Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 12:03

Ο Ολυμπιακός μαθαίνει την ποινή του

Γράφτηκε από τον
Ο Ολυμπιακός μαθαίνει την ποινή του

Ο Ολυμπιακός μαθαίνει σήμερα Δευτέρα την απόφαση για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Φάληρο. Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων και βαρύ πρόστιμο το χειρότερο σενάριο.

Ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη, αν η απόφαση από την πειθαρχική επιτροπή της Super League δεν είναι η επιθυμητή σχετικά με τα όσα συνέβησαν μετά το φινάλε του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Οι Πειραιώτες απολογήθηκαν και ελπίζουν ότι τουλάχιστον θα αποφύγουν την αφαίρεση τριών βαθμών και θα είναι μονάχα ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 2-4 παιχνίδια και βαρύ πρόστιμο ως 250.000 ευρώ. Φυσικά, υπάρχει και η έφεση, αν η απόφαση δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τον Ολυμπιακό και το νομικό τμήμα είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.

"Καλούμαστε για τρία διαφορετικά περιστατικά. Το πρώτο, για την φωτοβολίδα ευθείας βολής που σαφέστατα έπεσε στο γήπεδο. Αλλά με δύο επισημάνσεις. Δεν επηρεάστηκε το ματς, ούτε τραυματίστηκε κανένας ποδοσφαιριστής ή αξιωματούχος. Έπεσε δυο-τρία μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν κινδύνευε κανείς. Δεν υπήρξε ούτε καν προσωρινή διακοπή.

Πέφτει σε χρονικό σημείο που πετυχαίνει γκολ η ΑΕΚ και ήδη υπάρχει διακοπή, εξαιτίας των πανηγυρισμών. Ζητάμε την επιείκεια σας και το μικρότερο προβλεπόμενο πρόστιμο. Να μεταβληθεί η κατηγορία και να υπάρχει στην περίπτωση "Α" (σ.σ. ο Ολυμπιακός κλήθηκε και με το άρθρο 15 παρ.4 περ. β) γιατί δεν έγινε διακοπή αγώνα", είχε τονίσει στο άνοιγμα της εκδίκασης την περασμένη Πέμπτη (8/2) ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αργύρης Λίβας.

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μπαταγιάννης επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα πως "δεν θα γινόταν τίποτα αν δεν επιχειρούσε η αστυνομία. Όταν έχει κατασταλτικό ρόλο η αστυνομία όλοι αντιδρούν. Όταν δεν έχει όμως ακόμα και όταν γίνονται παραβιάσεις και δεν τους πειράζει όταν σπάει μια πόρτα και παρακολουθούν όλοι μαζί τα παιχνίδια δεν συμβαίνει κάτι".

Η ημέρα είναι κρίσιμη για τον Ολυμπιακό, αφού αν υπάρξει αφαίρεση βαθμών, θα ανοίξει και άλλο η ψαλίδα από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και ο τίτλος θα είναι σχεδόν ανέφικτος στόχος, όσο και αν απομένουν εννέα αγωνιστικές. Η έκθεση της αστυνομίας ήταν αρκετά επιβαρυντική για τους "ερυθρόλευκους" σχετικά με όσα έγιναν στο ματς, υπήρξε υπερασπιστική γραμμή από το νομικό τμήμα και μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση.
Πηγή: sport24.gr