Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013 23:19

Για βαθμούς και γόητρο κοντράρονται το Σάββατο στα Φιλιατρά Εράνη και Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Ολα τα φώτα της ποδοσφαιρικής Μεσσηνίας θα είναι στραμμένα το Σάββατο στο μεγάλο παιχνίδι που θα γίνει στα Φιλιατρά μεταξύ της Εράνης και της Κυπαρισσίας στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α' τοπικής.


Ενα παιχνίδι με αυξημένο βαθμολογικό ενδιαφέρον ειδικά για τους φιλοξενούμενους, με το γόητρο βεβαίως να παίζει το δικό του ρόλο αφού μιλάμε για ένα κλασικό Τριφυλιακό ντέρμπι.
Η Κυπαρισσία πηγαίνει πρωτοπόρος και αήττητη στα Φιλιατρά και θέλει με ένα σπουδαίο διπλό να δείξει πως είναι ικανή να οδηγήσει μέχρι τέλους την κούρσα. Ψυχολογικά η ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Εθνικό Μελιγαλά, ενώ είναι δεδομένο πως θα έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό της.
Από την άλλη η Εράνη κάνει φέτος ένα νέο ξεκίνημα και εδώ και μία αγωνιστική ο Φιλιατρινός Μιχάλης Ζάγκος αντικατέστησε τον Δημήτρη Παναγιώτου στον πάγκο. Οι "πράσινοι" μπορεί να μην έχουν ως στόχο τον τίτλο, αλλά αν κερδίσουν υπάρχει περίπτωση να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή στους 4 βαθμούς και αυτό είναι από μόνο του ένα ισχυρό κίνητρο.
Φυσικά οι Φιλιατρινοί θέλουν να κρατήσουν το αήττητο της έδρας τους και για λόγους γοήτρου να μην επιτρέψουν στην Κυπαρισσία να πάρει το διπλό.
Ο κόσμος της Εράνης είναι δεδομένο πως θα δώσει βροντερό "παρών", όπως κάνει πάντα άλλωστε στα μεγάλα ματς.

Υπέρ της Εράνης η προϊστορία

Αν πάμε λίγο πίσω και κοιτάξουμε τα ματς μεταξύ των δύο μεγάλων ομάδων της Τριφυλίας θα δούμε σαφή υπεροχή της Εράνης. Τη σεζόν 2010-2011 που συναντήθηκαν στη Δ' εθνική οι "πράσινοι" κέρδισαν και τις δύο φορές με σκορ 1-0 (ο Γιάννης σκόρερ στην Κυπαρισσία και ο Βασιλόπουλος στα Φιλιατρά). Την επόμενη σεζόν Κυπαρισσία και Εράνη έπαιξαν στον τελικό κυπέλλου στην έδρα της πρώτης, με την Εράνη να κατακτά το τρόπαιο στα πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση).

Και στα "πράσινα"
και στα "κυανόλευκα"   

Μια ακόμη ιδιαιτερότητα που έχει ο αυριανός αγώνας είναι πως πολλοί παίκτες αλλά και οι προπονητές των δύο ομάδων έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων… Από πλευράς Εράνης ο προπονητής Μιχάλης Ζάγκος κάθισε στον πάγκο του ΑΟΚ πριν πέντε χρόνια, ενώ την "κυανόλευκη" φανέλα έχουν φορέσει οι Μπεγλεκτσής, Αλμπάν, Μοροσάνου, Χρονόπουλος και Κιούτακ.
Από την άλλη ο Παναγιώτης Παναγόπουλος έχει παίξει ποδόσφαιρο στην Εράνη και πριν 3 χρόνια ήταν προπονητής της στη Δ' εθνική.
Ακόμη στα "πράσινα" έχουν ντυθεί στο παρελθόν οι Μητρόπουλος, Ανδρουτσής, Γ. Παναγόπουλος και Μανδραπήλιας.

Από μία μεγάλη απουσία

Η κάθε ομάδα θα έχει από μία μεγάλη απουσία στο Σαββατιάτικο ντέρμπι… Από πλευράς Εράνης θα λείψει το βαρύ πυροβολικό της,
ο Νίκος Κόλλιας που είναι τιμωρημένος.
Από πλευράς Κυπαρισσίας απών θα είναι ο αρχηγός της, Γιώργος Λυδιώτης που έχει τεθεί νοκ άουτ λόγω τραυματισμού στο γόνατο για δύο μήνες.