Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 13:01

Κηδεύεται αύριο ο ιστορικός ηγέτης της "Μαύρης Θύελλας" Λυκούργος Γαϊτανάρος

Γράφτηκε από τον

Ο ιστορικός ηγέτης της “Μαύρης Θύελλας” Λυκούργος Γαϊτανάρος έφυγε χθες το μεσημέρι από τη ζωή προκαλώντας θλίψη στην οικογένεια της Μεσσηνιακής ομάδας και όχι μόνο.

Ο επίτιμος πρόεδρος της “Μαύρης Θύελλας” νοσηλευόταν στην Β’ παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ και τελικά έχασε τη μάχη σε ηλικία 91 ετών.

Ο επιχειρηματίας, τυποποιητής και εξαγωγέας ελαιολάδου, με καταγωγή από τους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης ήταν ο άνθρωπος που ανέβασε την Καλαμάτα στην Α’ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της το 1972, συνδέοντας το όνομα του με την πρώτη χρυσή εποχή της ασπρόμαυρης ομάδας. Παρέμεινε δίπλα στην αγαπημένη του "Μαύρη Θύελλα" μέχρι πρόσφατα και όποτε του το επέτρεπε η υγεία του έδινε το "παρών" στους αγώνες της.

Μεταξύ άλλων, δώρισε στην τοπική κοινότητα των Δολών το κτήμα που βρέθηκε το σπήλαιο Λυκούργου, το οποίο φέρει το όνομά του και μεγάλη έκταση για την δημιουργία ελικοδρομίου και κοιμητηρίου. Είχε επιδείξει σημαντικό επιχειρηματικό και φιλανθρωπικό έργο με συνεχή στήριξη συνανθρώπων. Κατείχε εργοστάσιο εμφιάλωσης λαδιού καθώς και το 50% του ξενοδοχείου Pharae Palace στην Καλαμάτα.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί αύριο Τετάρτη στις 2 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα και η ταφή θα γίνει στους Δολούς.

Η διοίκηση της “Μαύρης Θύελλας” με ανακοίνωση της εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λυκούργου Γαϊτανάρου ενώ σε ένδειξη πένθους αναβάλλει τον προγραμματισμένο για το Σάββατο αποκριάτικο χορό.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο επίτιμος πρόεδρος της "Μαύρης Θύελλας" αφιέρωσε όλη την ζωή του στην ομάδα μας και η απώλεια του αφήνει ένα μεγάλο κενό αλλά και μια τεράστια παρακαταθήκη για τους συνεχιστές του έργου του. Σε ένδειξη πένθους το Δ.Σ της ομάδας μας ανακοινώνει πως αναβάλλεται ο προγραμματισμένος για το Σάββατο 17/02 αποκριάτικος χορός.

Καλό σου ταξίδι πρόεδρε”.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ