Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 13:21

Ξεκινά στα Φιλιατρά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων

Γράφτηκε από τον

 

Το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων θα φιλοξενήσουν τα Φιλιατρά από σήμερα μέχρι το Σάββατο. Οι αγώνες θα γίνουν στα δύο γήπεδα των Φιλιατρών και θα συμμετέχουν η Ελλάδα, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Σήμερα στις 6 μ.μ. θα γίνει η τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, ενώ αύριο Τρίτη στις 9 το πρωί θα γίνει η κλήρωση των ομάδων στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών και θα ανακοινωθούν τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των αγώνων.

Οι αγώνες θα διεξάγονται και στα δύο γήπεδα συγχρόνως, την Τρίτη 13/2 και την Τετάρτη 14/2 ώρα 3 μ.μ. και την Παρασκευή 16/2 ώρα 12 το μεσημέρι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες οι μαθητές των σχολείων.

Την Πέμπτη 15/2 οι αποστολές θα επισκεφθούν τον βυζαντινό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη και θα ξεναγηθούν στο Οινοποιείο “Νέστωρ” Σπ. Λαφαζάνη, όπου θα δοκιμάσουν κρασιά της μεσσηνιακής γης και θα παρακολουθήσουν παράσταση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.

Επίσης οι αποστολές και οι συνοδοί τους κατά το εξωαγωνιστικό πρόγραμμά τους θα περιηγηθούν σε όλες τις πόλεις της Τριφυλίας.

Οι ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Αθανασία Τζουμελέκα θα παρευρίσκονται στις τελετές έναρξης και λήξης. Την Τρίτη 13/2 το πρωί θα επισκεφτούν τα σχολεία των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας και την Παρασκευή 16/2 τα σχολεία των Φιλιατρών, και θα μιλήσουν στους μαθητές για τα οφέλη του αθλητισμού, το ολυμπιακό πνεύμα, τις ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη.

Το πρωτάθλημα αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Τριφυλίας, του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του δήμου, και του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας.