολλαπλασιαστικά ευρύτερο Εκλογικό σώμα. Μ' αυτό το τρόπο θα τονώσει το ενδιαφέρον για ενεργή συμμετοχή και σε ευρισκόμενους σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, όταν δουν για παράδειγμα ένα πλάνο τριετίας με κύριο στόχο την τακτοποίηση των ''τα του οίκου μας''.Αυτό σημαίνει αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που διαθέτουμε. Για παράδειγμα η Μεσσηνία έχει τις περισσότερες ομάδες από κάθε άλλο νομό στην Πελοπόννησο. Περίπου 70 σωματεία έχουν το σύνολο σχεδόν των παιδιών που παίζουν ποδόσφαιρο.

Υπάρχει επομένως μια μεγάλη δεξαμενή πρωτογενούς υλικού απ' όπου θα μπορούσε να στελεχωθεί κατ' αρχήν η ομάδα.

Παίκτες κατά το πλείστον νέοι ηλικιακά θα πρέπει να επιλεγούν με προϋπόθεση ότι θα βρεθούν σ' ένα ανώτερο ποιοτικά προπονητικό περιβάλλον, με νέους ''σπουδαγμένους και εξελιγμένους προπονητές. Ο Μεσσηνιακός χώρος διαθέτει αρκετούς που εργάζονται στο χώρο του ποδοσφαιρικού ''χτισίματος''. Αυτό φαίνεται στα παιδικά πρωταθλήματα όπου γίνεται έργο με υπευθυνότητα όπως π.χ. Αίας, Δαναός και άλλοι που δεν επιθυμώ να αδικήσω.

Κύριο ζητούμενο επομένως πρέπει να είναι η επιδίωξη της καθολικής συνεργασίας των προπονητών της Μεσσηνίας με την ομάδα της Καλαμάτας. Έτσι θα αξιοποιηθεί η ομάδα. Έτσι θα αξιοποιηθούν οι ποδοσφαιρικά καλύτεροι με μοναδικό στόχο την παραπέρα ανέλιξή τους που θα φέρει στους συλλόγους αλλά και στους ίδιους σίγουρα οφέλη. Επαναλαμβάνω ότι για να λειτουργήσει αυτός ο σχεδιασμός η ομάδα πρέπει να στραφεί στο προπονητικό δυναμικό νεώτερης γενιάς που συνεργατικά θ' αναλάβουν το εγχείρημα αλλαγής σελίδας.

Άς δούμε επιτέλους τι κάνουν οι ξένοι. Μπορεί τα μεγέθη να είναι χαώδη αλλά η Μπαρτσελόνα στα μέλη - οπαδούς της στηρίζεται, αν αυτό το παράδειγμα είναι αδόκιμο τότε ας δούμε τη Φέγενορντ, πώς χρεοκόπησε και πως στηρίχτηκε στους φιλάθλους και στα παιδιά μόνο της ομάδας της. Επιμένω στην ανάγκη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με ευρύτερη συμμετοχή γιατί τότε ο σχεδιασμός της ομάδας, η κλίση για συνεργασία του συνόλου των παραγόντων και προπονητών του νομού, η στελέχωση των ποδοσφαιρικών τμημάτων με ριζικά διαφορετικά αξιολογικά κριτήρια, η γραμματική οργάνωση θα εμπεδώσουν κλίμα εμπιστοσύνης. Καμία βιασύνη, κανένα ''όραμα''. Θα είναι επιτυχία μια τέτοια ομάδα να είναι αυτάρκης και να παίξει σε 3 χρόνια καλό ποδόσφαιρο στη Β΄ Εθνική. Έτσι μπορεί κάποιος να πεισθεί όχι μόνο να βοηθήσει αλλά να εμπλακεί ενεργά.

Οι στόχοι για να είναι υγιείς δε θέλουν βιασύνες και το λέει κάποιος που εξ' ηλικίας θα έπρεπε να βιάζεται για το συγκεκριμένο θέμα".