Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 14:39

Πέθανε ο επίτιμος πρόεδρος της "Μαύρης Θύελλας" Λυκούργος Γαϊτανάρος

Γράφτηκε από τον

Ο Λυκούργος Γαϊτανάρος έφυγε πριν λίγο από τη ζωή...

Ο επίτιμος πρόεδρος της “Μαύρης Θύελλας” νοσηλευόταν στην Β’ παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ και τελικά έχασε τη μάχη σε ηλικία 91 ετών.

Ο επιχειρηματίας, τυποποιητής και εξαγωγέας ελαιολάδου, με καταγωγή από τους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης ήταν ο άνθρωπος που ανέβασε την Καλαμάτα στην Α’ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της το 1972, συνδέοντας το όνομα του με την πρώτη χρυσή εποχή της ασπρόμαυρης ομάδας. Παρέμεινε δίπλα στην αγαπημένη του "Μαύρη Θύελλα" μέχρι πρόσφατα και όποτε του το επέτρεπε η υγεία του έδινε το "παρών" στους αγώνες της.

Ο Γαϊτανάρος μεταξύ άλλων, δώρισε στην τοπική κοινότητα των Δολών το κτήμα που βρέθηκε το σπήλαιο Λυκούργου, το οποίο φέρει το όνομά του και μεγάλη έκταση για την δημιουργία ελικοδρομίου και κοιμητηρίου. Είχε επιδείξει σημαντικό επιχειρηματικό και φιλανθρωπικό έργο με συνεχή στήριξη συνανθρώπων. Κατείχε εργοστάσια εμφιάλωσης λαδιού καθώς και το ξενοδοχείο Pharae Palace στην Καλαμάτα.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ