Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 18:18

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Αυξήθηκαν οι ελπίδες για τον τίτλο

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Αυξήθηκαν οι ελπίδες για τον τίτλο

 

Ο Πανθουριακός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στην 18η αγωνιστική της Α’ τοπικής, καθώς το Σάββατο επικράτησε με ανατροπή της Αναγέννησης Παραλίας (3-1) και την Κυριακή είδε την Κυπαρισσία να υποχρεώνει σε εντός έδρας ισοπαλία τον πρωτοπόρο Πάμισο (1-1).

Ετσι πλησίασε στους δύο βαθμούς τους Νησιώτες και ελπίζει ότι θα ανατρέψει την κατάσταση στις 12 αγωνιστικές που απομένουν. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων και για την ακρίβεια και άλλες απώλειες του Παμίσου, μιας και έχει ηττηθεί και τις δύο φορές από τους “πράσινους”.

Η μείωση της διαφοράς όμως αλλάζει τη ψυχολογία και το κλίμα, διότι μετά την ήττα στο ντέρμπι στη Μεσσήνη στις 28 Γενάρη, λίγοι πίστευαν ότι ο Πανθουριακός θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος φροντίζει πάντως να διατηρεί χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι “Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι με την Κυπαρισσία και τίποτα άλλο. Υπάρχει ικανοποίηση που μειώσαμε τη διαφορά, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια”. Ο προπονητής του Πανθουριακού αναφέρθηκε και στη νίκη επί της Αναγέννησης.

“Ηταν πέρα για πέρα δίκαιη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Με την εμπειρία του προπονητή της Σπύρου Τσίκινη και κάποιων παικτών έχουν ελπίδες σωτηρίας. Εμείς είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Παρότι βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ, βγάλαμε αντίδραση, πετύχαμε τρία γκολ και κάναμε αρκετές φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πετύχουμε και άλλα τέρματα, αλλά δεν βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες”.

Φιλικό με Ολυμπιακό

Η Κυπαρισσία είναι ο επόμενος αντίπαλος του Πανθουριακού στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής. Αυτό το Σαββατοκύριακο όμως δεν υπάρχει δράση και έτσι η ομάδα της Θουρίας θα δώσει αύριο Τετάρτη φιλικό ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στις 4.30 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματίας Γκάι Μούσα, αλλά εκτιμάται ότι θα έχει αποθεραπευτεί μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κυπαρισσία.